Baby søvnekspert Sarah Ockwell-Smith svarer på dine spørsmål

Innhold

Søvneksperten Sarah Ockwell-Smith svarer våre lesers spørsmål om baby søvn.

Sarah er en mamma på fire, en doula, antenatal lærer og psykologi kandidat. Hun er forfatter av BabyCalm, ToddlerCalm og snart bli utgitt Den sene søvnboken. Hun kjører også gentlesleeptraining.co.uk, og tilbyr søvnstøtte til slitne foreldre rundt om i verden.

Sarah spesialiserer seg i psykologi og vitenskap om foreldre, "mild foreldre" og vedleggsteori.

Spørsmål: Jeg sliter med min 14 måneder gamle baby, da han ikke har slått seg inn i et godt sovemønster. Han går til sengs på samme tid hver dag og har rutine. Det er bare vi må sette ham i seng på en flaske eller når han allerede sover - han kan ikke bosette seg selv. Han har vært tann og har refluks så sover ved siden av oss i en barneseng. Er det en god ide å starte søvn trening eller kontrollert gråt?

Sarah: I motsetning til populær tro, kan 14 måneder gamle babyer ikke selv avgjøre - dette er en veldig moden ferdighet som krever sofistikert hjernens utvikling. Jeg er egentlig ikke en fan av kontrollert gråt (eller andre lignende søvn treningsmetoder) det møter ikke sønns behov og kan skade hans evne til å virkelig selv sette seg ned når han er eldre.

Dette er enda mer relevant som han har vært dårlig. Jeg vil se på å forbedre sin bedtime rutine (det bør være rundt en time), legg til noen flere ting for å trøste ham - lukter, musikk, trøstobjekter - og sørg for at du ikke går glipp av hans tidlige lei tegn. Jeg vil også se på allergier som har utviklet seg på grunn av reflux, da dette kan være en del av problemet som du ikke har oppdaget ennå.

Spørsmål: Min 11 måneder gamle har mange svært alvorlige matallergier, men selv fra fødselen var hun ganske god sovende. På 11 uker da hennes meieriallergi ble sortert, begynte hun å sove fra kl. 23.00 og siden da har hun sovnet fra klokken 8 / 9-7: 30.

Så i forrige måned har hun begynt å nekte å gå til sengs og skrike i flere timer. Hun har også begynt å våkne og skrike i tilfeldige tider midt på natten, og alt hun vil, er koser og å sove i seng med oss. Hun har aldri sovet sammen med oss ​​og aldri blitt pleiet og den eneste forandringen er at hun kan stå opp i barneseng. Jeg vet ikke hvordan jeg skal bekjempe den, og jeg er helt utslitt da jeg også er tre måneder gravid. Jeg trodde det kunne være tenner som vi ikke har noen ennå, men så snart hun er i sengen vår, setter hun seg.

Sarah: Hun har separasjonsangst - et veldig normalt, sunt utviklingsstadium som viser hvor fantastisk du gjør som en mor. Hun har hva psykologer kaller et "sikkert vedlegg", som er strålende. Det som er viktig er at du svarer på hennes behov og beroliger henne så mye som mulig nå. Hun har i utgangspunktet bare innsett at du og hun ikke er tilkoblet, og at du kan forlate henne - så hver gang hun våkner og du ikke er der, er hun redd for at du kanskje ikke kommer tilbake. Det er derfor du trenger å kose og berolige henne så mye som mulig nå - det er ikke tid for søvn trening.

VIKTIG: M & B TV: HENT DITT BABY I EN BEDTIME ROUTINE

Spørsmål: Min tre måneder gamle sover fantastisk for den første delen av natten, men våkner klokken 4 Han våkner igjen 30-45 minutter senere og våkner seg helt rundt klokka 6.00. Problemet med dette er at han våkner opp og er veldig grouchy, han vil kjempe søvn i omtrent en time, mat igjen og deretter sove i ca 45 minutter, hvorpå hans humør er mye bedre. Eventuelle råd som ville bidra til å få ham tilbake til dypere søvn etter hans 4 am våkne ville bli takknemlig mottatt. Vårt rom har blackout gardiner, og han sov vanligvis på brystet.

Sarah: Hans søvn sykluser er bare 45 minutter lange for øyeblikket (din er dobbelt så), og derfor vekker han hvert 45 minutt - han trenger deg i utgangspunktet å trøste ham tilbake til å sove. Den vanligste måten babyer vil gjøre dette er ved å mate - men på bare tre måneder bør han ha nattfeeder fremdeles.

LES: HVORDAN HÅNDTERER DIN TØDERS SLEEP TANTRUMS

Q: Min sønn er nesten ni uker gammel. Han er breastfed på etterspørsel og er veldig clingy. Jeg kan ikke få ham til å ligge i sin Moses-kurv om natten for å sove. Jeg har prøvd å sette ham rett ned etter vikling og jeg har prøvd å vente på ham å komme seg inn i en dyp søvn. Men han vil alltid våkne når jeg legger ham ned.

Sarah: Han er liten og ikke rart at han ikke liker å bli lagt ned. Han har nettopp tilbrakt ni måneder i livmoren din - varm, kontinuerlig kuttet, uten lyse lys eller uventede lyder, han var krøllet opp på hans side, og nå forventes han å sove flatt på ryggen.

Ting som kan hjelpe:1. Få en veldig god baby slynge - Jeg vil anbefale en myk stretchy wrap (hvis du er ny til babywearing finne en lokal slingmeet gruppe) og bære ham i løpet av dagen - du har to gratis hender å komme på med ting deretter!2. Prøv litt hvit støy.3. Hvis du ikke vil dele en seng, så se på swaddling, men du må gjøre dette raskt hvis du gjør det, og bare i noen uker (stopp 14 uker når det blir usikkert).4. Har lest opp på 'The Fourth Trimester' og for det meste - bare nyt denne gangen. Ganske snart vil han ikke ha deg til å holde ham som han går raskere, og du vil savne disse fantastiske ukene.

Spørsmål: Jeg har en åtte måneder gammel datter som aldri har vært en fantastisk sovende.Opp til seks måneder gammel var hun opp hver annen time for mat og kos og er alltid veldig vanskelig å bosette seg igjen. De siste par månedene har hun forbedret seg og våkner to ganger om natten og bosetter seg ganske raskt. I de siste par ukene har hun imidlertid vært veldig urolig og en natt vil være oppe i tre til fire timer, noen ganger gråter og noen ganger bare våken. Hvis vi setter henne ned, skriker hun og vil bare bli holdt. Vennligst hjelp!

Sarah: Vær sikker på at datterens oppførsel er helt normal. Vi vet at ni måneder gamle babyer vekker mer enn seks måneder gamle babyer, og at de trenger mye mer hjelp til å komme seg igjen. Hun er sannsynligvis opplever separasjonsangst og kanskje jeg tror en reaksjon på noe du mater henne. Hun våkner når du har satt henne ned da hun føler at du ikke lenger er ved siden av henne, og på grunn av separasjonsangst, forstyrrer det henne virkelig.

Å våkne i noen timer i midten av natten er vanlig - det kalles "segmentert søvn"

Å våkne i noen timer i midten av natten er normalt - det kalles "segmentert søvn", og det er hvor stort sett alle mennesker sov opp til et århundre eller så siden. Forskjellen er som en voksen du har overstyrt dine naturlige tendenser og sover nå på klokken, mens datteren din ikke har lært å følge samfunnsregler ennå. Å sove i tre til fire timer strekker seg faktisk veldig bra for hennes alder.

LES: SOS DITT BABY VIL IKKE SLEEPES

Spørsmål: Min fem måneder gamle baby utelukkende ammet og sov gjennom natten fra ca åtte uker. De siste to månedene har han begynt å våkne tidligere, og vi er nå oppe fem ganger om natten, og den eneste måten han vil bosette seg på, er å mate ham til han sovner. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe ham å sove igjen?

Sarah: Dette er på grunn av en stor utviklingsendring som oppstår fra omtrent fire til seks måneder. Alt endres for babyer, og de trenger trygghet, spesielt om natten. Du trenger ikke å gjøre noe - han vil vokse ut av det.

Spørsmål: Min baby er 14 uker gammel og sover i fem timer, så har en mat og sover i ytterligere fem timer. Da jeg pleide å legge henne til sengs klokken 9.30 / 10.00, ville jeg få mellom seks og åtte timer søvn, men nå legger jeg henne ned tidligere på 8 / 8.30, hun ser ut til å sove mindre. Noen råd?

Babyer i Asia har en gjennomsnittlig sengetid på 10:00

Sarah: Visste du at vi pleier å sette våre babyer tidligst i verden i Storbritannia? Babyer i Asia har en gjennomsnittlig sengetid på 10:00 (og for øvrig har de færre søvnproblemer enn vi gjør!). Jeg tror at en blokk med søvn på seks til åtte timer er veldig bra og sannsynligvis det beste du skal komme på hennes alder. Den virkelige nøkkelen er å se henne for hennes tidlige lei tegn (ikke vent til hun gråter som det er for sent) og følg dem. På den måten får du den beste sengetiden for henne.

LES: 10 WAYS AT BEAT NEW-MUM OVERNATTING OG ØK ENERGIEN

Spørsmål: Min syv måneder gamle går regelmessig til sengs om natten og våkner etter 20 minutter og vi har en ekte kamp for å få henne til å sove igjen. Vi har en sengetid rutine og har tatt ting fremover, så vi starter tidligere da vi tror at hun har blitt overtrengt og nylig innført en talsmann for å hjelpe. Jeg spiser henne til å sove, men det blir mindre og mindre effektivt. Hva kan vi gjøre for å prøve og forbedre ting?

Sarah: Du må ha en veldig solid, konsekvent avslappende sengetid rutine og være oppmerksom på belysningen i alle rom om kvelden. Pluss hvis du nylig har spist, ville jeg virkelig se på kostholdet hennes for eventuelle mulige problemer der (søvn regres ofte etter å ha innført faststoffer).

Spørsmål: Min tre måneder gamle baby sover godt om natten. Jeg føler imidlertid at hun blir utrolig sliten i løpet av dagen fordi hun nekter å lurke i lengre tid enn 30 minutter om gangen. Jeg vil virkelig gjerne få henne til en "napping rutine", men jeg sliter med noen ideer?

Vi er litt besatt av lur i vårt samfunn

Sarah: Naps kan være avtale for den super lange natten. Hun kan være en 30-minutters napper. Vi er litt besatt av lur i vårt samfunn - hovedsakelig fordi vi tror de burde ta lur om en til to timer et par ganger om dagen, men i virkeligheten selv om jeg sier at dette skjer i færre enn 50 prosent av babyene.

Spørsmål: Min 20 måneder gamle har alltid vært enten breastfed eller mer nylig kuttet til å sove, som jeg er glad for å fortsette. Men nå, når hun går i seng, vil hun gjøre alt for å forlenge å sove. Vi har en sengetid rutine, men ikke en bestemt tid som prøver og bruker hennes signaler for å indikere sengetid, er det noe annet vi kan gjøre?

Sarah: Jeg ville faktisk ha en god start på sengetidrutinen i denne alderen - hun trenger forutsigbarhet og rytme til dagen. Ingen TV (eller andre skjermer) i to timer før sengetid og ingen sjokolade til dessert etter middagen. Hvis du bruker belysning i rommet, må du bytte den til en lav-watt, dim rød lyspære og prøve å bruke batteridrevne lys på badet.

Jeg vil foreslå å starte bedtime rutinen klokken 19.00. Tilbring denne timen med å bade og massere henne og så lese en historie og ha en kos og mat, dette bør ta rundt en time. Sikt for henne å sove i søvn klokka 8.00.

LES: 5 BABY SLEEP MISTAKES NYE MODERNE GJØR (OG HVORDAN DU FESTER DEM)

Spørsmål: Min fire måneder gamle hadde en uke med å sove fra 9:00 til 6:00, men har ikke gjort det i tre uker nå. Nå er hun tilbake for å våkne for en feed kl 21, 1 og 4. Hvordan kan jeg hjelpe henne med å komme gjennom natten?

Alle fire måneder gamle våkner "omtrent 15 ganger hver natt

Sarah: Det er en stor utviklingsmessig forandring som skjer i denne alderen og varer rundt en annen fire til seks uker.Alt i hennes verden endrer seg, og derfor trenger hun deg mer for trygghet når hun våkner. Alle firemannsårene våkner om 15 ganger hver natt (deres søvn sykluser er bare 45 minutter lange) og før dette var hun rolig nok til å starte en ny søvnkurs uten hjelp, men nå trenger hun hjelp til å roe seg henne ned i tre av de 15 syklusene. Du trenger ikke å gjøre noe, bare vær trøstende på henne og det vil passere naturlig.

Spørsmål: Min lille gutt er 10 måneder gammel, har nettopp hatt kyllingpokker og er tannkjøtt. Han finner det vanskelig å være igjen i barneseng nå (som vi gikk oftere når han var syk for å gi medisin) og blir opprørt når vi prøver å forlate rommet. Jeg har lest mye om separasjonsangst og har prøvd å kaste ham, bo i rommet til han er rolig og søvnig og forlater en muslin som lukter av meg i barneseng. Kan du hjelpe?

Sarah: Jeg tror han har separasjonsangst på grunn av kyllingpokken og hans tenåringsproblemer. Det beste du kan gjøre nå er å berolige ham så mye som mulig, hente ham når han gråter og bli hos ham til han sovner hvis du trenger det. Dette stadiet er nøkkelen til å skape selvtillit og uavhengighet når han er eldre, og er scenen når han virkelig lærer hvordan man skal 'selvmelde'. Du kan ikke bare forlate ham med muslinen, du må virkelig forklare det - det må være mellom dere begge hver gang du kose og mate ham, må han se det som en del av deg.

LES: BABY HEALTH TEETHING

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar