8 sunne matvarer som helt ligger til deg

Innholdsfortegnelse:

8 sunne matvarer som helt ligger til deg - øVELSER 2023
8 sunne matvarer som helt ligger til deg - øVELSER 2023
Anonim

Frossen yoghurt

Dette virker som et sunt alternativ til iskrem. Når det gjelder mettet fett, er det det. Men når det gjelder enkle sukkerarter og kalorier, er de overraskende like. Med muligheten til flere porsjonsstørrelser og en overflod av søte påfyll, frukt og sukkerholdige sirupper - kaloriene stabler opp! Vårt råd er å holde seg til den minste størrelsen og toppen med frisk frukt og fettfattige nøtter som stekt mandler og pistasjenøtter.

Fettfri godbiter

Fettfrie kaker, muffins og kaker lurer. Mens de gir inntrykk av at "fettfri" betyr "kalorifri", og så tyder på at vi kan spise flere av dem, betyr det faktisk mer sukker blir satt inn i disse produktene for å erstatte fettet. Kaloriinntaket er derfor fortsatt høyt.

salater

Bare fordi det inneholder ordet "salat" betyr ikke nødvendigvis det lave kalorier. En stor del av denne svikten er inkludering av majones og oljebaserte dressinger eller kjøttmarinader da de inneholder høyt fettinnhold og er unødvendig tilsatt kalorier. Vi anbefaler å bruke eter med lavt fett majones, eller alternativt ved hjelp av en drizzle balsamicoeddik og olje, eller noe som Dijon sennep.

smoothies

Mens de inneholder ingredienser som gir de sunne vitaminer, mineraler og næringsstoffer som kroppen vår trenger, klokker de også kalorier, stor tid. Frukt inneholder spesielt høye nivåer av naturlige sukkerarter, og når de blandes med en fettbasert mikser som krem eller yoghurt, laced med andre sukkerholdige sirup, kan de utgjøre over 650 kalorier. Vårt råd er å bare ha dem av og til og som et alternativ til et måltid på en treningsdag.

Energistenger

Mange tror at energi barer er en god pre-workout snack, feil. De inneholder store mengder fruktsirkesirup, mettet fett og tilsatt sukker, mens de ofte lastes med andre syntetiske ingredienser. Energistenger, spesielt de som er belagt med sjokolade, kan være en ekstremt høyt kalori, liten matbit. I stedet anbefaler vi at du velger fullkornsprakkere og fettfattig ost.

Sportsdrikker

Ikke la deg lure av markedsføringsplugger fra sports energidrikkere, de er ikke avgjørende for treningen din, med mindre det er av høy intensitet eller utholdenhet, og spesielt ikke utenfor aktiviteten. De inneholder rundt 15 gram sukker eller mer per 600 ml og gir unødvendige ekstra kalorier. Prøv å hoppe over energidrikkene for lettere aktivitet og velg vann eller annen kalorifri drikke for å holde deg hydrert.

granola

Mens base ingredienser til dette er sunne havre, tørket frukt, nøtter og frø, de er belagt i sukker, honning og melasse, og deretter bakt i olje. Bare en 130g servering inneholder nær 600 kalorier og 20g sukker, og det er før noen tilsetning av melk eller yoghurt, og andre påfyll. Vi foreslår at du prøver å leve uten dette på frokostmenyen.

Redusert fett peanøttsmør

Dette er ikke nødvendigvis et sunnere alternativ til vanlig jordnøttsmør som, selv om redusert fett peanøttsmør inneholder mindre fett, inneholder det betydelig mer sukker og en tilsvarende mengde kalorier til vanlig jordnøtsmør. Regelmessig jordnøtt smør inneholder faktisk en sunn kilde til naturlige enumettede fettstoffer, som har vist seg å redusere sannsynligheten for å utvikle type II diabetes og hjertesykdom. Vårt råd er å lete etter et naturlig jordnøtsmør som inneholder ingen tilsatte oljer, transfett eller rørsukker, hvis du fortsatt trenger reparasjonen.

Populært emne