9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til Manchester

Det er fødestedet til datamaskiner, jernbaner, fotballelskaper, Factory Records og Vimto, og hvis du ønsker å flytte til en stor britisk by, så kan Manchester - barmy, energisk, nyskapende Manchester - bare være svaret på dine bønner. Her er ni ubestridelige grunner til hvorfor.

1. Du kan blande din lever i stil

Mancs elsker en drink (og deretter en annen drink, og deretter syv flere drinker). Når det gjelder elskelige vanningshull, er valget forvirrende, så det er best å velge et område og deretter barhopp til du finner ditt perfekte sted. Hvis du er den glatte, preparerte typen, gå til Neon-lit Deansgate; hvis det er uhell du er ute etter, prøv det edgily eksentriske Nordkvarteret; og hvis du er en håndverk-beering hipster, er det døds-kjølig Chorlton, bare en kort trikk jakt ut av sentrum.

2. Du kan spise som en konge, nattlig

Pic: Nesten Famous NQ

Manchesters spisestue har gjennomgått en forbløffende revolusjon i løpet av det siste tiåret, og kan nå gå tå-til-tå med en stor europeisk by. Uansett hva din grusende mage lengter etter, har Manchester den av plateful, om det er gourmetfekt kylling (Yard & Coop), autentisk rustikk italiensk (Salvi's Cucina), Tokyo-nivå sushi (Umezushi) eller heroisk OTT-burgere (nesten berømt, avbildet) .

3. Det er Gorrrgeous

En stor mengde penger har blitt brukt til å regenerere Manchester siden århundreskiftet, og det viser: senteret er en enormt attraktiv blanding av Manchesters stolte industrielle forbi viadukter, svingete kanaler, tøffe møller - og den stilige glass-og- stålkonstruksjoner av den digitale drevne fremtiden. Hvis du foretrekker dine severdigheter mer på landsbygda, er du omgitt av uberørt, postkort-landsbyer: Disley, Dobcross, Haigh, Broadbottom, Flixton ...

4. Du vil være på Sartorial Cutting Edge

Pic: Oi Polloi

Mancs har en tendens til å ta en uvanlig stolthet i utseendet deres, noe som er hvordan byen kom til å være i forkant med slike stilbevegelser som punk, hip-hop, syrehus og fotball casualisme. Med boutiquebutikker som tilbyr alt fra skøyter-slitasje til lux-denim, er Nordkvarteret stedet for en garderobepdatering - og sørg for at du treffer den ofte imiterte Oi Polloi, uten tvil Storbritannias beste herreklærbutikk. Brace for out-the-door køer hvis de akkurat har fått noe spesielt hyped lager i.

5. Du kan dykke ansikt - først inn i kultur

Manchester har mer enn sin rettferdige andel av museer og gallerier - inkludert 2015s Museum of the Year, det utrolige Whitworth Art Gallery - sammen med et blomstrende nettverk av spisse unike musikksteder, inkludert lokale landemerker Night & Day, The Deaf Institute og Band On the Wall . I mellomtiden, teater / kino / galleri mega-arenaer HOME og The Lowry er Manchesters svar på Londons Southbank Center.

6. Du kan overdose på din Vinyl-habitat

Bilde: Vinyl-utveksling

Manchester er det ideelle stedet å se din vinylavhengighets spiral forferdelig ute av kontroll. Din første anløpshavn bør være den legendariske Piccadilly Records, en av de beste uavhengige plateselskapene på planeten (seriøst), alt fra obskure psyk-rock-reissues til blødende elektronikk. For brukt kasse-graving er det Vinyl Exchange og Chorlton's King Bee Records; for nordlige sjelhoder, beatin 'rytme; og for dansefans, Eastern Bloc - epicenteret av Manchesters sen-80-tallet syrehuseksplosjon.

7. Det er Refreshingly Rare (og forbli den måten)

Mens mange britiske bysentre har blitt blankt uutslettelig, fortsetter Manchester å stolt bølge sitt freakflagge høyt. Eksentriske attraksjoner inkluderer den psykedelisk shambolske "stormagasinet" Afflecks; ikke mindre enn tre full-on tiki barer (Liars Club, Hula Bar, Lola Lo); og den hedonistiske Indy Man-ølfestivalen, som ble holdt i tidligere II-baderom i klassen.

8. Du kan faktisk vurdere å kjøpe et Flippin 'House

Hvis du for tiden er bosatt daahn saarf og fanget i perma-leie helvete - leien er for høy til å redde for et hus, og husene er for dyre, selv om dukunne lagre - vær så sikker på at du i hvert fall i Manchester eier ditt eget hjem ikke er den lunatiske drømmen om en bedraget galning. I skrivende stund er den gjennomsnittlige boligprisen ifølge Zooplaq £ 176 862, men takket være alle som bomber på Manchesters paradislignende kvaliteter, øker eiendomsprisene enda raskere enn Londons - så gjør et skifte på. Og deretter...  

9. Du kan føle opprørende smug

Lording det over din medmenneske er en forferdelig ting å gjøre, men la oss være ærlige, det er også enormt hyggelig. Når du har fått deg selv et postnummer i Manchester, kan du føle deg sykelig i den kunnskapen du bor i offisielt det beste stedet å bo i Storbritannia - å være den høyest rangerte britiske byen i Economists Global Liveability Survey for tredje året i 2016. I ordene til Manc-ikonet Ian Brown, "Det eneste Manchester ikke har, er en Strand".

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar