9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til sheffield

Sheffield: en by kjent for sitt stål og snooker. Men det er mer her enn bare tung industri og et årlig verdensmesterskap av potte. Dette nordlige kraftverket - bygget på tvers av syv majestetiske åser og på conflux av fem elver - har nettopp blitt kåret til Storbritannias beste verdi by av TripAdvisor. Og ikke rart, når du beveger deg her, får du all denne glans for pengene dine.

1. Village Vibes Møt storbyskultur

Det er ofte sagt Sheffield er verdens største landsby fordi det er så vennlig. Sann nok, men det gjør stedet en liten dissept - når det kommer til kultur, er dette storby gjennom og gjennom. Hva er her? Vel, ta et dypt pust fordi det er mye å komme seg gjennom: det er Storbritannias største teaterdistrikt utenfor London; Yorkshires fremste kjøpesenter, Meadowhall; et av Europas største urbane glasshager; et utvalg av uavhengige kinoer; en uoffisiell Chinatown rammed med fantastiske restauranter; et antikviteter kvartal stablet med vintage butikker; et utendørs amfiteater med utsikt over byen; og en rekke museer og kunstgallerier pepper rundt hvert hjørne og gjennomfart. Oh, og denne tingen nedenfor. Cheesegrater. Det er bare en parkeringsplass, sikkert, men det er en latterlig kul parkeringsplass ved det.

2. Ølet er verdensslagende

Når det kommer til ekte ale, er det ingensteds bedre på jorden. Ja, det er et massivt krav. Hvis du vil ta det opp med noen, må du kjempe med New York Times. I en 2014-funksjon på må besøke destinasjoner rundt om i verden, erklærte hun Sheffield som "verdens beste ølby". Sin forfattere var spesielt imponert over Kelham Island, et elvområde der boozere og bryggerier gjemmer seg blant de blekne praktfulle engangsverkene. En pub med spesiell oppmerksomhet er Kelham Island Tavern - det eneste stedet som noensinne er kalt CAMRAs Nasjonale Pub of the Year to ganger på trav, som denne fyren allerede vet:

Twitter, du sendte meg til Kelham Island, og jeg fant @thekelham - hva en vakker, vakker perle av en pub #Sheffield pic.twitter.com/OljOmgqehd

- davyh (@davyghost) 20. april 2016

3. Fotball var født her ...

I 2011 erklærte en dokumentar på Al Jazeera at det var to stadioner hver fotballfan skulle gjøre en pilegrimsreise til. En var Real Madrid Bernabeu. Classic. Den andre var Coach and Horses Ground - hjemmet til Sheffield FC, et lag som for tiden spiller i amatør Northern Premier League Division One South. "The Club", som de er kallenavnet, er verdens eldste fotballside, som anerkjent av FIFA. De ble grunnlagt i 1857, og var laget som etablerte reglene - inkludert innkast, hjørner og frispark - som det moderne spillet er bygget på. For deres 150 års jubileum, i 2007, kom Inter Milan til å spille. Den æresgjesten den kvelden var en kille som heter Pelé.

4. ... og så var ditt favorittband

Vi skal bare liste opp noen handlinger her: Pulp, Human League, Arctic Monkeys, Def Leppard, Joe Cocker, Himmelen 17, The Long Blondes, Richard Hawley, ABC, Bring Me The Horizon, Moloko, 65daysofstatic, Reverend And The Makers ... Vi kunne fortsette, men du får bildet. Bortsett fra det er ikke arven som er den spennende delen. Det er akkurat nå. Nye band spilles her hver eneste natt på et bredt spekter av lokalt eide spillsteder som The Leadmill, Picture House Social og The Harley, noe som betyr at Sheff er stedet å være hvis du vil få ett skritt foran dine musikbesatte venner.

5. Det er Sunny og det er seedy

Hvis du og din bedre halvdel er den slags par som kanskje eufemistisk kan beskrives som "åpen-minded", så er gutten lykken til deg. Den østlige forstad av Attercliffe er kjent for lokalbefolkningen som Sheffield Sex City på grunn av sitt utvalg av voksne underholdning. Konge blant sent på kvelden butikker og parlors er La Chambre - den første og selvdeklarerte største swingers klubben i Storbritannia. I denne konverterte arbeiderklubben finner du et festbasseng, Kama Sutra-rom, porno-scene, uendelig boudoirs, torturfangehull og, bakfra, en hundehage. Eller så hører vi. Kjører det hele er kjære mann og kone verter, Barry og Marie - nå i midten av 60-tallet.

6. Det er Super-Outdoorsy

Bare en tredjedel av Sheffield er klassifisert som urbane. En annen tredjedel er landlig. Resten - unikt blant store engelske byer - sitter innenfor nasjonalparken. Det er Peak District. Dette paradiset for å gå, klatre, sykle, kryptere og vandre er bokstavelig talt en halv times kjøretur fra stort sett alle inngangsdører i byen. Ikke at du trenger å komme deg ut for å få litt grønt, da Sheffield har en annen natur-tastisk tittel: det er flere trær per befolkning enn noen annen europeisk by - to 2 millioner for å være presis. Det er fire for hver person.

7. Du finner en middagsbordspilleveksler

Bo utenfor South Yorkshire, og du vil aldri ha krysset stier med Henderson's Relish. Flytt her, og du vil aldri være mer enn noen få meter fra en flaske ting. Hvert hjem har det på kjøkkenet, hver restaurant på bordene deres, hver butikk på hyllene. Puber og gallerier - vi gjør det ikke opp - har bilder av det på deres vegger.Ganske hvorfor en lokalt brygget versjon av Lea & Perrins er blitt en kilde til en slik borgerlig stolthet, er fortsatt uklart. Men kanskje Arctic Monkey Matt Helders oppsummerer det beste. Spurt det verste ved å bo i LA, sa han at han ikke kunne kjøpe sin Hendos. Hver gang han kommer hjem, pakker han fire flasker for å ta tilbake.

Nødsituasjon! Jeg er ute av Henderson's relish. Alle som kommer dahnsahf fra oopnorf kan få tilbake? cc @jabley

- Thayer Prime (@Thayer) 21. september 2016

8. Det har til og med en strand

Ian Brown sa at Manchester hadde alt annet enn en strand. Sheffield, rundt 65 miles innlandet, gjør det. På en måte. "Eccy Beach" er det tørrbefolket lokalbefolkningen har kallenavnet Ecclesall Road, en berømt to-mile strekning av barer, restauranter, indie butikker, tatoveringssalonger og takeaways. Hvorfor gjenåpningen? Fordi det er permanent hengende med elever med generelt antrekk - sko uten sokker, chinos, flip-flops, korte ermer om vinteren, vest-topper - er det resten av oss bare ville ha på havet.

9. Du vil nyte å bli kalt en "Sweetheart" av Scary Blokes

Tenk på scenen. Du er i markedet - helt ny i 2013, btw - kjøpe noen steker. Slakteren er en stor blokker, tatoveringer, hender som hammer. "Ti pund 50, kjære," sier han uten å se opp. Du blikket rundt. Snakker han ...? Meg…? "Ti pund 50, kjære," gjentar han. Han vet du. Blokken som kunne gjøre et passable inntrykk av The Mountain i Game of Thrones adresserer deg bokstavelig talt som "kjære". Dette vil skje mye. "And". "Kjærlighet". Selv en sporadisk "kjære". Men stol på oss, når det første støtet slites av, begynner du å trives godt.

Colin Drury har bodd i Sheffield siden 2010. Han tilbrakte nylig et år i Midtøsten, men kunne ikke håndtere livet uten Henderson's Relish.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar