7 måter å forbedre konsentrasjonen på

Innholdsfortegnelse:

7 måter å forbedre konsentrasjonen på - øVELSER 2023
7 måter å forbedre konsentrasjonen på - øVELSER 2023
Anonim

Den gjennomsnittlige datamaskinen tar nesten fire minutter å slå på og av igjen - mer enn nok tid til å gjøre det samme med din overarbeidede hjernebarken. På under 8 minutter kan du treffe tilbakestillingsbryteren og rydde opp din mentale harddisk med disse triksene.

Ditch den nevrale såsagen

Tid: 1:05

Hjernen din har to hovedmoduser: 'Oppgave-positiv', hvor oppmerksomheten er fokusert, og 'oppgave-negativ', hvor du dagdrømmer, men mer kreativ. Begge er verdifulle, men se-savning mellom dem er mentalt utmattende. For å lette prosessen, slår du av varsler. "Å vite at du har en ulest e-post, sparer oppmerksomhetsressurser fordi hjernen din fortsetter å tenke på det," sier nevrologer Daniel Levitin. For å være mer produktiv og kreativ, gjør ditt sosiale nettverk på en bestemt tid, ikke som en konstant avbrudd. '

10 måter å oppgradere hjernen din

Ta med en film

Tid: 2:21

TED-konferanser - de idealspredende møtene som er populære på YouTube - kan inneholde opptil 90 samtaler over fem dager. "Det brenner en muskel," sier kurator Chris Anderson. "Mange konferanser fortsetter å pounding din analytiske venstre hjerne." For å hjelpe deltakerne lade opp, skiller arrangørene film mellom samtaler. Det beste er Shake, som du kan se her.

Grønne øyne

Tid: 0:40

Selv om kontoret er midt industrielt ødemark, er det håp. En australsk studie som ble publisert i tidsskriftet Environmental Psychology, fant at det avbrytes en kjedelig, oppmerksomhetskrevende oppgave med en 40-sekunders "microbreak" - hvor man bare ser på et datastyrt bilde av noe naturlig - bedre fokus og ytelse på oppgaven . Gå til reddit for din daglige reparasjon.

Få nøtter

Tid: 0:30

Den kjeks tinn er din fiende. I stedet refill med sti blanding - fosforet i tørket frukt gir sunne sukkerarter for en rask boost, mens frø og nøtter forhindrer insulin nivåer å falle, opprettholde energi. Lag din egen med cashewnøtter, mandler, solsikkefrø og tørkede tranebær.

Sitt bedre

Tid: 0:15

Det er praktisk talt umulig å sitte i lengre tid med god holdning - og maratonbordsøktene fremmer dårlige vaner. Still inn en tidsur med jevne mellomrom gjennom dagen og når den går av, bruk Gokhale-metoden. Sitt med ryggene dine 'bak' deg, og rull deretter skuldrene dine en om gangen, opp, tilbake og deretter ned, og hold torsoen oppreist, men avslappet. Du vil hjelpe sirkulasjonen og bytte gluten på igjen.

Gjør en melodi

Tid: 2:15

Musikk stimulerer hjernens kretsløp og forbedrer mental ytelse, mens forskning også viser at bakgrunnsmusikk kan hjelpe oss på jobb ved å øke vår evne til å tenke og løse kreative problemer. Barok strengekvartetter ikke din ting? Videogame musikk er designet for å stimulere uten å ødelegge konsentrasjon, så start med Legend Of Zelda tema og gå derfra.

Lure hjernen din

Tid: 1:00

Hvis alt annet feiler, husk bare en tid da du følte deg glad og energisk, og fokus på hvorfor du følte den måten. Det er en nevro-språklig programmeringsgenvei til mer fokus og bedre produktivitet.

Stresset? Les våre 6 måter å slappe av på

Populært emne