7 måter å holde seg i form når du blir eldre

Forventet levetid er oppe. Som britisk bosatt, er du nå forventet å treffe den ærverdige alderen på 81¼. Med nye pensjonslover på arbeidsplassen, bør de fleste av oss kunne stoppe arbeidet på et tidspunkt - men vil du kunne nyte en sunn pensjon når du kommer dit? Det er opp til deg. En ting er sikkert: du kan ikke bare lene seg tilbake og stole på lykke til at du vil kunne sparke esel som Liam Neeson på 60-tallet. Sett litt forberedelser i nå, og du kan bare hindre aldersrelaterte fallgruvene.

Attack-proof hjertet ditt

OK, "bevis" kan være overdrivelse, men det er bevis på at trening ikke bare reduserer risikoen for hjerteinfarkt, men beskytter også hjertet mot skade hvis det oppstår hjertestans.

Bli ung med ... Massevis av turgåing. "Å ta 10.000 skritt om dagen er nøkkelen til å unngå en rekke hjerte-relaterte sykdommer," sier Dr. Michael Ozner, forfatter av Heart Attack Proof. Last ned Runtastic Pedometer fra play.google.com og start pacing akkurat nå.

Bone opp

Osteoporose - som forårsaker skjøre ben - påvirker rundt tre millioner mennesker i Storbritannia. Det kan reduseres med medisiner, men det er ingen kur. I stedet jobber du med å forbedre bein tetthet akkurat nå.

Bli ung med ... Rack squats. Ta tak i en kettlebell i hver hånd, plasser dem slik at de hviler på underarmene og knekker seg til under parallell. Målet for fem sett med ti, en gang i uken, sier styrke trener Dan John. Komprimeringen dette skaper krever beinene dine for å øke tettheten.

Utvide livet ditt

Det tar ikke mye. Ifølge forskning fra Brigham og Women's Hospital er det 150 minutter med kraftig trening en uke nok til å legge 3,4 år til forventet levealder for alle - og du forventer å leve 7,2 år lenger enn de som er inaktive og overvektige.

Bli ung med ... Denne enkle 20-minutters treningsøkten. Varm opp i to minutter og gjør fire runder. Hvil i to minutter mellom runder.

24 knep • 24 lunges

12 hoppeklubber • 12 hopp lunges

Spis smart

Det er 7,7 millioner nye tilfeller av demens hvert år. Noen enkle kostholdsvalg kan beskytte helsen til hjernen din, sier Margaret Rayman, professor i ernæringsmessig medisin ved University of Surrey,

Bli ung med ... "Fisk, olivenolje, frukt, veg og omega 3 fettsyrer," sier Rayman. Kick-start prosessen med MFs mysli: bland flakede mandler, solsikke- og gresskarfrø, tørkede aprikoser, bær, brasiløtter og havre, og server med naturlig yoghurt.

Hold deg sterk

Senil sarkopi, eller aldersrelatert muskelsvikt, er nøkkelfaktoren i å bli svakere mens du blir eldre. Legge til muskel nå vil gi deg mer å jobbe med senere.

Bli ung med ... To 15-minutters treningsøkter i uken - det er nok, ifølge en studie fra Southampton University. 'Signifikante forbedringer kan ses ved å opprettholde muskelspenning i rundt 60-90 sekunder, tilsvarer et sett på åtte til 12 representanter, sier seniorforsker James Fisher.

Ikke blås denne skjøten

Å holde skuldrene, knærne og hoftene sunt betyr mindre smerte, færre sykehusbesøk og ikke behov for utskifting.

Bli ung med ... 'Øvelser som styrker musklene rundt leddene,' sier styrker og kondisjonstrener Tom Eastham. Ved å bruke et motstandsbånd kan du jobbe uten å legge mye press på leddene dine. For skuldre skal tre sett med 15 krøller og trekkbiter gjøre tricket.

Lad opp leveren din

Leversykdom er for øyeblikket den femte største morderen i Storbritannia, og du trenger ikke å være alkoholist for å få det - bare å ha et par hver dag eller to er nok til å sende leveren til en farlig spiral.

Bli ung med ... Timed dry spells. Nøkkeltiden for å huske er 48 timer - det er så lang tid det tar leveren å begynne å reparere seg selv. Ta to dager av spritet, minst en gang i uken, og du trenger ikke å grøfte det helt senere i livet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar