9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til sunderland

Nylig erklærte en av de fire beste stedene å bo i Storbritannia, er Sunderland en skjult skatt. Det har lenge vært i skyggen av Newcastle, men stoler på oss, det har poser mer karakter og ingen gjenger av strekkode-shirted lunks vandrer rundt roping om Toon Army. Det, og du er fem minutter fra kysten. Her er ni grunner til at du bør stikke opp og ha på deg Wearside.

1. Livet er en strand

Ikke mange mennesker vet dette, men byen ligger rett ved sjøen, en veritabel Mackem Riviera med et par miles av prisbelønte kystlinje for at du kan sole deg under nordøstens lille vindu på den faktiske sommeren. Resten av tiden er det ideelt for å ta en te fra RokerPod Cafe (bildet) og ta en pittoresk spasertur mens du får litt sjøluft i lungene, eller takler bølgene med alle slags akvatiske aktiviteter. Ikke sett opp varm men - hypotermi er ikke morsomt.

2. Skranen er fantastisk

Scran. Scran. Du vet ... mat. For et tiår eller så siden, vil du slite med å finne mye å scoff annet enn pizza, pasta eller standard kebab og Greggs rekkevidde i Mackemland. I disse dager, men hovedsakelig takket være tilstrømning av studenter og andre fra fremmede land, er det mat fra hele verden, samt et sunt utvalg av kjeks (saus er fortsatt nordlig brensel). Heldigvis er lokalbefolkningen kresne når det gjelder deres grub, så standarden er høy.

3. Du kan gi råd til et hus - kanskje to hus!

Sunderland er en av de få byene som er igjen i Storbritannia, hvor det å komme seg på eiendomsstigen ikke er en uoppnåelig drøm - £ 150.000 gir deg komfortabelt et tre-roms hus med hage nær sentrum. I sannhet kan du finne deg selv å bli et hus for halvparten av dette utlegget, så lenge du ikke har noe imot å grove det litt. Husk eiendomsstigen, ned i London, £ 75k, vil omtrent få deg ... vel, en stige.

4. Det er den kulturelle oasen du aldri visste om

Enten det er massaklassiske ting som stadiongigs av Rihanna, Coldplay og Beyoncé, eller artier ting som Grayson Perry premiere sin "Vanity Of Small Differences" samling av tapeter, er det alltid noe som skjer på et sted som byder på å være 2021 City av kultur. For en så liten by er det en sunn leftfield musikkscene, basert på Pop Recs Ltd rekordbutikk og spillested som er satt opp av Frankie & The Heartstrings.

Takk @poprecsltd for å ha oss. På vei til Hull nå. #tour #phobophobes #ivw

Et bilde lagt ut av Phobophobes (@phobophobes) on

5. Du kan bli med Big Sams røde og hvite hær

For de siste årene har Sunderland kuttet ut noen av de mest dristige fotballene Premier League noensinne har sett. Den slags ting som til og med ville stinke ut en fordømt renseanlegg. Men tidevannet kan være i ferd med å snu. En nylig seier mot Manchester United og noen kan kjøpe i januaroverføringsvinduet har sett en oppgang i formuer. Begynn å støtte Black Cats nå, og du kan bare være med på å registrere deg for en magisk teppe-tur til mid-table glory.

6. Alle miljøer er på dørstokken din

Hopp i en bil og hodet ut av byen og innen 30 minutter finner du deg selv i enten rullende landskap, storbysbasert, detaljhandelshimmel eller den nevnte kystlinjen. Det er til og med ski, om enn på en tørr skibakke. For megalomaniac thrills, klatre til toppen av Penshaw Hill, står midt i det 170 år gamle monumentet som ble inspirert av Temple of Hephaestus i Athen, og ser ut over landskapet som om du er en slags gud . Vi oppfordrer deg til ikke å brøle.

Et bilde lagt ut av John Hughes (@boscoppa) på

7. Barnene er den vitenskapelige fremtid

Ikke bare var lightbulb oppfinner Joseph Swan født i Sunderland, men det er også fødestedet til Dominic Wilcox, pioner for GPS-sko. Wilcox har nylig ledet opp et prosjekt hvor byens skolekider var opptatt av å komme opp med noen moderne oppfinnelser. De inkluderte Glasswards (spesifikasjoner som lar brukeren se bak seg), Paint Splatta Baby Sleeper (en spesiell veske til når du vil at babyen skal sove mens den festes på veggen), og det beste av alt, en krok som enkelt fjerner Pringles fra bunnen av røret. 2050 ideer fra 2016 sinn.

8. De røde pilene kommer rundt en gang i året

Hver juli fyller Sunderland Air Show - en av Europas største luftfart festivaler - Wiesside-skien med alle slags flotte flymaskiner. I tillegg til de røde pilene er det Battle of Britain-fly, samt en hel rekke stuntpiloter og luftbårne våghalser. I tillegg, siden det meste går over havet, er sjansene for at du dør fra en propellor i øyeeballet ditt, tilfredsstillende lavt.

9. Det har fått en rundkjøring navngitt etter en loppesirkuslegendring

Bilister som nærmer seg utkanten av Sunderland, finner seg konfrontert med Testos rundkjøring, men hvorfor heter den dermed? Vel, det pleide å være en bensinstasjon og husvognforhandler der det ble kalt Testo, og selv om det lenge siden ble flatt, forblir navnet. Best av alt, det var eid av Alfred Testo, uten tvil Storbritannias ledende loppesirkus ringmaster for all tid. Gjør din Byen har et veiesystem med en bedre tilbake historie enn det? Tvilsom.

Andy Dawson er en født og oppdrettet Mackem-lifer.Hans sint nye bok Get In The Sea er ut 25. februar, basert på den svære, briljante Twitter-kontoen og Facebook-siden med samme navn. Det handler om ting som må komme i sjøen.

(Hovedfoto av David Allan: 07934 368 132)

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar