8 måter å få småbarn på med bestikk

Ok, så introduserer en skje eller gaffel sannsynligvis vil ikke bety slutten av spaghetti opp veggene, men kom i gang nå, og babyen din vil snart få tak i å bruke bestikk

Enten du bestemmer deg for å spenne babyen din med purees eller gå ned på den babyledde ruten, kommer de en stund når du vil presentere bestikk.

Begynn med en skje

"Å introdusere en skje til din lille så tidlig som mulig, vil hjelpe ham med å forstå at bestikk er en del av måltider," sier Fi Star-Stone, en babyekspert og forfatter av The Baby Bedtime Book (G2 Entertainment, £ 9,99). «Gjør dette ved å tilby babyen din en skje for å holde helt fra starten av avvenningen - vanligvis seks måneder. 'Oppmuntre barnet til å bruke bestikk er vanligvis en tre-trinns prosess. Først presenterer du en skje, deretter en skje og gaffel, så til slutt en gaffel og kniv. "Når babyen flytter på lumpier mat og har mestret uavhengig (hvis noe rotete) fôring - vanligvis et sted mellom 10-14 måneder - innfører en gaffel og skje sammen," sier Fi.

Ikke stress om rot

«Først av, ikke bekymre deg for rot - det vil være mye når den lille er lærer å bruke bestikk,» sier Fi. Husk at flytting fra fingre til gafler er en gradvis prosess, så vær ikke bekymret for mye hvis barnet ditt fremdeles skårer opp mat med hendene og en skje.

Få det riktige settet

'Lysere farger eller til og med favorittpersoner kan oppmuntre den lille til å bruke bestikk,' sier Fi. 'Plast, spesialformet bestikk som han kan gripe det enkelt, er en god ide.' Og sørg for at han er komfortabel. Kjøp et barns booster sete som holder ham festet som han vil være fidgety hvis han er ubehagelig eller for lav dette kan sette dem av å prøve å styre hans bestikk.

Øv deg under spilletid

Vert en te fest og late som å mate dukker og bamser. 'Du kan bruke tørr pasta eller ris for å' mate 'sine leker som det er godt å utvikle hånd-øye-koordinering, sier Fi. 'Du kan også få klumper av Play-Doh og oppmuntre barnet ditt til å kutte det opp med plastbestikk.'

Godta en blanding av fingre og gafler

Og hvis han foretrekker fingre, ikke bekymre deg. «Det viktigste er at han prøver en rekke matvarer enn å ha fantastiske bordoppførsel så tidlig,» sier Fi.

Få din pjokk involvert

Oppfordre barnet ditt til å sette bordet med deg slik at de blir vant til bestikk som en del av måltidstider. 'Snakk om hva hvert element er brukt til - kniven er for kutting, skjeen er for puddinger, frokost eller supper - som selv svært små barn vil raskt hente konseptet bestikk, sier Fi.

Leder etter eksempel

'Skiv opp barnets mat i bittestørrelser og vis ham hvordan du spytter et stykke på gaffelen hans,' sier Fi. "Pass på at du setter deg ned for å spise med babyen din, så han kan se deg spise med kniven og gaffelen. Din baby vil elske å kopiere hva du gjør. 'Eksperimenter med mange teksturer og teknikker. Mashed potet er flott for å praktisere kutting og scooping.

Innføring av en kniv

«Når din lille vokser til en smårolling (rundt to år gammel) og begynner å spise måltider som er mer eller mindre de samme som din, kan du introdusere en kniv, sier Fi. Han kan ikke holde kniven og gaffelen sammen eller i de riktige hendene, men la han gjøre det på sin egen måte, og han vil snart bruke dem ordentlig. Den generelle ideen er at når han begynner på skolen, skal han kunne bruke en gaffel hele tiden og en kniv i det minste en del av tiden.Hvilke tips har du for å få babyen din med bestikk? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar