En baby søvnekspert svarer på dine spørsmål

Innhold

Savnet vår onsdagsklubben med baby søvnekspert Jo Tantum? Ikke bekymre deg, du kan lese alle de rådene hun delte her

Hver uke på mor og baby tar vi deg til onsdagens lunsjklubb - en sjanse til å få strålende råd til svangerskap og foreldringsspørsmål fra en toppekspert. Og denne onsdagen overlot vi vår Facebook-side til å sove ekspert Jo Tantum. Jo Tantum er en søvnekspert med 25 års erfaring og forfatter av bestselger Baby hemmeligheter, som har hjulpet hundrevis av familier til å oppnå en fredelig natts søvn. Jo Tantum er et pålitelig navn innen foreldresektoren som gir ekspertrådgivning, produkt, litteratur og profesjonelle tjenester til foreldre overalt. Fang opp alt som skjedde ... LES: BABY SLEEP SPØRSMÅL DU KAN ALDRI SVARENE TIL - MEN NÅ DU GJØR Min toåring sover gjennom natten, men selv med en god rutine kan det ta en time å sove, og vi må sitte ved døren eller ellers gråter han. Noen tips? Jo: Prøv å starte et belønningsdiagram og bruk positiv forsterkning. Så har diagram med klistremerker på av barneseng. Når babyen din har et bad, forklarer at hvis han legger seg godt i barneseng, får han et klistremerke om morgenen. Si til ham at du bare går på toalettet / sjekk på middag, når du har bosatt ham, og du kommer tilbake om noen få minutter. Gå tilbake om fem minutter for å sjekke ham, han vil sannsynligvis sovne. Start en heldig dukkert med billige ting innpakket i tinnfolie. Hvis han gjør det bra, uten at du trenger å sitte med ham, får han en premie! Gi ham mye ros, telefon granny, tante å snakke med dem og si hvor bra han gjør. Pass på at han ikke er overtired og går i seng 12 og en halv time fra våknetid. Min ni måneder gammel har begynt å våkne rundt klokken 10 hver kveld og skrik og så gjennom hele natten, og vil bare trøste meg hvis jeg støtter ham igjen. Jeg har prøvd å la ham gråte ut og gi ham en flaske eller trøste ham bare i barneseng, men han vil ikke gå tilbake med mindre jeg plukker ham opp. Han står opp klokka 6:30 og går i seng mellom 19:00 og 19:30 og har to lur på dagen. Jo: Dette er normal separasjonsangst, så arbeid på lurene. Prøv å sitte på gulvet i nærheten av barneseng i stedet for å plukke opp og kose, eller legg hånden på ham for å trøste ham. Begynn å spille kikk og la rommet være inne for å gå til et annet rom og øke tiden du forlater ham hver gang. Dette vil hjelpe ham med å innse at selv om han ikke kan se deg, er du der og kommer tilbake.

LES: BABY SLEEPING ON HER FRONT? Lær hvordan du styrer det I den siste uken har min fire ukers sønn begynt å våkne hver gang han legges i søvn i sin Moses-kurv. Jeg ammer, så jeg våkner å mate hver annen time eller så, og når han mates, faller han i søvn. Jeg kan sitte ham opp og vind ham uten den minste mursten, men ca 30 sekunder etter at jeg har kommet tilbake i sengen fra å sette ham i dvale er han våken igjen. Jeg har prøvd alle slags som å varme opp sengen sin, sette ham sakte og vente til han er i en annen fase av søvn, men ikke ha suksess med noe av det. Jeg forteller meg selv at dette bare er en fase, og det vil være mange flere utfordringer å komme. Jeg er bekymret for at jeg setter en usunn oppførsel ved å la han sove på meg. Jo: Hvis babyen din har en god vekt (over 7lb) etter fire uker, kan han gå i tre timer mellom mat og en strekning på fire timer om natten. Har du prøvd å swaddling? Bruk et lett, elastisk og pustende materiale og sørg for at hoftene ikke er ordentlig swaddled. Dette vil virkelig hjelpe deg med natt og lur. På dagen sørg for at du vekker ham 15 minutter før en feed og bytter bleie. Han trenger å lure hver time av våkne tid. Dette blir bedre, men du må sette opp en rutine. Fôr hver tredje time, lur hver time og 7.00 våkne opp og 7.00 søvntid.

LES: HVORDAN Å SIKKER DIN COT ER SIKKER FOR DITT BABY Min 11 måneder gamle har vært en fryktelig sovende så langt, men etter å ha gjort litt søvn trening / mellomrom beroligende, våkner han nå bare en gang om natten - men han står nå opp for dagen klokka 5.30, som dreper oss. Er det noe vi kan gjøre for å presse dette senere, selv om en halv time? Jo: Babyer kan ikke fortelle tiden, og de vet bare om morgenen ved ditt svar. Så totalt blackout er et must! Alle babyer har en lett søvn mellom 5-6 am, så hvis de forventer en fôr eller en bleieendring, forteller du dem om morgenen. Behandle mellom kl. 19.00-7.00 som natt. Ingen lys, snakker eller feeds. La i 10 minutter for å se om han vil gjenbosette, om ikke å gå inn og berolige ham igjen i søvn ved å klappe. Virkelig være konstant med dette i 10 morgen, og du vil få en sovende baby. Min baby er nesten 17 uker gammel, og han har sovet gjennom natten siden han var åtte uker. Han har en tendens til å sove fra ca 9-10pm til 7-8am. Jeg setter pris på at dette er fantastisk, og jeg er veldig takknemlig, men han har nå store problemer med å sove i løpet av dagen. Jeg må ty til å rocke ham i slynge eller bruke bilen eller barnevognen for å hjelpe ham til å sove, men selv da sover han bare et sted mellom 10-45 minutter. Jeg kan se ham bli sliten om dagen, men prøver å få ham ned døsig, men våken fungerer bare ikke. Uten hans lur er han åpenbart overtrengt og gretten på slutten av dagen.Trenger jeg å presse ham til å lure hvis han gjør det så bra om natten? Hva er den enkleste måten å få ham til en rutine når han tar så lang tid å komme seg i løpet av dagen? Han er også masete om å sove i barneseng hvis han roper når jeg legger ham ned. Er det viktig å fortsette med sin barneseng i løpet av dagen? Jo: Du har rett til å være bekymret for babyens dagtidssøvn, da dette er like viktig for utviklingen som nattetidens søvn. Ved 17 uker vil han naturlig være sliten etter en time 30 minutter våkne tid. Så pass på hans trette tegn - gnidende øyne og ører, stirrer i rommet, blir klumpete, gjespe, så ta ham inn i rommet sitt. Total blackout, sovepose og kelner, prøv bølgelyd for å hjelpe deg med å berolige ham også.

LES: 5 BABY SLEEP MISTAKES NYE MODERNE GJØR OG HVORDAN DU FESTER DEM

Prøv å gi ham en talsmann til å holde - Jeg foreslår at en muslin-torg knyttes i midten, da dette hjelper da hans motorreflekser ønsker å ta tak i ting, slik at dette virkelig kan hjelpe trøsteren. Våre 10 måneder gamle pleide å sove godt gjennom natten fra 7.00 til 6.00. Men de siste to månedene har han våknet flere ganger om natten. Hvordan kan vi bryte vanen på en måte som ikke vil forstyrre min fireåriges søvn for mye? Jo: Sørg for at babyen din får nok søvn om dagen og har en lur i barneseng minst en gang om dagen. Alle babyer som er overtired begynner å våkne ofte om natten, da hjernen er over-stimulert. Om 10 måneder skal de ha ca tre timer søvn delt mellom to lur, hver to timer og 15 minutter vekk tid. Datteren min sov gjennom natten fra fire måneder, som var flott! Nå er hun nesten ni måneder gammel og har ikke sovet gjennom natten de siste syv ukene. Vi følger Gina Fords rutine. Hun har hennes te klokka 17.00, bad klokka 18:10, så siste flaske klokka 18:30. Hun pleide å sove i 12 timer, men nå våkner hun når som helst fra kl. 21.00 til 1 am, og gråter og nekter å gå tilbake i barneseng. Vi bosette henne og hun sovner, men i det øyeblikk hun er tilbake i barneseng, griner hun. Vi har tatt for å bringe henne inn i sengen vår, da det er det eneste som virker. Jo: Den gode nyheten er at hvis hun pleide å sove gjennom, kan hun gjøre det igjen. Så sørg for at du lærer henne om dagen på tuppetid for å slå seg ned til å sove. Hun vil selvfølgelig være sliten etter to timer 30 minutter våkne tid. Så ta henne inn i barnehagen, utrør rommet, gi henne en talsmann, les henne en historie og slå henne i barneseng. Pat henne bunnen og baksiden, og la det gå et par minutter for å la henne slå seg ned. Vent fem minutter for å se om hun kan slå seg selv, så gå inn og klapp henne igjen i opptil fem minutter og legg igjen igjen. Jeg vet at du er veldig sliten, men prøv å slutte å ta henne inn i sengen din, da dette er en dårlig vane, og det vil bli vanskeligere å bryte den eldre hun får. Arbeid på denne rutinen i syv til ti dager for å få resultater - å være konsekvent er nøkkelen. Hvis du trenger mer råd eller hjelp, er våre Sleep Angels tilgjengelig for å komme hjem til deg over natten.

LES: BABY SLEEP ROUTINES - Finn det beste for deg Min 4,5 måneder gamle er så uforutsigbar. Han begynte å sove fra kl. 10.30 til 7.00 og våknet for bare én feed klokka 5.00. Nylig rører han hele natten, gråter, nekter en flaske og er veldig vanskelig å bosette seg. Vi gjør samme sengetid rutine, men hans sove synes å bli verre i stedet for bedre. Vennligst fortell meg å sove gjennom er rundt hjørnet? Jo: Ikke bekymre deg. Dette er en normal fire måneders søvnregresjon. Barnet ditt er nå mer følsomt for lys og støy. Så sørg for at du har totalt blackout for lur og natt, ikke direkte lys når du fôrer eller bosetter deg om natten. Og prøv noen bølgeluder gjennom en app- eller lydmaskin under lur og om natten. Dette hjelper virkelig når det disimulerer hjernen og beroliger dem. Sørg for at du gir ham nok lur i barneseng på dagen - han vil naturligvis være trøtt hver time 30 minutter våkne tid, ha en morgen, lunsjtid og ettermiddagslur, inkludert en 30-minutters lur kl. 17.00. Min tre uker gamle blir verre om natten i stedet for å forbedre! Fra fødselen fødte hun hver tredje til fire timer om natten, men nå synes hun å være oftere. Jeg tror dette er delvis å gjøre med hennes fôring, om kvelden sliter jeg med å få to til tre unser inn i henne, men i løpet av dagen vil hun gjerne ta mellom tre og fem gram. Om kvelden slår hun og sliter på flasken, ofte gager når spenen er i munnen hennes og av og til kaster opp når spenen berører tungen hennes. Jo: Har du snakket med legen din om tungen? Som dette kan gjøre fôring vanskeligere ettersom babyen din blir eldre. Også hun kan ikke være sulten hver gang hun våkner, hun kan bare trenge et klapp og en kose. Swaddle med et lett, elastisk, pustende materiale, da dette vil hjelpe natten sover. Bruk bare et lite lys, eller landingslyset når du spiser om natten, slik at babyen ikke føler seg for våken.

LES: HVORDAN SVADER MY MITT BABY? Datteren min er sju måneder gammel, jeg ammer og forsøker babyledet avvenning. Hun går i seng mellom kl. 18.30 og 19.00, og vi har prøvd kontrollert gråt og dette tar ca 15 minutter før hun går i dvale. Mitt problem er at noen netter hun sover seks timer og andre hun er opp hver og en halv til to timer. Da hun først gikk inn i sitt eget rom, sov hun 12 timer rett i omtrent fire netter. Jeg finner uforutsigbarheten veldig vanskelig. Jo: Sørg alltid for at hun kan slå seg til å sove i barneseng for lur. I løpet av syv måneder vil din lille være naturlig etter to timer med våknetid, så prøv en historie, utrør rommet og gi henne koserier. Sett henne så i barneseng.Sove på hennes side eller mage i denne alderen er normalt, så sørg for at det ikke er noen tepper eller myke leker i barneseng. Hvilke temaer vil du ha dekket i våre onsdagsklubber? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar