9 grunner vi burde alle pakke opp og flytte til Bradford

Manchester har hatt sin sjanse til å overbevise deg om at det ikke finnes noe bedre i Storbritannia. Nå er det Bradfords tur til å rekruttere deg med sin sjarm ...

1. Det er en stor, dumme smeltedigel av mennesker

Over en halv million mennesker bor i Bradford, og mange av dem har røtter over hele verden. Resultatet er en by full av gale historier og fargerike tegn - mange med bisarre hybrid Yorkshire / utenlandske aksenter. Bradford har ikke alltid fått integrationssaken riktig, men det har blitt gjort mye hardt arbeid i løpet av det siste tiåret eller så for å gjøre det til en veldig tolerant og innbydende by. Så forutsatt at du ikke er en rasistisk tykkelse, passer du rett inn.

2. Du vil bli supplert i Real Ale Capital i Storbritannia

Flere godbiter fra @vocationbrewery limited edition red session IPA!

Et bilde utgitt av The Record Cafe% u2022 Bradford (@therecordcafe) på

Store pubkjeder liker ikke Bradford - de har gitt stedet en bred kaj de siste årene. Som et resultat er fantastiske indie boozers helt blomstrende, spesielt i den delen av byen rundt det gamle John Street Market. The Record Cafés ølkelder er opprettholdt som Walter Whites lab, så pintene er alltid uklanderlige. Over veien går folk fra hele Yorkshire til den nå legendariske Sparrow Bier Café. Og det voksende Bradford-bryggeriet har gjenopplivet en av byens langrundede industribygninger til et bohemsk paradis i Bohemia.

3. Politikk er ikke kjedelig her

Bradford har alltid vært ganske politisk "fruktig" (den støttet Oliver Cromwells galte kongedrådsårsak, og Alastair Campbell kuttet sine betydelige bittete tenner rundt disse delene) og det gjør det til et veldig spennende, til og med uforutsigbart sted å ringe hjem. Nyere politiske popcornmomenter kom med George Galloway, tidligere MP for Bradford West, som kom inn i et godt publisert biff med Bradford-bryggeriet i løpet av valgkampen i 2015. Galloway mistet sitt sete, men bryggeriet har vært vert for månedlig politikk i pub debatter helt siden som et resultat av lokalbefolkningenes umettelige lidenskap for offentlige anliggender.

4. Bradfords bygninger vil slå dine sokker av

Faktisk, en gang i gang, vil sokkene dine trolig blitt gjort i disse bygningene. Byens rike ullarv har etterlatt seg en sjenerøs mengde fantastisk gotisk arkitektur - fra den store rådhuset til de utallige anonyme varehusene i Little Germany-distriktet. Mange av dem er nå store høye leiligheter som du lettert kan kjøpe for rundt 50 grand a pop.

5. Ja, du kan faktisk gi råd til hus her

Beklager Manchester, men Bradford er i ferd med å hente saus over din overkommelige pris, og du har råd til å kjøpe en robust steinbygd viktoriansk villa for rundt £ 150.000 denne siden av Pennines. Elefanten i rommet er at Bradford har et forferdelig rykte nasjonalt - men ikke tro et ord av det. Mesteparten av denne poppycock kommer fra "undersøkelser" utgitt av verktøy selskaper for litt billig PR. Og det har ofte en tendens til å bli tatt til pålydende av medier som ikke har råd til riktig journalistikk lenger.

6. Bradfords flotte utendørs er, er, flott

Hvis du er i løping, sykling, klatring og alt det jazz, vil du elske å bo i denne byen. Hvis du ser på stedet fra en avstand, ser Bradfords karamellfargede bygninger ut som de har blitt dumpet i en bolle med grønt landskap. Byens grenser flirter sammen med den verdensberømte Ilkley Moor, så vel som broende moors over Haworth hvor Brontës skrev deres hjerter ut. Great Bradfordian JB Priestley sa en gang: "Men dårlig du er i Bradford, du trenger aldri å være walled i, bricked opp, som folk må være i London". Truer i dag enn det noensinne var.

7. Det er også en art-lovers paradis

Priestley og Brontës var ikke de eneste kreative typene inspirert av deres hjemby - det var også hvor kjede-røykegeni David Hockney startet sin berømte kunstkarriere, og selv om han nå er mest bosatt i London og Los Angeles, kan du se en av de største samlinger av sitt arbeid i den fantastiske Salts Mill tilbake i Bradford. Alt gratis, selvsagt. Og hvis du er en fan av popmusikk som drukner ut av skrik av tenåringer, er det en god sjanse for at du støter på Zayn Malik på en av hans elskede Bradford Citys spill.

8. God karry er alltid på menyen

Et bilde lagt ut av Zouk Tea Bar & Grill (@zoukteabar) på

Bradford er kåret til Curry Capital i Storbritannia, en rekord fem ganger nå, så du er aldri langt fra noen fine Kashmir-matlaging i West Yorkshire. Dette er god, autentisk mat også, ikke slik som muck de retter seg til turister på Londons Brick Lane. Prøv MyLahore i Great Horton eller, for en mer tradisjonell opplevelse, Omar Khan - men om du er ute etter en vakker bankett eller en 4am formicabordfesten, vil du være godt ivaretatt i Bradford.

Et bilde lagt ut av Mylahore (@mylahore_) på

9. Det har fått Posh naboer

Det er en tradisjonell inter-city rivalisering med Bradfords større, flinkere bror, Leeds, men uansett noen dør-hardt Bradfordians kan si, det er flott å ha det ved siden av.Det betyr at du kan handle på sokkene og nyte Leedss mektige fine dining scene, men du er aldri mer enn 20 minutter unna sentrale Bradfords fine puber og vennligere sjarm.

ANBEFALT: 5 grunner til at Yorkshire er det beste stedet for en mann å kjøre

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar