9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til Newcastle

Newcastle upon Tyne er byen som fødte Viz, så hvem bedre å forkjøle dydene til stedet enn de nåværende redaktørene? Hvis du er bekymret, kommer vi inn i "fett slagg" -området, ikke - de har plukket ut kollektive tegn på latin, 15-tallet flamske musikkinstrumenter på toppen av tårn og fotballklubber med herlige navn som Heaton Stannington . Ren klasse.

1. Kaien til byen

North Shields Fish Quay, med sin travle havnefront og dusinvis av båter av alle former og størrelser, er det ideelle stedet å ta et fotografi for å bli et puslespill. Det er også et av de få stedene hvor du fortsatt kan se trawlere komme inn om morgenen for å laste av fangsten. Men det beste er raden av chipbutikker hvor fisken er så frisk, det har knapt stoppet flapping før det er dyppet i smeten. Spis i, eller ta det til strandpromenaden, hvor, for en håndfull sjetonger, vil de lokale måkerne gjenskape en scene fra Hitchcocks Fuglene, med deg å spille Rod Taylor eller Tippi Hedren.

2. Strendene er bedre enn Copacabana

Strendene på Tynemouth og Whitley Bay er de beste i verden bar none. Og bare oppover kysten er strendene på Bamburgh og Druridge Bay enda bedre. Bestående av tomme mil med fin gylden sand, er de skinnende rent og perfekt for sakte ambling langs å se på solnedgangen med en lengtesfølelse av noe eller annet. Men mens havet, som sanden, er helt rent, kan det bare beskrives som veldig, veldig, veldig, veldig, veldig oppkvikkende. Ta en våtdrakt eller kar med gåsefett.

3. Amsterdam er en natt på fergen

The Bigg Market er sentrum av Newcastle natteliv, og bør være nok til å tilfredsstille noens drikking og festing krav. Navnet er ikke noe å gjøre med sin størrelse - faktisk er det ganske lite og er oppkalt etter en type grov byg som heter bigg, som ble solgt der i middelalderen. (Hva skulle vi gjøre uten Wikipedia?) Men hvis Bigg Market blir litt for temmelig for deg, eller du vil gå et sted, vil du ikke bli lei for å ha på seg en frakk, kan du hoppe på DFDS-fergen i North Shields på teatime og være i Amsterdam ved frokost neste morgen.

4. Wilds of Northumberland er på dørstokken din

Northumberland har den mest spektakulære naturen i England, og i motsetning til Lake District vil du alltid kunne parkere bilen et sted for å komme seg ut for å se på det. Du finner sel, hjort, rød ekorn og en flokk villdyr som ser ut som de bare har gått ut av den neolitiske alderen. Og det er flere slott enn du kan riste en pinne på, forutsatt at armen blir sliten etter ca 24 slott.

5. Det er fullt av romerske ting

Newcastle er så ønskelig et sted at romerne forlot sitt solfylte middelhavsklima i ca 120 e.Kr. og flyttet opp her. De satte seg om å bygge en massiv mur og da de dro, glemte de å ta det med seg. Den 118 km lange strukturen veier seg gjennom Cumbria og Northumberland og inn i Newcastle, hvor biter av den dukker opp, ledsaget av små plaketter, bensinstasjoner, boligområder og veibygger. Det slutter til slutt på Segedunum, et spektakulært fort i den beleilig navngitte byen Wallsend. Og som et tips på hatten til sin plass i historien om det romerske riket, har T-banestasjonen på Wallsend sine informasjonskilt som vises både på engelsk og latin. Det er klasse for deg.

6. Vi har fått de beste lagene (ikke-liga fotball) i landet

Glem å se millionærer som presterer på banen i sine gule støvler, Newcastle har dusinvis av fantastiske ikke-liga lag alle innen 30 minutters kjøring. Bedlington Terriers, Heaton Stannington, West Allotment Celtic, Jarrow Roofing, Blyth Spartans ... navnene alene er verdt billettprisen. Du kan besøke en annen bakke hver helg i sesongen, og en tenner får deg oppføring, et brett med chips og to kopper kaffe (eller Bovril for de som finner foten stimulerende nok). En god atmosfære og god fotball er garantert, og du må ikke forlate spillet ti minutter tidlig for å slå trafikken.

7. Vi har fått det beste (basketball) -laget i landet

Hvis fotball ikke er din ting, gå og se på Newcastle Eagles basketball team i BBL. Mens Toon ofte sliter med å finne nettet en gang per kamp, ​​setter eaglerne regelmessig 50 mål (eller kurver som de liker å kalle dem) forbi sine motstandere. Hele Eagles oppsett drives av de hyggeligste menneskene du kan møte og folkemengdene er lidenskapelige og vennlige. Et fredagskveldsspill på Sports Central Arena er en leksjon i hvordan sport skal spilles, settes og nytes.

8. Du vil lære et nytt språk

Flytt til utlandet til et sted som Frankrike eller Italia, og du er sikker på å plukke opp språket. Etter et år har du arbeidskunnskap, etter to kan du snakke om et ikke-teknisk fag, og etter tre blir du nesten flytende. Ingen sier at lære Geordie vil være så enkelt, men du vil plukke opp det til slutt. Den lokale dialekten har samme angelsaksiske base som resten av Storbritannia, men med biter av dansk, skandinavisk, nederlandsk og skotsk hoyed (kastet) i god grad.

9. Vårt senter har fått en karbon i den

På helgene kan det høres at lyden av klokkene noen ganger kommer fra Newcastle Civic Center.Tradisjonelle lokale melodier, for eksempel "The Blaydon Races", "The Lambton Worm" og "Bobby Shaftoe" flyter ut fra slottets louvres av tårnet. Kilden er et karillon, et middelalderinstrument bestående av 25 faste klokker, hvor klangene styres av et tastatur som spilles, ikke overraskende, av en carilloner. Hvorfor i 1970-tallet besluttet bystyret at det ikke kunne bli uten et 22-tonn, flamsk musikkinstrument fra det 15. århundre i taket, er det noen som gjetning, men uansett grunnen var det et slag av geni.

Graham Dury og Simon Thorp vokste opp i Nottingham og Pontefract henholdsvis før de flyttet til Newcastle upon Tyne i 1987. Nå bor i nærliggende Whitley Bay og ikke helt i nærheten Hexham, skriver de, tegner og samarbeider Viz Comic, Storbritannias tredje eller fjerde morsomste Blad. Muligens femte.

ANBEFALT: 9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til sunderland

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar