Adele beste venn nettopp startet en viktig samtale om postpartum psykose

Innhold

"Hvordan endte jeg opp der selvmordstanker bare var normalisert? Ja, bare fra å ha barn, skriver Laura Dockrill for mor til alle lister, 'dette er brikkene som ingen snakker om.'

Laura fødte sin første sønn for seks måneder siden og beskriver månedene som følger som "den verste tiden i mitt egentlige liv". Det er en setning som de fleste nye mødre ikke ville våge si høyt, men det er poenget. Laura avslører at hun har lidd med postpartumpsykose - en sjelden tilstand som kan forårsake lav stemning, manisk stemning, vrangforestillinger, hallusinasjoner, paranoia, forvirring og tap av hemninger.

Hennes historie slo overskriftene i morgen etter at Adele, Laura beste venn, delte sin historie på Instagram.

Laura skriver om hvordan hun kom tilbake fra sykehus etter en traumatisk fødsel der både hennes og hennes barns liv var i fare - noe legene mener kunne ha utløst hennes psykose - og fant seg selv drenket i denne skremmende overveldende følelsen av frykt og frykt.

Dette er min beste venn. Vi har vært venner for flere av våre liv enn vi ikke har. Hun hadde min vakre gudson for 6 måneder siden, og det var hennes største utfordring på flere måter enn en. Hun har skrevet det mest intime, vittige, hjerteskjærende og artikulerte stykket om hennes erfaring med å bli en ny mamma og bli diagnostisert med postpartum psykose. Mamas snakker om hvordan du føler deg, fordi det i noen tilfeller kan redde din eller andres liv x Link i mitt biografi til Laura historie.

Et innlegg delt av Adele (@adele) på

Laura trodde ikke at hun opplevde postnatal depresjon, som andre foreslo og skrev i sin konto hvordan hun tilbrakte uker redd at hun skulle skade seg og føle seg som en inntrenger i mitt eget liv som en svindel og en fullstendig fiasko . "Etter at hennes psykose hadde tatt en mørk sving som førte til at hun anklaget partneren for å kidnappe sin baby, ble familien hennes innblandet, og hun ble innlagt på sykehus i to uker. "Vekk fra min sønn, blødning fra fødselen, brystene lekker melk og helt ut av hodet mitt," skriver hun, "jeg glemte hvem jeg var til det punktet at Hugo måtte sende meg bilder av meg selv og mine venner og familie for å minne meg hvem jeg var

Laura hadde ingen historie om psykisk sykdom, hennes historie avslører bare hvordan traumatisk arbeid og tidlig morskap kan være på vårt sinn og kropp. Men mer enn det gir det forfriskende innsikt i hva mange kvinner er for redd for å snakke om for frykt for å bli chastised.

Vi solgte veldig mye graviditet og moderskap gjennom en gylden linse, det er den strålende, naturlige reisen vi alle er bestemt til å fortsette. For noen av oss kan det være en vakker, allomfattende opplevelse, men for mange kvinner er det egentlig det egentlig ikke.

Å ha en ny baby er et livsendringsarrangement, og ikke alle nye mødre har samme erfaring, sier Beverly Hills, ledende partner i Hills Counseling og medlem av rådgiverkatalogen. Postpartumpsykose skiller seg fra post-natal depresjon ved at ved siden av lavt humørsparanoia, kan rask sykling eller vrangforestillinger oppstå. Endringer i hormoner og søvnmangel samt genetikk spiller sin rolle i dette, men dette kan være foruroligende med riktig hjelp, det kan behandles vellykket. '

Og mens Laura ble behandlet med suksess, bemerker hun at dette er en pågående kamp, ​​og i å åpne opp om hennes erfaring har hun lagt vekt på at graviditet og morskap ikke alltid er drømmen vi ofte har sagt det er.

'Graviditet er som å være en ovn som gjør den mest verdifulle viktige kaken i verden, og alle ser gjennom det lille glassvinduet slikke leppene sine og venter på at kaken skal komme ut,' skriver Laura, 'og når kaken kommer ut, alle sjeler og løper av for å spise den og ovnen er igjen og glemt, slått av og venter på å kjøle seg ned før den blir dumpet ut på vei når den er ødelagt.

Som kvinner forventes det at selv om vi møter forhindringer som vil få noen til å bryte ned, bør vi bare håndtere det. Selv om kroppene våre har vært gjennom et enormt traumer, og vi nå har et lite menneskeliv, forventes vi å ta større ansvar for ansvaret, vi blir fortalt i det vesentlige å bare fortsette med det. Så, når vi ikke kan "bare fortsette med det", er vi igjen følte en feil.

Sammen med den intense stigmaen rundt psykiske lidelser som ikke nødvendigvis er en del av den populære samtalen om psykisk helse, for eksempel psykose, står kvinner som behandler postpartumpsykose to ganger presset av lidelse i stillhet. Men hvorfor er det fortsatt så stort stigma rundt visse psykiske lidelser og ikke andre?

"Angst og depresjon er i den mest berømte øyeblikket, og derfor er stigmatikken rundt disse psykiske problemene heldigvis falle bort, de er mer" kjent "derfor ikke så skammelig som på dagen, sier Beverly.

"Utviklet av filmer og grafiske romaner, selve ordet psykose trommer opp skummel bilder av mørke og fare," fortsatte hun, "men faktisk, folk som lider av psykiske lidelser som skizofreni, er mer sannsynlig å oppleve kriminalitet enn å begå seg selv; Formen for stereotyping er enorm og all fordom ligger i frykten for det ukjente. '

Så hvordan slutter vi dette stigmaet? I hovedsak må vi bli virkelige om psykiske lidelser som Laura demonstrerer, enten vi er chastised av andre eller ikke.

Å snakke åpent til en venn eller slektning kan hjelpe enormt som Adele har vist oss i de siste nyhetene, fortsatte Beverly. Med hjelp av media håper andre nye Mums kunne forstå at det de føler er ikke "Dårlig" eller "gal", det er bare en annen del av hva det betyr å være menneske, fantastiske vorter og alle. "

Og for Laura snakker det ikke bare om sin egen utvinning, men hun håper det vil også andre.

'Å snakke om dette har vært en stor del av mitt gjenoppretting, og jeg var stadig på jakt etter historier som tilbød meg håp eller frelse i dette mørke og testetid,' skriver hun, 'derfor har jeg delt dette og økt bevisstheten om denne forferdelige sykdommen og å konfrontere stigma knyttet til postnatal depresjon og presset på kvinner for å bli mødre. '

Hvis du sliter med psykisk lidelse og trenger å snakke med noen, snakk med legen din eller kontakt samaritere på 116 123.

Pass på at du følger Mor & Baby på Instagram for relatable memes, inspirerende historier og foreldrehack!

Har ca 60 sekunder å spare? Hvorfor ikke bli med tusenvis av mødre-å-være og start din egen Amazon baby ønskeseddel! De er helt gratis å skape og perfekt å sende til vennene, tante og mamma din for å sikre at du får babyprodukter du virkelig trenger ... Klikk her!

For foreldre tips, triks og råd du kan stole på, klikk her for å laste ned et gratis digitalt nummer av Mother and Baby magazine.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar