Ess som rase

Innhold

For å vinne løp trenger du alt for å klikke på riktig tidspunkt. hvis du ikke skyter på alle sylindere, så er ditt beste kanskje ikke bra nok - det er den harde virkeligheten til konkurransedyktig racing. Og raser kommer ikke mer konkurransedyktige enn Hy-Vee Triathlon i Iowa. Med et samlet premiefond på $ 1m (rundt £ 650.000) og $ 200.000 går til mannlige vinneren, er det uten tvil det mest lukrative løp i kalenderen, så det trekker så naturlig de aller beste idrettsutøverne til startlinjen. I 2010 var det en passende stellar line-up: verden nummer én, Alexander Brukhankov, var der sammen med den olympiske mesteren, Jan Frodeno, og 2009 Hy-Vee Triathlon vinner, Simon Whitfield. Jeg gikk inn i løpet i stor nick og med høyt tillit, etter å ha vunnet Blenheim Triathlon forrige uke. Og min gode form fortsatte. Etter en sterk sykkelfase trakk jeg bort i løp, og til tross for vondt som helvete klarte jeg å holde fast på ledelsen og vinne løpet i 1 time 50 min 20 sek, fire sekunder foran Kris Gemmel fra New Zealand. $ 200 000 er ikke dårlig for et par timers arbeid. Komme sammenÅ utføre det aller beste av evnen handler om mer enn bare å være i god fysisk tilstand. Faktisk er det tre viktige aspekter som må slås sammen for at du skal lykkes: du må være fysisk egnet, du må være i riktig mental tilstand, og du må være helt sikker på din taktiske strategi. Alle topp fagfolk har mestret den mentale siden av racing, men det er noe som mange gutter som kjører for kjærligheten til sporten overser. Ikke bare trenger du å tro at du kan vinne, du må også være forberedt på å håndtere eventuelle hindringer på veien til seier. Nøkkelen er å forsøke å kontrollere kun hva du kan kontrollere. Ikke bekymre deg for mye om hvordan kurset vil holde opp eller konkurrentene dine treningsregimer - det er ting du ikke har sviktet over, så å tenke på dem er sløsing med tid og vil bare stresse deg ut når det er viktigere du gå inn i arrangementet følelsen glad, trygg og avslappet. Men det er ting du kan gjøre for å gi deg selv kanten. Jeg scouter alltid kurset om fire uker før løpet. Dette lar meg vite hvor jeg kan bruke mine styrker til min fordel, og enda viktigere, minimere svakhetene mine. Hvis du ikke kan gå hele kurset, sjekk ut arrangørens nettsted, som skal ha et kart som viser forhøyningene og andre ting du trenger å vite.

Taktisk taSom profesjonell idrettsutøver kjenner jeg mine konkurrenters sterke og svake sider ganske godt nå. Jeg vet hvem som skal få en god start, som alltid har en sterk finish og hvem å holde øye med hvis jeg er i en rase-vinnende posisjon. Slik utarbeider jeg taktikken min. For eksempel, jeg vet at hvis svømmingen går bra og jeg har en rask første overgang, vil jeg kunne holde kontakten med lederne på sykkelen mens jeg bider tiden min for å spare energi. Så betyr en rask andre overgang at jeg kan gå helvete for lær på rennen, min sterkeste disiplin, som akkurat er det som skjedde på Hy-Vee. For de fleste amatueur-idrettsutøvere og morsomme løpere trenger du bare bekymre deg for ditt eget løp. Du bør kjenne delene av kurset hvor du vil være sterk, slik at du kan gå på angrepet, og hvor du kanskje må ta foten av gassen, slik at du er i den beste formen for å gå i stykker mot mål.

Jeg antar at en av de beste måtene å bli bedre på racing er å gjøre mange raser. Det høres tydelig ut, men du lærer så mye fra hendelser og hver forbereder deg til det neste. Så om interessen din er i en 5K eller en Jern mann triathlon, mitt råd er bare for å melde deg på og starte racing. Du vil aldri se tilbake.

For flere ekspert triathlon tips kjøpe magasinet, abonnere nå og få fem problemer for £ 5.

 

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar