7 måter å vokse en superbaby på

Oppdag de enkle tweaks du kan gjøre under graviditeten for å øke babyens utvikling

Uansett om du har tidligere opplevelsesopplevelse (kjæledyr, husplanter ...?), Kan oppgaven med å vokse en baby fortsatt føle seg overveldende viktig i forhold til stort sett alt annet du noensinne har gjort - og det kan være litt skummelt også . Heldigvis vet kroppen din hva du skal gjøre, så du kan for det meste slappe av og nyte turen. Men underveis er det noen viktige endringer du kan gjøre for at babyen din skal vokse i det perfekte miljøet.

1 Balanse dine stressnivåer

Bare fordi du er gravid, blir ditt liv ikke magisk stressløs. Morgensykdom og humørsvingninger kan faktisk legge til press på jobben. Stress- og avslappningshormoner kan ødelegge placentabarrieren og påvirke babyens utviklende hjerne, så det er et tilfelle å balansere de to. Forskning fra University of Denver antyder at kvinner med lavere nivåer av stresshormonet kortisol hadde småbarn som var mindre fretfulle. Men en liten mengde stress kan være positiv, sier klinisk psykolog Mia Scotland: 'Stresshormoner sender mer blod til babyens hjerte, hjerne og nyrer.' Nøkkelen er balanse: Hvis du må gjøre noe stressende, som å flytte hus, sikker pakking etterfølges av en avslappende graviditetsmassasje eller kopp urte.

'En liten mengde stress kan være positiv'

2 Spiser lav-GI-snacks

Etter en lav glykemisk indeks (GI) diett balanserer glukose nivåene, sier graviditet ernæringsekspert Saidee Bailey. Matvarer som grønne grønnsaker, korn, nøtter og pulser har alle et lavt GI, noe som betyr at de slipper energi sakte og holder blodsukkernivåene stabile. Dette kan hjelpe med morgenkvalme, og er avgjørende for babyens utvikling. 'Babyer i livmoren trenger glukose til å vokse,' sier Saidee. "Hvis du har topper og troughs i blodsukkeret, stopper det kroppen din som absorberende næringsstoffer." For å gjøre dietten mer lav-GI, snack på ting som havregryn, houmous, brasiløtter og mandler (besøk gidiet.com).

3 Spill musikk som gjør deg glad

Tidligere studier antydet at klassisk musikk har en positiv effekt på babyens hjerneutvikling. Nå eksperter tror å spille favorittsporene dine er enda mer effektive. 'Musikk utløser glade hormoner i babyens hjerne, som serotonin og endorfiner,' forteller foreldreekspert Dr. Miriam Stoppard. Ved å velge musikk du elsker, vil du føle deg glad, og serotonin og endorfiner kroppen din gjør, vil passere til babyen din, for en dobbelt whammy of happiness.

4 ta din vitamin d

Et overraskende antall av oss kan være mangel på vitamin D, ifølge fertilitetsekspert Zita West. "Vi tester alle gravide som kommer til klinikken vår og 70% er mangelfulle," sier hun. En nylig studie viste at høyere nivåer av vitaminet hos mødre var ment sterkere barn med bedre muskelmasse som kunne gripe en enhet mer tett. I tillegg til å streve for å tilbringe 10 minutter om dagen i solen med nakne armer om sommeren og en halv time ute om vinteren, øker inntaket med en daglig 10 mikrogram supplement av vitamin D.

5 Få en øvelse hit

'Kvinner som holder seg til en treningsrutine, har babyer med sunnere hjerter og lavere risiko for hjertesykdom'

Babyen din kan bli en unnskyldning for å slutte å trene (hei, sofa), men kvinner som holder seg til en treningsrutine, har babyer sunnere hjerter og lavere risiko for hjertesykdom, stroke og diabetes senere i livet. Så lenge du allerede hadde ordinære økter før graviditet, kan høy intensitetstrening forbedre barnets voksende miljø. 'Å trene i mer enn 45 minutter setter på kroppen din, særlig under graviditeten,' sier Zana Morris fra The Library Gym. "To eller tre korte utbrudd med intens trening, som tar bare fem eller seks minutter totalt, vil hjelpe blodsirkulasjonen, muskeltonen og treningen."

6 Minimere forurensning

Hvis du bor og arbeider i byen, kan det være umulig å unngå smogete gater, men det er måter å redusere eksponeringen på. "Bilutslipp frigjør en usynlig tåke av svarte karbonpartikler som innåndes i lungene," sier professor Jonathan Grigg, fra Queen Mary University of London. Selv å gå på baksiden av fortauet (bort fra veien) gir en viss beskyttelse, som unngår rushtid og velger roligere bakgater. Hjelp kroppen din til å kjempe tilbake ved å spise antioksidantrik frukt og grønnsaker som kale, paprika, kiwi, brokkoli og tomater.

7 Prøv Brain-Boosting Trio

I tillegg til sentrale spillere, som folsyre og jern, er det andre næringsstoffer som spiller en avgjørende rolle i utviklingen av babyen din under graviditeten. De tre som jobber hardest for å bygge babyens hjerne, er DHA (en fettsyre i fisk), kolin (i fisk, kylling og egg) og jod (i meieri, egg og fisk), sier Saidee. Men for å få mest mulig ut av dem må du spise dem med riktig mat. For eksempel fungerer DHA best med vitamin E, jod med selen - i frø, nøtter og fullkornsbro - og kolin med folsyre, forklarer Saidee. En god baby-hjerneforsterkende lunsj er tunfisk, spinat og aspargesalat med solsikkefrø og sitrus dressing.

For flere funksjoner, abonner på Mother & Baby magazine her

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar