9 måter å øke brystmelken

Innhold

Hvor mye vet du virkelig om brystmelken du myrer den lille? Vi finner ut hvordan du øker mengden og kvaliteten på brystmelken i 9 enkle trinn, med registrert ernæringsfysiolog Louise Pyne.

Visste du at amming kan brenne opptil 500 kalorier per dag, så lytt til de sultende signalene! Det er også mellom 80 og 90 prosent vann, så det er ingen overraskelse at å drikke ekstra vann vil bidra til å opprettholde din melkforsyning. Likevel er det noen andre viktige ingredienser du kan legge til i kostholdet ditt for å øke kvaliteten og mengden av brystmelken din:

Spis stressavlastende matvarer

Stress og angst har vist seg å bremse strømmen av brystmelken, så nå er det på tide å prøve å holde seg rolig (lettere sagt enn ferdig med en nyfødt, vet vi). Å spise mat rik på anti-angst næringsstoffer kan bidra til å frigjøre lykkeinducerende nevrotransmittere. Hvis du føler deg overveldet, er det nå på tide å øke inntaket av mørk løvfisk som spinat og rå nøtter for å berolige nervene dine. Hvis du ikke er en spinatvifte, prøv å legge den til en stressstøtende smoothie: Bare bland 200 ml kokosnøtt vann, en halv avokado, 50 g spinat, 1 ss solsikkefrø og en håndfull bær.

Legg til mange forskjellige smaker til kostholdet ditt

Ulike studier viser at visse smaker vil øke hvor lang tid babyen din skal mate. En smak som har vist seg å gjøre en forskjell er hvitløk, så legg hvitløkbrød tilbake på menyen og se om din baby liker det også.

Drikk opp!

Visste du at brystmelken din er mellom 80 og 90% vann, så det er viktig å drikke ekstra væske akkurat nå for å opprettholde melkeforsyningen. Eksperter regner med ditt vanlige 1,5 liter per dag. Hvis du ammer, bør du drikke en ekstra 800 ml, som er rundt fire store glass vann. Kroppen din vil hjelpe deg med å huske ved å frigjøre hormonet oxytocin under fôr, noe som får deg til å føle tørst, men prøv å holde øye med hvor mye du drikker og pass opp for tegn på dehydrering.

Opp kalsiuminntaket ditt

Det er ingen reell regel for når periodene dine starter etter fødselen - for noen kvinner er det en måned, for andre kan det være opptil et år. Når syklusen din returnerer, kan du oppleve en nedgang i melkeforsyningen i de første dagene av perioden. Det er imidlertid at økt kalsium og magnesiuminntak fra eggløsningstidspunktet til den tredje dagen i perioden kan bidra til å kompensere dette.

Velg søvnfremkallende mat

Mellom fem og seks måneder, vil 64% av babyene våkne opp minst en gang om natten for å mate. Dette kan kaste kroppsklokken din, og brystmelken gjør hormoner til disarray - kroppen din produserer mer melkproduksjon prolactin om natten, men hvis du våkner babyen din, skjer dette ikke så lett. For å holde melken flyter, er det viktig at du proritiserer napping om dagen og inkorporerer søvnfremmende matvarer i kostholdet ditt for å hjelpe deg med å slappe av. Bananer og havre er begge naturlige avslappende midler, da de inneholder aminosyretryptofan som er forløperen til søvnfremkallende neurotransmitter melatonin.

Spis små måltider og fortsett å snacke!

Kroppen din bruker mye energi når du ammer og trenger de ekstra kaloriene til å produsere nok melk til neste mat. Å spise lite og ofte kan bidra til å holde kroppen din på sitt beste, og gi den en jevn tilførsel av næringsstoffer som maksimerer melkprosessen.

Få dine fem om dagen

Selv om du aldri har vært veldig bekymret for det før, er det nå på tide å begynne å fokusere på dine fem om dagen. Din baby trenger alle vitaminer og næringsstoffer han kan få for å hjelpe sin utvikling. Den beste måten å sikre at du gir ham alt han trenger, er å sørge for at du spiser mye frukt og veg av alle farger.

Slå på med probiotika

Visste du at probiotika (de gode bakteriene som styrer fordøyelseskanalen din) er NØKKEL når det gjelder amming? Naturlig yoghurt og fermenterte matvarer som miso suppe er alle gode kilder til probiotika. Det er også en god ide å spise mat rik på prebiotika, som gir disse gode bakteriene, som havre, asparges og bananer.

Gå for gode fettstoffer

Forskning viser at ammende mødre som følger en diett høy i essensielle fettsyrer, har en positiv effekt på spedbarns hjerneutvikling. Så last opp på fettfattige matvarer som nøtter og frø, og fet fisk som laks og makrell.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar