Slik forebygger og behandler du en kald

1. Ikke gni øynene dine

Enten du tror du har en vinnende lotteri-billett eller Mila Kunis, har du bare spilt inn i din spinnekurs, uansett hva du gjør, ikke gni dine peepers. Ifølge NHS knytter en kanal øynene og nesehulen, og noe virus kan enkelt overføres fra øynene til nesen og halsen, noe som forårsaker en infeksjon.

2. Hold det rent

Trenger vi virkelig å si det? Den enkleste måten å slå av feil er å vaske hendene grundig og ofte. De amerikanske sentrene for sykdomskontroll og forebygging anbefaler at du skrubber tallene dine i rundt 20 sekunder - så lenge det tar å synge "Happy Birthday" to ganger. I hodet ditt, skjønt, ikke høyt.

3. Bli varm og dampende

På treningsstudioet ditt er det. Å ta en badstue kan halvere risikoen for å plukke opp en ekkel bug, ifølge en østerriksk studie: I løpet av seks måneder har fagpersoner som tok en badstue to ganger i uka opplevd betydelig færre forekomster av forkjølelsessymptomer sammenlignet med en kontrollgruppe som ikke bli varm under kragen.

4. Ta en kalddusj

En iskall dusj øker blodets nivå av hvite blodceller, hvis hovedansvar er å søke og ødelegge eventuelle ekkel inntrengere. Forskning fra tromboseforskningsinstituttet i London sier at denne spissen skyldes at kroppens metabolske frekvens øker i et forsøk på å varme deg opp.

5. Ta D, ikke C

Ikke ta feil, det er flott å ha litt C-vitamin i systemet ditt, og ødelegge skadelige frie radikaler - men det vil ikke gjøre noe for å forhindre eller redusere effekten av forkjølelse. I stedet laster du opp på vitamin D, fordi en studie publisert i Arkiv for internmedisin rapporterte at personer med vitamin D-mangel er mer utsatt for forkjølelse. Du får det fra solskinn og det er funnet i noen fisk, men det er verdt å poppe en pille for å få en anstendig daglig dose.

Se relaterte vitamin D-tilskudd: Hvorfor trenger du dem og hvor mye du skal ta 10 ting du bør vite om influensa

6. Utrømme feilene

Det er mer å trene enn å slå din 10K PB eller få en seks-pakke. Regelmessig trening vil også holde immunsystemet avfyring på alle fronter. En amerikansk studie fant at i løpet av tre måneder ble personer som gjorde liten eller ingen trening, syk nesten dobbelt så ofte som de som trente fem ganger i uken.

7. sov godt

I tillegg til å gjøre deg gretten, får du mindre enn syv timers lukkede øyne en natt, noe som gjør at du tre ganger mer sannsynlig å bukke under forkjølelse enn de som får åtte timer eller mer, ifølge amerikansk forskning. Hvis du bruker bare 8% av tiden du skal være våken, øker risikoen for å bli kald, femfoldig.

8. Vreng opp varmt

Din mor løy - går utendørs med vått hår vil ikke resultere i et øyeblikkelig kaldt. Men å bli utsatt for kalde temperaturer kan redusere effektiviteten av immunsystemet. En studie publisert i International Journal Of Tuberculosis And Lung Sykdom konkluderte med at noen senking av kjerne kroppstemperatur gjør deg mer utsatt for infeksjoner.

9. Sopp det opp

Hvis du allerede har succumbed til lurgyen, er alt ikke tapt. NHS sier at det er "bevis for at det kan være viss sannhet i troen på at å spise kyllingsuppe bidrar til å lindre symptomene på en forkjølelse". Det antas å være fordi det inneholder immunforsterkende protein, holder deg hydrert og har antiinflammatoriske egenskaper.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar