Fertilitet A-Z: Ashermans syndrom

Hvis periodene dine har stoppet, men du fortsatt får symptomene etter D & C-kirurgi, kan du ha Ashermans syndrom

Hva er det?

Ashermans syndrom er en sjelden tilstand som i hovedsak er arrvev som dannes i livmor eller livmoderhalsen, vanligvis etter abort eller abort. «Du har en til to prosent sjanse til å utvikle Ashermans syndrom etter et abort,» sier dr. Roger Marwood konsulent obstetrikeren og gynekologen. 'Det er mye mindre vanlig etter c-seksjoner og andre prosedyrer, som kirurgi for å fjerne fibroids.'

Etter abort eller abort, fjerner legene kirurgisk del av livmorets foring ved å skure og skrape, ellers kjent som dilatasjon og curettage (D & C). Traumer på foringen påvirker den normale sårhelingsprosessen, noe som får de skadede områdene til å smelte sammen. "Veggene i livmor eller livmorhalsen kan holde seg sammen, noe som forhindrer at periodene dine strømmer riktig og forårsaker fruktbarhetsproblemer, sier Roger.

Hva er symptomene?

For noen, det kan ikke være noen symptomer i det hele tatt. «Du kan bare finne ut om du har problemer med å bli gravid,» sier Roger. Eller du kan oppleve en uregelmessig syklus etter en D & C-prosedyre. «Oftere vil du slutte å få perioder etter operasjonen, men opplever fortsatt smerte og andre menstruerende symptomer på den tiden perioden normalt kommer,» tilføyer han. Dette indikerer at blodet ikke kan komme ut av livmoren fordi livmorhalsen er blokkert.

Hva kan du gjøre?

Ashermans syndrom behandles gjennom kirurgi. En lege vil kutte bort eventuelle vedheft og skille vegger ved hjelp av en prosedyre kalt hysteroskopi, som bruker små instrumenter og et kamera plassert i livmor gjennom livmorhalsen. 'Din kirurg kan plassere en liten ballong eller spole i livmoren i flere dager for å stoppe veggene som stikker sammen igjen, sier Roger. Plus, det er en sjanse for at du kanskje trenger operasjon mer enn en gang som tilstanden kan oppstå igjen. Det er viktig å huske at hvis du har blitt diagnostisert, er det ikke din feil, og det er støtte tilgjengelig.

Se din GP ...

Hvis perioden ikke kommer tilbake etter en gynekologisk eller obstetrisk prosedyre, men du får fremdeles periodesmerter. Du bør også få hjelp hvis du har problemer med å bli gravid etter abort eller abort.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar