7 måter å forberede småbarn til baby nummer to

Det kommer alltid til å være et sjokk når en ny baby kommer og begynner å ta kjærlighet og oppmerksomhet, men prosessen blir lettere for deg og din førstefødte hvis du har forberedt

Din pjokk kan være unfazed av din voksende mage, men med tiden blir det til en oppmerksomhetsfangende baby, kan du finne det vil være en annen historie.

Men han vil finne overgangen lettere hvis du har forberedt ham på hva som skal skje, så prøv følgende under andre graviditet.

Babyen vår

Prøv å ringe babyen vår "vår baby" slik at barnet ditt føles involvert.

«Snakk om hvordan din pjokk kan hjelpe deg med spesielle jobber som bryr seg om« vår »baby, for eksempel å hente bleier og fortelle deg når babyen gråter, sier Sarah Ockwell-Smith, forfatter av 'ToddlerCalm: En guide for kaldere småbarn og lykkeligere Foreldre (Piatkus; £ 13,99).

Involver din pjokk

Selvfølgelig kan han ikke være der for hver kontroll, men hvis du kan ordne en jordemoravtale når han hører lyden av babyens hjerteslag og lytter til jordemor, vil det hjelpe ham å forstå hva som skjer.

Unngå store endringer

Tatt i betraktning potteopplæring, skiftende planteskoler eller flytte pjokk til en stor seng?

Hold de første seks månedene så normalt og forutsigbart som mulig

Ikke gjør det umiddelbart før eller like etter babyens ankomst - det vil legge til den forstanden at hans verden har blitt vendt på hovedet. Målet med å holde de første seks månedene etter den nye babyens ankomst som vanlig og forutsigbar som mulig, sier Sarah.

Les bøker sammen

Det er noen flotte bildebøker som kan hjelpe barnet ditt til å forstå hva som skjer, for eksempel Det er et hus inne i min mamma av Giles Andreae (Orchard Books, £ 5,99) og Hei kjære! av Jenni Overend (Frances Lincoln; £ 6,99).

Legg til side fôring leker

Lag et spesielt utvalg av leker som bare kommer ut når du fodrer barnet. Dette bør hjelpe barnet ditt med de endeløse fødene som foregår med en nyfødt.

Ta en shoppingtur

Planlegg en spesiell handlingsdag når småbarnet ditt kan velge en ny gave til søsken, mens du kan kjøpe noe til barnet ditt, som kan være en spesiell gave til å bli en eldre bror.

Lag tid for barnet ditt

Når babyen din kommer, må du sørge for at du bruker 15 minutter, babyfri, med barnet ditt hver dag.

«Barnet ditt bør bestemme hva du skal gjøre,» sier Sarah. 'Det kan være å knuse, snakke eller spille, men ved å la dem lede denne spesielle tiden.'

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar