En flerårig kilde til relasjonsfriksjon - Løst

Innhold

Det er uhøflig, det er tankeløst, det virker litt bemusing kvinner, det er ikke greit å senke toalettsetet hvis menn har hatt å løfte det - alle svarene (av varierende verdi) til å forlate toalettsetet opp i et felles husholdning. Mens det virker som en tiff som vil raser til slutten av tiden, eller på toaletter, har coach kommet over et svar som synes mer gjennomtenkt enn de fleste. Pocket Encyclopedia Of Aggravation av Laura Lee er en samling av mindre moderne irriterende og et forsøk på å forklare dem slik at de slutter å være ganske så irriterende. Her er oppføringen på Toalett setet opp igjen. Bare velg din tid for å gjøre dette argumentet klokt - den tiden er ikke midt på natten når kvinnen du deler et hus med nettopp har gjort uønsket kontakt med loo.

Du snubler inn på badet i midten av natten. Halv søvn du sitter på toalettet, bare for å oppdage at samboeren av det mannlige kjønn har forlatt setet i oppreist stilling. Du får en uhøflig oppvåkning når du taster inn i bolle. Hvorfor kan han ikke bare sette den ødelagte tingen ned når han er ferdig?

Å forlate toalettsetet er, anekdotisk minst, en av hovedårsakene til mindre ekteskapspats. En ukunnelig meningsmåling utført av en blogg kalt UKBathrooms funnet (kanskje overraskende gitt sitt fokus) at dårlige baderomsvaner var den viktigste årsaken til bickering, og at det var stillingen til loo-setet som forårsaket 48% av disse tiffene. Hvorvidt par faktisk argumenterer mye om dette problemet, tror vi sikkert at de gjør det.

Så hva er regelen? Er han lat og uhøflig når han forlater den, eller er problemet din antagelse at toalettseteposisjonering er en manns jobb? Heldigvis brukte en bedriftsøkonomisk statsøkonom i Michigan State University, Jay Pil Choi, statistikk til å komme opp med et definitivt svar. Likningen han ansatt (du finner den på https://msu.edu/~choijay/etiquette.pdf) er utenfor min matematiske kapasitet.

Den underliggende begrunnelsen er dette. Du begynner med et hus som deles av menn og kvinner. Kvinner sitter alltid på porselen fixturen. Menn sitter noen ganger, men de står også noen ganger. For å sitere en berømt barnebok, stopper alle. Hvis du forlater setet opp, kan det enten være en mann eller en kvinne å flytte den avhengig av naturens natur. Så, på overflaten ser det ut til at det er mest effektivt, og mindre sannsynlig å sette noen ut om det er igjen og bare løftet når det trengs.

Problemet løst. Men vent! Vi skraper bare overflaten. Det virker som om vi ikke defekerer og urinerer i like stor grad. Hvis du er gjennomsnittlig, poo du en gang om dagen og tisse syv ganger. (Det er detaljerte grafer på dette i Chois artikkel hvis du vil se dem.) Så spørsmålet om stolen skal være oppe eller ned, varierer faktisk, avhengig av antall stående og sitter i husholdningen. I et hus hvor antall kvinner er lik eller større enn antall menn, bør regelen være sete ned. For å forlate det, må menn overstige kvinner med et visst forhold for å "minimere de samlede kostnadene ved ulempe".

Pocket Encyclopedia Of Aggravation (Cassell) er ute nå. RRP £ 10, sjekk pris på amazon.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar