9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til Huddersfield

De dårlige nyhetene først: i en studie utarbeidet i fjor, ble Huddersfield kåret til et av de ti verste stedene å bo i Storbritannia. I denne clickbait-undersøkelsen satt det languishing blant de vanlige mistenkte (ingen lovbrudd): Grimsby, Blackpool, Rochdale.

Vel, her er de gode nyhetene: En slik negativ negativitet gjør bare denne Yorkshire utopien en mer spesiell hemmelighet for de som vet. Fordi, tvert imot, Huddersfield er en gigant av en by og vel verdt å flytte til.

1. Det gjør verdens største kake

Foto: Huddersfield eksponert via Flickr (Public Domain)

Hvis du kommer til å forlate storbyen - de lyse lysene og sentene, kjas og mas, tanken på at hvis du er lei av dette, er du lei av livet - du trenger en ganske god grunn. Hva med verdens største kake? Hver generasjon eller så, koker den nærliggende landsbyen Denby Dale opp planetens mest ginorme kjøtt-og-potet. Denne kjærlighetsfulle kjærligheten transporteres - via et par lastebiler - til en bondefelt hvor den er kuttet åpen og matet til de tusen som oppdager en smak. London hva nå?

2. Arkitekturen er fantastisk

Hvis Manchester en gang var kjent som Cottonopolis, kunne Huddersfield ha vært Textile City. Ull- og klutevarer laget i nesten 300 mills her ble en gang eksportert rundt om i verden, forvandlet byen til en av Englands rikeste og gi opphav til legenden om at det på en gang var flere Rolls-Royce-eiere i Huddersfield enn noe annet sted i Storbritannia.

I dag kan den arven bli sett i den rene skjønnheten til den viktorianske arkitekturen med rundt 3000 oppførte bygninger. Mange av disse møllene har blitt plysjle leiligheter og barer, mens jernbanestasjonen - bygget som det ultimate symbolet på byens rikdom - fortsatt beholder det som poeten John Betjeman kalte "den fineste fasaden til en slik bygning i landet".

Foto: James Cridland via Flickr (Creative Commons)

3. Det er godt tilkoblet

Det er en vits blant Bradfordians at det beste å komme ut av Huddersfield er togsporene. En tull, selvfølgelig, men det er sant at det er lett å unnslippe sjarmen til Huddersfield for dagen. Huddersfield sitter bare 15 minutter nedover linjen fra Leeds, 30 minutter fra Manchester og litt over en time fra Sheffield. Enkelt sagt, du kan nå tre av Europas store byer på kort tid enn det tar å krysse London.

4. Vår skjold er større enn skjoldet ditt

Emily moor mast #TDFyorkshire @Examiner pic.twitter.com/7GRa7fQGhp

- stephen north (@ stephennorth25) 6. juli 2014

Tenk Huddersfield, og du tenker ikke nødvendigvis på sky-skrapende supertårn. Du burde. Dette er hjemmet til Storbritannias høyeste frittstående struktur (og 23. høyeste tårn på planeten), Emley Moor Mast - en TV-sendestasjon som stiger mer enn 330m i luften. Det er en brutal, vakker skyline shard som lyser rødt om natten og er et mye elsket symbol på hjemmet til lokalbefolkningen. Hvis du noen gang får sjansen til å besøke toppen, bør du vurdere dette: Hvis du ser østover, stod den neste personen så høyt som du vil være i de russiske uralene.

5. Liberal Minded? Du passer perfekt inn

Huddersfield er den typen byen der det er rettferdig og åpent, kommer som standard. Tror ikke på oss? Bare se på statuen som tar stolthet på St George's Square. Det er Harold Wilson, sønn av byen og en av Storbritannias store arbeidstidsministermøter. I løpet av hans åtte år på kontoret på 1960- og 70-tallet ble homoseksualitet lovliggjort, dødsstraffen ble avskaffet og utdanningen utvidet massivt. Åh, og han holdt også en folkeavstemning om Storbritannia i EU - og vant det.

6. Vi fortjener en Fair Play Award

Her er en rask sportshistorie-leksjon: i 1892 var rugby et spill som egentlig ikke ønsket at arbeidsklassens gutter skulle være involvert. Klubber i nord ble fortalt at de ikke fikk lov til å kompensere spillere som måtte gå glipp av arbeid for spill. Spillere, påstanden gikk, skulle gjøre som de gjorde sør og finansiere seg selv. Løsningen? Tjuefem klubber møtte på George Hotel i Huddersfield og brøt av fra toffene. De etablerte Rugby League som en egen sport, gjorde det profesjonelt og betalte sine gutter til å spille. Rugby union så til slutt sans og gjorde det samme, men det tok et helt århundre.

7. Det er Brewing Heaven

I denne dag og alder når det ser ut til at hver sjanse som noen gang har hatt en pint, blander litt slop i badekaret og kaller seg et mikrobryggeri i boutique, er det ikke uvanlig at byene kaster seg om sin virkelige øl og håndverk øl scener. Vel, tilgi oss, men Huddersfield kan kråke med det beste av dem.

Det er 19 bryggerier her - tenkt å være mer per hode enn noe annet sted i landet - og flere boozere enn du kan riste en ustabil stokk på. Spesielt verdt prøvetaking er det utsøkte arbeidet med Magic Rock, Mallinsons og Linfit. Ikke en dråpe slop i sikte.

8. Det er ute av denne verden

Når en mann som Jean-Luc Picard, kaptein på Starship Enterprise, liker byen din, vet du at den er ute av denne verden? Patrick Stewart, den legendariske Thesp som spilte den galaktiske utforskeren i Star Trek: The Next Generation, er fra nabo Mirfield, men hans hjerte og fotballkjennelser ligger i Huddersfield.Blant de lokale roller han har tatt på seg gjennom årene, er kansler på universitetet og president for Huddersfield Town FC Academy.

Åh, og hvis en globalt populær fantasy karakter ikke er nok, tar vi også kreditt for Cersei Lannister. Lena Headey, som spiller karakteren Donald Trump, refererer sannsynligvis til som "den ekle kvinnen" i Game of Thrones, vokste opp her.

9. Småby Feel, Big City Vibes

Egentlig er Huddersfield ikke så liten. Med 163 000 mennesker som bor her er det den 11. største byen i Storbritannia, og det betyr at det er mye å gjøre. Dypt pust: Lawrence Batley Theatre tilbyr nattlig drama, dans og komedie i det som en gang var verdens største Wesleyan-kapell; Den globale matscenen går fra libanesisk (med-en) til brasiliansk (Botafogo); den årlige Huddersfield Contemporary Music Festival er Storbritannias største eksperimentelle musikkfestival; og shopping spenner fra høykjernekjedene til det stadig voksende Kingsgate-senteret til boutique- og vintageuttakene til Byram Arcade. Den beste tingen? Alle disse er innen gangavstand fra hverandre.

Colin Drury ble født og oppvokst i Huddersfield. Han har spist en bit av Denby Dale Pie.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar