Adam Gemili: Britisk sprintstjerne

Innholdsfortegnelse:

Adam Gemili: Britisk sprintstjerne - øVELSER 2023
Adam Gemili: Britisk sprintstjerne - øVELSER 2023
Anonim

Du er på universitetet for øyeblikket. Hvordan passer du i tiden for trening, studere og sosialisere?

Det er vanskelig, veldig vanskelig. Jeg trener tidlig på morgenen og deretter på kveldene og prøver å se vennene mine i mellom da. Det er vanskelig, men det handler om hardcore time management.

Hva er de beste treningsrådene du noensinne har fått?

Å være tålmodig. Hvis du lærer i ditt eget tempo, utvikler du i egen fart. Du trenger ikke å haste det ved å gå til treningsstudio mye eller øke treningen. Du forbedrer dine egne ting, og du må bare være tålmodig. Hvis du jobber hardt nok kommer tiden din.

Hvorfor tror du at britisk sprint har hatt så liten suksess de siste årene?

Jeg vil argumentere med det - jeg vil si at det ikke er en mangel på suksess, jeg vil si at det har vært et gap hvor ikke at mange britiske sprintere har kommet gjennom. Heldigvis endrer det nå, og unge britiske sprintere kan utfordre eldre gutter over hele verden, og vi blir bare raskere og nærmere gull.

Usain Bolt fortalt at han spiser kylling nuggets før et løp. Har du noen spesielle pre-race måltider?

Nei, jeg holder det enkelt. Jeg gjør bare det jeg har til for løpet, og prøver ikke å få meg selv også opptatt og nervøs. Så ingen spesiell drink eller mat på forhånd for meg.

Planlegger du allerede for OL i Rio? Hvordan tror du du vil gjøre?

Det har vært bak meg. Jeg er i en alder der jeg er på mitt beste [han vil være 22], så forhåpentligvis går det bra.

Du sier "forhåpentligvis vil jeg gjøre det bra", men vil du gå for gull?

Yeah! Hvis du skal sikte stort, må du være den største. Gull er det jeg trener for og hva jeg vil få.

Hva er den viktigste delen av et 100m løp for deg?

Starten. Hvis du ikke får en god start, må du gjøre opp for det i resten av løpet og på toppnivå som er veldig vanskelig. Hvis du ikke setter opp for løpet godt, får en god reaksjonstid eller få en god kjørefase, vil det være veldig vanskelig å kjøre en god 100m.

Til den gjennomsnittlige observatøren er 100m igjen i et blunk, men kan du forklare de ulike faser av et løp?

Jeg bryter løpet ned i tre eller fire deler: splittet ut av blokkene, drivfasen, overgangsfasen i løp og deretter oppreist løpende hvor du bare akselererer og får fart. Det er mange forskjellige aspekter til det og mye hardt arbeid går inn i hver enkelt - det er definitivt ikke så lett som det kan se ut.

Er det en bestemt øvelse du gjør som har en spesiell fordel for kjøretidene dine?

Jeg tror ikke det er noen øvelse. Jeg tror det er mange forskjellige øvelser som fungerer forskjellige muskler i kroppen din. Du trenger god abdominal styrke, som overrasker de fleste, så jeg gjør mye dobbelt-ben senker og sitter opp og ting som det. Abs styrke er det som hjelper meg å holde meg lav gjennom drivfasen og få så god en start som mulig.

Confused.com jobbet med Adam Gemili på Man vs Robot foran sin nye reklamekampanje.

Populært emne