9 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er ni uker gammel?

Du har vært på denne nye reisen i over to måneder allerede, og nå kan vi satse på at du begynner å legge merke til alle slags milepæler i babyens utvikling. Fra rattling for å flytte henne ut av moses kurv, er vi her for å svare på alle dine spørsmål om denne spennende niende uken ...

Hvordan skal en 9 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Din lille vil bli vokst ca to inches siden han ble født og sannsynligvis fått rundt 2-3 pund. Alt dette betyr at babyen din er på vei til den store barneseng! Hvis den lille din virker trøster i sin Moses-kurv, vil du kanskje flytte dem inn i den nye sengen - men du kan alltid plassere kurven i barnesengen for en natt eller to for å lette dem inn i de nye omgivelsene.

Når de går i vekt, begynner de å fylle ut litt, og gir dem de søte, kutte babyens lår og armer! Disse små bein og armer vil sannsynligvis være i bevegelse i dag, alltid sparker og rister med spenning. De kan til og med vise mer koordinering og kontroll over sine tilsynelatende hakkede bevegelser.

Når du trekker dem forsiktig fra en lyv til sitteposisjon, bør de kunne holde hodet i tråd med kroppen deres, men vær ikke bekymret hvis deres nakke muskler ikke er sterke nok ennå, utvikler hver baby i et annet tempo .

Hvordan skal en 9 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Hvis din baby ikke har vist deg sitt første smil ennå, er de i ferd med å! Prøv å velg et øyeblikk når ni uker er avslappet og ikke sulten eller trøtt; spille deres favorittmusikk og se opp for det smakefulle smilet. Når du snakker om musikk, vil babyens forståelse av lyden bli mye bedre denne uken.

Du kan legge merke til at babyen din har forskjellige reaksjoner avhengig av tempoet på en sang, så det er en god ide å teste det ved å spille raske sanger etterfulgt av en skånsom lullaby - du kan se dem synlig slappe av, et godt tegn på når du vil introdusere nap tid.

Mens babyens hørsel har blitt fullt utviklet i flere uker nå, vil de begynne å være mer interessert i lydene de hører, og derfor er deres reaksjoner forskjellig så mye. Ni uker er en god tid å gi dem sin første rattle - du vil legge merke til at de er spent på å prøve å finne ut hvor lyden kommer fra og riste det uten å stoppe!

En annen følelse babyen din utvikler seg? Syn! De burde vise mye mer interesse i forskjellige ansikter denne uken når deres 3D-visjon utvikler seg, slik at du ser dem stirre nøye på forskjellene i oss alle. Objekter eller lyder på åtte inches foran dem vil fange oppmerksomheten deres, og de kan begynne å snu for å identifisere hvor lyd eller ansikt er i rommet. Det er en flott tid å knytte sammen med babyen din og se dem smile når de ser ansiktet ditt.

Hva skal du ha en 9-ukers baby?

Du burde ha fått din immuniseringsavtale i forrige uke, men hvis du bare passer på den, eller de måtte bli utsatt, er det noen tips om hvordan du skal holde babyen rolig under vaksinasjonen.

I løpet av avtalen mottar de sin første dose av 5-i-1-injeksjonen mot difteri, tetanus, kikhoste, polio og Hib (hemophilus influensa type B).

Deretter får de PCV (pneumokok-konjugatvaccin) som bekjemper pneumokokkinfeksjoner, Rotavirus-vaksine (som er en vanlig årsak til diaré og sykdom) og Meningokokk Gruppe B som beskytter mot ting som meningitt og septisemi.

De vil motta disse vaksinasjonene enten ved injeksjon eller rotavirus oralt (en væske falt i munnen). Injeksjonene er gitt i overlåret, en injeksjon for hvert ben. Det kan høres traumatisk, men bør bare ta noen sekunder.

Du må kanskje utsette immuniseringene ytterligere hvis barnet ditt har feber, diaré eller er svært uvel, men hvis de bare har hoste eller forkjølelse, bør de bare fortsette. Se opp for feberen de kan få fra meningitt B-vaksinen, din sykepleier kan råde deg til å gi barnet ditt barnet paracetamol hvis en feber utvikler seg.

Hvor mye skal en 9 uker gammel baby sove?

Barnet ditt skal begynne å sove i solide blokker om natten, vanligvis ca 5-6 timer, selv om det er forskjellig for hver baby og 6-7 timer er fortsatt helt normalt. De sover i gjennomsnitt mellom 11 og 15 timer per dag, med tupper blir mindre hyppige men lengre, noe som gir deg mer tid på dagen for å få ting gjort! Imidlertid, ettersom deres natts søvn blir lengre, kan deres dagtidssnappe bli kortere. For å slappe av før sengetid, prøv å mate om klokken 22.00 eller like før du går og legger deg selv, da det vil føre til søvnløshet som skal tide dem over til de våkner om natten for et fôr.

Hvis du introduserte en dummy til ditt nyfødte, kan det føre til at du har problemer med nå. Noen foreldre finner seg nødt til å stå opp om natten når deres lille mister dummien, så prøv å redusere å bruke det om natten. Du kan være i for noen rastløse netter mens de vender seg til å bosette seg uten det, men det bør være verdt det i det lange løp.

Swaddling bør fortsatt komme til nytte, men babyens vekstspurt kan ta en toll på wrap nå. Hvis du ikke vil kjøpe en større, kan du bare vikle babyen din for å gi dem mer plass.Sørg også for at barnet ditt ikke overopphetes hvis det er sommer - det er en god ide å holde øye med temperaturen i babyens rom.

Hvor mye skal en 9 uker gammel baby spise?

Oppnå nesten tre pund siden fødselen, de er sikker på å være fôring mer enn når de var nyfødte. Som de fortsetter å oppleve forskjellige vekstsporer, vil de mate mer, vanligvis er det 5-6 fôr i løpet av 24 timer, normalt i denne alderen, men bare fortsett å følge ledelsen når de er sultne - de vil ikke overvære i denne alderen . En god retningslinje er å mate dem 150-200ml per kilo av vekten, selv om du ikke vil kunne måle at hvis du ammer (og ikke uttrykker) så fortsett å se sin reaksjon, og hvis de virker fulle etter en bryst fremdeles tilby dem den andre bare i tilfelle.

9 uker gammel baby gråter: Å håndtere Colic

Hvis babyen din lider av kolikk (definert som ukontrollabel gråt i mer enn tre timer, tre ganger i uka i minst tre uker), vil de vanligvis bosette seg om noen uker.

Hvor mye skal en 9 uker gammel baby være på pooing?

Etter hvert som de har fått vekt og høyde, har de fôret mye mer og derfor pooing mer. Imidlertid pokker bare mange babyer en gang om dagen, og noen vil fylle sine bleier mye oftere - hvor som helst mellom en og ti bleier om dagen er det bra. Hvis barnet ditt går mindre enn tre ganger i uka, eller virker ubehagelig eller i smerte når de går, kan de være forstoppet og trenger å se lege.

Milepæler av en 9 uker gammel baby

  • Muskelkontroll: Barnet ditt tar ekstra interesse i deres rattle nå, sparkene og slagene de lærte i forrige uke, vil gjøre alle slags støy! Det er en stor sjanse for dem å utvikle sin evne til å identifisere lyder, koordinering og muskelkontroll. De vil også høre deg snakke og høre de forskjellige tonene og tonehullene i forskjellige stemmer, så fortsett å chatte med babyen din og gi dem en sjanse til å coo som svar - de snakker før du vet det!
  • Griper: Når babyen din merker flere ting på folks ansikter og høres ut i rommet, kan deres nye interesse føre til over spenning og mye gripe. Når de utvikler armen og håndterer muskler, forventer å bli grepet og grepet hele tiden ... nå kan det være på tide å unngå de dangly øredobber.
  • Få nye venner: Med babyen din mer våken og omgjengelig i løpet av dagen, er det en god uke å organisere leke datoer og komme seg ut av huset mer. Når livet ditt begynner å normalisere, er det bra for dere begge ikke å være for isolert og å gjøre tid til å være sosial. Du vil begge være bedre for litt ekstern samhandling.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 9 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • Dagtid søvn: Er babyen din sliten i løpet av dagen, men vil ikke lure? Det er en bekymring for alle foreldre, ettersom søvn i dag er viktig for utviklingen. På ni uker, begynner mange foreldre å legge merke til dette, sier søvnekspert Jo Tantum: «Se etter de trette tegnene sine - gni øyne og ører, stirrer i rommet, blir gretten, gjespe og ta ham inn i rommet sitt. Total blackout, sovepose og kelner, prøv bølgelyd for å hjelpe deg med å berolige ham også. Prøv å gi ham en talsmann til å holde - Jeg foreslår at en muslin-torg knyttes i midten, da dette hjelper da hans motorreflekser ønsker å ta tak i ting, slik at dette virkelig kan hjelpe trøsteren.
  • gråter: Selv om du ikke har hatt behandling med kolikk, kan du begynne å lure på exctly hvorfor babyen din gråter. Alt dette vokser tar toll på babyen din, så de kan gråte fordi de er frustrert, pluss den vanlige sulten og søvnige gråter som du sannsynligvis pleide å nå.
  • Postnatal Depresjon: Postnatal Depresjon kan oppstå når som helst i det første året av babyens liv. Er du overveldet av skyld eller følelser av feil? Føler du at alt kan gå galt, og det er all feilen din? Med en av ti kvinner som lider av postnatal depresjon, er du definitivt ikke alene. Det er viktig å forstå skiltene og søke hjelp så snart du kan.

Ta meg tilbake til uke 8

Ta meg til uke 10

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar