7 rare (og fantastiske) tegn på graviditet og hvordan man håndterer dem

Innhold

Dyping agurker i sjokolade spredning og nyter det? Du er ikke alene! Det er ingenting som forventer en baby å forårsake noen overraskende endringer i kroppen din - noen bivirkninger er mer hyggelige enn andre (dårlige drømmer, noen?) Men ofte er de bare ren rare. Heldigvis er det fortsatt mye du kan gjøre for å slå graviditetssymptomer

Super-menneskelige sanser

For noen kvinner er det en munn som smaker som en myntpose, mens andre går av lukten av sitt vanlige vaskepulver eller favoritt parfyme.

«Den eksakte årsaken til disse økte sansene er ukjent, men de antas å være knyttet til endring av østrogennivåer,» sier jordmor og hypnoterapeut Lorraine Berry.

Og du kan også få et ønske om å spise bestemte ting. Vanlige cravings inkluderer sur frukt, is og salt eller krydret snacks. Noen kvinner krever til og med ikke-matvarer, for eksempel kull eller maling, en tilstand som kalles pica.

"Det er ingen bevis for at krever tyder på diettmangler, og de går ofte fort," sier dr. Virginia Beckett, fra The Royal College of Obstetricians og Gynecologists.

Slå det: For å motvirke kvalme utløst av en aversjon mot luktene, behold et vev som er sprinklet med noen dråper peppermynteolje i posen. Hvis det du er ute etter matmessig, er rimelig sunt, gå for det. Men trene selvbeherskelse hvis det er sukkerholdig godbit - prøv tørket frukt i stedet. Hvis du er bekymret for at du er ute etter noe usikkert, se legen din.

Rude drømmer

Opplever (enda mer) nattlige musings om David Beckham? Mange kvinner rapporterer å ha stygg nattdrømmer mens de er gravid. «Det er på grunn av økning i hormonnivået og økt blodgass til skjeden din,» sier dr Petra Boynton, som spesialiserer seg på sex og relasjoner i svangerskap og foreldre.

Slå det: Nyt denne fordelen mens den varer. Hvis det fører til sex med partneren din, er det bra - bare snakk med jordemor først hvis graviditeten din er høy risiko.

Slå det: ' />

Vind

Uansett om det er burps eller gass fra den andre enden, er dette den minste ladylike av graviditets symptomer. "Windiness er forårsaket av hormon progesteron avslappende fordøyelsessystemet, bremser alt ned, sier Lorraine. 'Dette betyr at matlengere i systemet ditt gjør deg mer oppblåst.'

Slå det: Noen vindavlastende kapsler, som Wind-Eze, er trygge under graviditet, men har først en prat med apoteket.

Hovne ankler

Opptil 80 prosent av gravide rapporterer hovne føtter og ben. «Kroppen din holder på for mye væske,» sier Virginia. "Dette skyldes trykk på blodkarene i bekkenet ditt, og tvinger vann inn i føttene og fotene dine."

Hvis du har plutselig, alvorlig eller ujevn hevelse i ansikt, hender eller føtter, kan det være et tegn på preeklampsi (graviditet høyt blodtrykk), noe som kan være alvorlig for deg og din baby, så se din lege straks.

Slå det: 'Løft føttene dine 15-30 cm over kroppen din, og legg dem opp på puter, for å hjelpe sirkulasjonen din, sier Virginia. Drikk også mye væske - det kan virke motintuitivt, men å holde hydrert stopper at du beholder vann.

Sensitive brystvorter

Under graviditeten vil du legge merke til en rekke brystforandringer, inkludert brystvorter, som kan bli mørkere, større og mer sensitive - dette skyldes hormoner som aktiverer cellene som gir huden sin pigmentering og forbereder kroppen din til amming.

Slå det: Hvis brystvorten er sår, kan du få lindring fra å massere dem forsiktig eller avkjøle dem med en våt flannel.

Stikkende ben

Restless Leg Syndrome påvirker en kvart mums-å-være - det er følelsen av at du må flytte eller riste på beina på grunn av ubehagelig tinning i føttene, kalvene eller lårene. «Det kan være en plage for deg og din partner når du prøver å sove,» sier Lorraine.

Slå det: 'Øk inntaket av jernrike matvarer, som grønne grønnsaker og rødt kjøtt,' sier Lorraine. Tørkede aprikoser er en utmerket kilde til jern og er også flott å bekjempe forstoppelse. "Hvis det holder deg våken om natten, stå opp og gå om. Massere, strekke eller bøye beina kan også hjelpe, sier hun.

Hva er det mest merkelige graviditets symptomet du har opplevd? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar