Å oppnå selvtillit: 10 små trinn for en stor endring

Å akseptere deg selv for hvem du er, er ikke lett. Hvis du sliter med å være ok med deg, er det de trinnene du kan ta for å gjøre selvaksept en realitet.

Den eneste tingen som mennesker sliter med mer enn noe annet, er å akseptere oss selv for hvem vi er. Med media så fokusert på hvem som er "perfekt" og hvilke kvaliteter som gjør noen "de beste", har vi en tendens til å plukke oss fra hverandre ved å bestemme om vi har disse egenskapene også. Dermed ødelegger vår evne til selvtillit.

Jeg er sannsynligvis et plakatbarn for å trenge selvtillit. Da jeg var yngre, ble jeg alltid fortalt at jeg trengte å være bedre - å være best. Jeg ble selvkritisk og hadde så mange usikkerhetsproblemer * delvis, på grunn av noen kjærester *, til tross for å være en ganske godt avrundet person.

Self-aksept vs selvtillit

Mange mennesker tror kanskje selvaksept og selvtillit er en i det samme, men de er veldig forskjellige. Selv om du forbedrer din egen aksept, øker du selvtillit, de er ikke utbytbare. Selvtillit relaterer seg mer til egenskapene andre ser i oss. Mens selvtillit aksepterer alle aspekter av hvem vi er.

Dette betyr at noen kan være fornøyd med hvordan de oppfattes av andre mennesker, men fortsatt være elendige på innsiden fordi de ikke godtar seg selv. [Les: Feil unloveable? 12 livsforandrende sannheter du trenger å vite]

Hvordan være fornøyd med hvem du er

Jeg har gode karakterer, jobbet hardt med alt jeg gjorde, men likevel følte jeg at jeg ikke var god nok. Jeg var aldri fornøyd med hvem jeg var. Jeg så i speilet daglig og plukket ut mine egne problemer og hva jeg trengte å gjøre for å fikse dem.

Lite visste jeg alt jeg trengte for å fikse var hvordan jeg så på meg selv. Det kommer ikke til å bli en overnatting, men hvis du har problemer med å være fornøyd med hvem du er og oppnå selvaksept, her er de forskjellige trinnene du kan ta for å komme deg dit.

# 1 Vær positiv hele tiden. Du vil bli grundig overrasket over hvordan du endrer din generelle utsikt på verden, slik du også ser deg selv. Ifølge psykologi i dag er det faktisk mulig å rewire hjernen din til å være en mer positiv person.

Hver gang du har en negativ tanke, må du stoppe deg selv og finne noe godt om situasjonen. Det trenger ikke å være relatert til deg - bare generelt.

Hvis du for eksempel sitter fast i trafikken etter en lang dag og blir sint fordi du bare vil komme hjem og slappe av, bare tenk selv at du kommer til å sitte og gjør nesten ingenting mens du lytter til god musikk på radioen. Det høres ganske avslappende til meg! [Les: Hvordan mestre positiv selvprat og forbud negativitet]

# 2 Når du er kritisk overfor deg selv, STOP og si tre gode ting i stedet. Når jeg slår på et prosjekt, er det alltid noe negativt som kommer til å tenke på. Jeg betalte ikke nok oppmerksomhet. Jeg kunne har jobbet hardere. Jeg er ikke kuttet ut for denne typen arbeid. Men det er så mange bedre ting å si også.

Når du begynner å være kritisk overfor deg selv, må du stoppe det negative tankegangen og erstatte det med gode ting i stedet. Å kutte den negative kritikken av deg selv omskolerer hjernen din til å tenke positive tanker om deg i stedet, og det vil gjøre selvtillit så mye lettere.

# 3 Bestem om det er utvendige faktorer. Sannheten er at mange ytre påvirkninger påvirker vår evne til å akseptere oss selv. En grov oppdragelse med unsupportive foreldre, de grusomme medieforventningene, og til og med en gammel lærer som fortalte deg, at du ikke var god nok, kan alle være en faktor i din selvtillit.

Hvis det er noe sånt i livet ditt, må du identifisere det slik at du kan erkjenne det, tilgi alt det er, og fortsett videre. Å innse at det kunne være en annen grunn du er på den måten, gjør at du aksepterer deg så mye lettere. [Les: 8 positive måter å håndtere avvisning i et hvilket som helst scenario]

# 4 Lag en plan. Ærlig talt, hvis du er noen som har problemer med å godta deg selv i lang tid, vil det bli vanskeligere og ta lengre tid for deg å starte nå. Lag en plan og hold deg til den. Lag en pakt med deg selv for å våkne hver dag og være fornøyd med deg selv.

Dette gir deg ikke bare en grunn til å stå opp og prøve å akseptere deg selv hver dag, men det danner i deg vane med å gjøre gode ting for deg selv.

# 5 Skriv ned hver gang du gjør noe flott. Du kan enten holde en notatbok praktisk eller lage en del i notatene dine for alle de positive tingene du gjør daglig. Hver gang du gjør noe som tjener et kompliment fra noen andre, eller selv om du bare tenker, "Wow, jeg gjorde en god jobb," skriv det ned et sted. Så se på de tingene hver natt før sengetid.

# 6 Finn støtte. Sjansene er at hvis du ikke godtar hvem du er, har du sannsynligvis ikke et bra støttesystem som hjelper deg. Åpne opp til noen venner og familiemedlemmer og la dem få vite hvordan du har følt deg selv.

Du vil bli overrasket over hvor fort de hopper på skipet ditt og hjelpe deg ut på en måte de kan. Det er lettere å akseptere deg selv når du vet hvor mange andre rundt deg allerede godtar deg. [Les: De beste inspirerende filmene for når motivasjonen legger seg]

# 7 Bli kvitt kritiske mennesker i livet ditt. Negativitet og selvkritikk er smittsom.Det er sannsynligvis folk i ditt liv som er kritiske for andre og også kritiske for seg selv, som alle overfører til deg.

Hvis det er mennesker som det i livet ditt, trenger du bare å dike dem. De er på ingen måte å legge til noe godt i livet ditt hvis de hemmer evnen til å akseptere hvem du er.

# 8 Tillat deg å rote opp - tilgi deg selv for det. Ingen er perfekte. Men bare fordi du roter deg fra tid til annen, betyr ikke at du ikke kan godta deg selv. Du vil ikke lykkes med alt du gjør, og det er greit.

Så lenge du tilgir deg selv og fortsetter fra arrangementet, vil selvtillit bli så mye lettere. Den vanskeligste delen av dette for noen som alltid har vært selvkritisk er å faktisk tilgi og glemme. Det er ikke lett, men det er verdt det. [Les: 18 måter å ha høy selvtillit og begynne å vinne på livet]

# 9 Stopp sammenligne deg selv. Du kan ikke forvente å være akkurat som noen andre. Du er din egen person og har ikke nøyaktig samme kvaliteter som noen andre. Stopp å sammenligne hvem du er til som noen andre er, fordi det bare gjør det vanskeligere å akseptere deg selv.

Ingen har alle de egenskapene du besitter, og du har ikke alle kvaliteter noen andre har. Selv identiske tvillinger, som deler DNA, kommer ikke til å være det samme på alle nivåer. Du må bare sammenligne deg med deg.

# 10 Søk profesjonell hjelp. Hvis din manglende evne til å akseptere deg selv, tar livet over til et punkt der du blir deprimert eller har problemer med å fungere i løpet av dagen, kan det hende du trenger hjelp. Noen ganger er det underliggende årsaker til din mislikning over deg selv, og du trenger en profesjonell til å avdekke disse grunnene før du kan begynne å helbrede.

[Les: 13 inspirerende måter å få frem det beste i deg selv]

Selvaksept er noe vi alle må streve for hver dag i våre liv. Det kan være en utfordring til tider, men det er den mest givende følelsen av alle.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar