8 måter å komme i form som en hulevenner

Innholdsfortegnelse:

8 måter å komme i form som en hulevenner - øVELSER 2023
8 måter å komme i form som en hulevenner - øVELSER 2023
Anonim

Med dagens teknologiske og skapende trøst vil ingen fra vår forkledde moderne tid ønsker å leve som våre forhistoriske forfedre. Men en nylig studie av forskningsmiljøet Phenotypic Adaptability, Variation and Evolution (PAVE) ved Cambridge University analyserte 6000 år med landbruk og domesticering, og resultatene tyder på at sivilisasjonen effektivt har gjort oss til fluffy sofa poteter. Vi er ganske mye slobs sammenlignet med våre forfedre forfedre - så det er på tide å sette ned Xbox-kontrolleren, plukke opp et spyd og komme tilbake til din naturlige tilstand. ) Spyd ikke nødvendigvis nødvendig.)

7am frokost

Mens forhistoriske folk ville spise mye kjøtt, hadde de ikke mye karbohydrater - ingen stodgy mat, sier arkeolog Dr Vicki Cummings fra University of Central Lancashire. En studie publisert i Journal of Nutrition fant at å spise en lav-carb, høyprotein frokost økte fettforbrennende effekter av trening, og holdt fagene fyldigere i lengre tid. Erwan Le Corre, grunnleggeren av MovNat, som han beskriver som et treningssystem basert på naturlige bevegelser, er en stor fan av den proteinrike frokosten. 'Det er både deilig og svært næringsrik, og det holder meg veldig fornøyd.'

Forhistorie i dag

Det er ingenting å si at du ikke kan ha en frokostbiff, men du trenger ikke. "Personlig om morgenen er det egg med ghee eller kokosnøttolje, med noen grønnsaker - alle gressmatede, ikke-GMO, glutenfrie", sier Le Corre.

8 am pendling

Kanskje ikke overraskende, brukte ikke cavemen mye tid på å vente på busser. "Det var konstant lavt nivå til moderat aktivitet," sier dr Tim Ryan, professor i antropologi ved Penn State University i USA. "Hver enkelt person ville gå minst 5 km om dagen og så mange som 10 eller 11 km." De hadde bein så sterke at de satte oss på 21-tallet for å skamme, sier Cambridge University PAVE-studien.

Forhistorie i dag

Start pendling til fots - eller hvis arbeidsplassen er en god gammel trek unna, gå til neste stopp, eller finn en parkeringsplass som er en anstendig avstand unna. Mens du går, kast inn noen triks for å øke sunn spenning i bein og ledd. "Gå på kanten av en fortau for noen grunnleggende balansering, og bruk et gjerde eller jernbane for å gå over eller under," sier Le Corre. Du kan også prøve å bruke en tung ryggsekk for å forbedre effekten.

9.00 på jobb

«Du fikk ikke plass i forhistorie,» sier Cummings. "Og våre forfedre hadde nesten sikkert bedre holdning enn oss." Det er ikke den eneste fordelen - en nylig studie i Annals of Internal Medicine Journal viser at for mye tid brukt stillesittende øker risikoen for tidlig død dramatisk. Dessuten indikerer en studie i American Journal of Health Promotion at regelmessige korte treningsøvelser har de samme fordelene som lengre, mindre hyppige økter.

Forhistorie i dag

Forutsatt at du har en forståelse sjef, bruk Pomodoro teknikken - arbeid i 25 minutter og tilbringe fem minutter å gå rundt. Alternativt foreslår Le Corre en MovNat-bevegelse han kaller en stativovergang, som du kan gjøre på jobb.

1 pm lunsj

Våre primære forfedre fikk mye mer variasjon enn dine gjennomsnittlige Meal Deal tilbud. "De spiste et stort utvalg av ting de kunne samle - knoller, nøtter, bær og frukt," sier dr. Cummings. Noen ganger var det kjøtt eller fisk, men noen ganger var det ikke. Og selvfølgelig endret deres diett med årstidene.

Forhistorie i dag

Variety betyr ikke en Crunchie en dag og Haribo den neste. 'Eksperiment og se hva som gjør at du føler deg bra, men vær sikker på å velge ubearbeidede matvarer - grønnsaker, frukt, kjøtt, egg, fisk,' sier Le Corre. «Så lenge det er friskt, og du koker det selv med sunne fetter som kokosnøttolje, kan du ikke gå galt. 'Du trenger ikke å gå på full Paleo diett, men prøv å tenke som en forager og finn maten du liker .

Image
Image

5 pm trening

De gamle brukte ikke som sådan - deres liv var mosjon. «I den øvre palæolittiske var det store dyr rundt som ullmammutter,» sier Cummings. "Selv om noe som en hjort, kan det være farlig. Jegere vil trenge raske reflekser. '

Forhistorie i dag

Le Corre fortaler hva han kaller "fysisk kompetanse i virkeligheten". 'Først lærer du å hoppe og løfte med god teknikk,' sier han. Øv på brede hopp (hopp så langt du kan fra stående start) og dybdehopp (hoppe tofotet ned fra en hevet plattform), og bruk MovNats rene teknikk for å løfte. Bøy, hengsel på hofter, for å plukke opp en ende av en tung stråle, kjøre opp og "fange" den på toppen av brystet mens du senker ned i en knebøy, og stå så. Når du har teknikken, lær å hoppe lenger og lande på mer utfordrende måter, for eksempel presisjonsmålrettet landing, sier Le Corre. 'Løft tyngre ting - sandbagger og logger er ideelle - og bære dem over vanskelig terreng.'

18:00 Familietid

"Hunter-samlere brukte i utgangspunktet alle deres liv sammen i grupper, og det ville alltid være et element i veiledning av barn," sier Cummings.En studie i Archives of Pediatric & Adolescent Medicine indikerer at barn som trener ofte utfører bedre akademisk, mens en annen publisert i The American Journal of Medicine viste at intermitterende handling og hvileperioder, speilet i barnas lek, samsvarer med vår evolusjonære aktivitetsideal. Så alle vinner hvis du bruker litt tid på å bli aktiv med barna.

Forhistorie i dag

På en måte handler MovNat om å trene som et barn gjør før de lærer om krøller og triceps-utvidelser. Gjør alt du pleide å gjøre når du var barn - kryp, hopp, balanse, hvelv … det er hvordan barna bygger sin naturlige bevegelse og koordinering, sier Le Corre. Har du ikke barn? Vel, du kan fortsatt gi det en gå, uansett hvor mye kjæresten din ler når du kryper rundt.

8 pm Middag

Bevis indikerer at de gamle hadde "musikk, sang, fest, sosiale arrangementer", ifølge Cummings. Hyppig positiv sosial interaksjon - som en studie publisert i Journal of Health and Social Behavior peker ut - gjør ikke bare deg til å føle deg lykkeligere, det kan faktisk hjelpe oss til å leve lenger, og denne sosialtanken bidro til en paleolittisk forventet levetid på rundt 54, til tross for den farlige verden, var steinalderen folk overfor.

Forhistorie i dag

Le Corre feirer slutten av sine MovNat-workshops med et stort fellesmåltid. Velg en dag, inviter en last av dine favorittfolk, og lov til å være vert for det samme samme år hvert år - det vil ta litt organisasjon, men de positive følelsene du får vil gjøre det verdt.

11.00 sengetid

Å sove i omtrent 8 timer ut av 24 er en grunnleggende del av menneskelig fysiologi - men ideen om å få alt på en gang er en moderne. I preindustrielle samfunn sov folk på en måte som passet deres livsstil og behov, i stedet for å bli styrt av klokke eller kontortid. Det viktigste er å få søvn av god kvalitet, som en nederlandsk studie publisert i European Journal of Preventative Cardiology viste redusert risikoen for fedme, hjertesykdom og tidlig død.

Forhistorie i dag

Å unngå skjermbruk i timene før sengetid fremmer melatoninproduksjon, noe som forbedrer søvnkvaliteten. Hvis du ikke skal slutte å se på TV eller surfe på nettet, bruk oransjefarget briller. Disse har vist seg å forhindre melatoninundertrykkelse og hjelper deg med å sove bedre - alt for mindre enn 20 kroner, så lenge du ikke har noe imot å se ut som Bono.

Populært emne