En barnevernistiker svarer på dine spørsmål om baby og småbarn

Innhold

Savnet vår Wednesday Lunch Club med ernæringsekspert Dr. Frankie Philips? Ikke bekymre deg, du kan lese alle ekspertrådene hun delte her

Hver uke på mor og baby tar vi deg til onsdagens lunsjklubb - en sjanse til å få strålende råd til foreldrespørsmål fra en toppekspert. I denne uken var barnetnæringen Dr. Frankie Philips i standby for å svare på spørsmål.En registrert dieter og folkesundnæringsekspert, Frankie, har over 15 års erfaring i baby og småbarnsfôring. Hun er en trentrådgiver i La Leche og har hatt rikelig med praktisk erfaring med sin egen brød av fire jenter - syv år gamle tvillinger, en fire år gammel og en 22 måneder gammel. Frankie er også en ernæringsrådgiver for Organix og har hjulpet med å skrive merkevarens gratis nedlastbare bok, The Organix Little Book of Weaning. Hvis du savnet chatten, er det som skjedde ...Min lille gutt er fire måneder gammel, kan du gi meg noen råd om hvordan du skal begynne å spenne etter seks måneder?Frankie: Rundt seks måneder er den anbefalte alderen. Det er en flott guide til de første dagene på baksiden av Organix 'Little Book of Spraying', som jeg bidro til å skrive. Trikset er bare små smaker i de første dagene - skjeen er populær (ved hjelp av puré av eple-, gulrot-, pære- eller babyrisblanding med vanlig melk).Min baby er 23 uker på lørdag. Vi har gitt ham baby ris og biter av Ellas kjøkkenposer i noen uker nå. Han er for tiden full av kulde, så skal vi fortsatt fortsette med mat eller bare holde ham på flasker? Siden han har hatt mat tar han ikke så mye melk av en eller annen grunn.Frankie: Babyer har en tendens til å gå av maten når de ikke føler det bra, så fortsett å tilby ham sin vanlige melk og deretter noen munnfull mat hvis han fortsatt er sulten, men ikke bekymre deg hvis han ikke spiser mye av det.

LES: 15 FORDDLER FOOD HYGIENE REGULERER DU REALLY NEED TO FOLLOWMin sønn er syv måneder gammel, og jeg lurte på om jeg skulle gi ham noen kosttilskudd? Han er formelt matet (jeg har nettopp sluttet å amme ham denne uken) og han spiser et balansert kosthold på tre måltider om dagen.Frankie: Sunt Start-kosttilskudd inneholder vitaminer A, C og D, og ​​disse er vitamindråper for babyer fra seks måneder som har mindre enn 500 ml barnsammensetning per dag. Hvis sønnen din har formel, vil den inneholde nok vitaminer for ham. Dråpene er laget for å brukes opp til fire år, så du vil kanskje introdusere dem når mengden av formel melk han har er mindre enn 500 ml. Min treåring pleide å spise noe og nå har hun blitt veldig masete. Hvordan kan jeg få henne til å spise henne frukt og veg igjen uten å måtte sette dem i en saus eller puree slik at hun ikke kan se dem?

LES: HVORDAN SKAL DU FÅ DIN TØKER FOR Å EAT ENGANGFrankie: Det er bra at du allerede har introdusert henne til mye mat - det vil stå henne i god stand. I mellomtiden føler du ikke at du må tilby bare pureer - hun vil vise seg på et tidspunkt. Så jeg vil foreslå å holde noen "ekte" frukt og veg på hennes sted og legge i noen pureer som en saus eller dukkert slik at hun fortsatt spiser dem. Et annet tips jeg har funnet nyttig er å gi agurk og pepper og gulrotpinner med en dukkert av myk ost eller hummus som forrett, eller prøv appelsnitt eller annen frukt med naturlig usøtet yoghurt. Jeg har en 17 måneder gammel som spiser veldig bra, og jeg tror at det har nok å spise om dagen, men han har begynt å våkne klokken 4/5 for sin morgenmælk. Han går tilbake til å sove etter kl. 07.00. Jeg er ikke sikker på om dette er fordi han er sulten eller det er bare en vane.Frankie: Jeg mistenker at han bare forstyrrer seg og deretter trenger noe som et forsøk på å gå tilbake til å sove. Prøv å tilby en sippy kopp med litt vann og se hvordan han kommer på.Jeg har atferdsproblemer med min tre til fire år gamle datter, og hun synes alltid å være sulten, er de tilkoblet?Frankie: Jeg vil foreslå at dersom din datter er sulten, prøv å sørge for at det alltid finnes spekter av næringsrike snacks, ettersom sulten definitivt kan påvirke humøret. Prøv små smørbrød, ristet brød eller (usaltet) mini kjeks eller ris kaker med ost.Jeg sliter med hva jeg skal legge inn i mine åtte måneder gamle smørbrød - det er bare så mange ganger at du kan bruke ostespredning. Har du noen ideer?Frankie: I datterens alder kan du bruke mange fyllinger - har du prøvd hummus, kyllingbryst eller mykost i stedet for ostespredning? Smørbrød er gode fingermat, så det er godt å introdusere dem for å hjelpe med ernæring og utvikling. Du kan også blande det opp litt - så hvis myk ost er en favoritt, finhakk litt agurk eller legg i litt hermetisert tunfisk eller laks for å legge til mer interesse.Jeg har fire barn under 7 år, og det er en kamp for å finne mat som de alle er glade for å spise. Har du forslag til måltider? De alle spiser kjøtt, men min femårige vil ikke spise fisk og kan også være masete med veg.Frankie: Ikke gå inn i fellen for å lage separate måltider for alle, det vil gjøre ting verre. Gi dem hver en dag når de kan velge et måltid (fra et merket utvalg).Hvis noen ikke liker måltidet som er valgt, sørg for at det serveres ved siden av noe du vet at de vil spise, og oppfordre dem til å få et lite forsøk på de andre matvarene.

Du kan også prøve å få dem involvert i matlagingsstadier, og deretter hjelpe deg å "prøve" det før det går på platene for de andre. Det trenger ikke å være ekstravagant. For en stor familie måltid som chili con carne eller Bolognese du kan få dem til hver velger en annen ting å legge til parabolen, for eksempel sweetcorn, revet ost eller breadcrumbs. Det spiller ingen rolle hva det er, men bare å gi dem et valg for en del av måltidet er flott.Jeg er på uke to av avventning, når skal jeg begynne å redusere melkefôr og skal jeg gjøre dette ved å slippe flasker eller antall unser i hver mat? Min sønn er fem og en halv måned og fortsatt på 7 gram hver tredje time. Han har to puréer om dagen, veg på 11:30 og frukt på 4:30.

LES: TOPTIPS FOR VEDLIKEHOLD Frankie: Det er fortsatt tidlige dager, så føl deg ikke med stor hast på å slippe flasker ennå. Når du er klar kan du begynne å introdusere frokost, og kanskje legge til litt av melken til usøtet korn. Han kan også begynne å bruke en frittflygende sippy kopp på seks måneder, slik at du kan prøve å gi ham noen få sip av vann med sine måltider også - ikke legg for mye i koppen skjønt.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar