7 måter å lette dine rastløse ben på

Det føles som om Coca-Cola bobler gjennom blodbanen og påvirker en av fire gravide kvinner. Her er 7 måter å berolige dine galne rastløse ben under graviditeten:

1. Opp ditt jerninntak

Besøk et besøk hos legen din og be om å få dine nivåer av jern og ferritin (et protein som lagrer jern) kontrollert med en enkel blodprøve. Lavt nivåer er ikke antatt å være en direkte årsak til problemet, men påfylling av eventuelle mangler vil forbedre din generelle helse og kunne lindre symptomene.

En signifikant mangel er vanligvis bedst rettet med tabletter fra legen din. Men å spise jernrike matvarer gjennom hele graviditeten og videre gir god mening, og kan redusere sjansene for å utvikle RLS igjen hvis du har en annen baby.

En enkel diettbryter er å ha denne jernrike smoothie til frokost: Bland en peeling, kjerneaktig moden pære og banan, 25 ml hver ananas og appelsinjuice pluss en håndfull rå, skyllet rødbeterblad eller kale. Tilsett blåbær for å søte.

2. Klipp ut koffein

Du har kanskje allerede redusert koffeininntaket, men det er verdt å vedta en nulltoleranse tilnærming for å hjelpe deg med å falle i dyp søvn lettere. Mest koffeinfri kaffe inneholder noe koffein, og det gjør de fleste te, til og med grønn te.

Så hold deg til koffeinfri urte eller Rooibos te. Og vær oppmerksom på at du finner koffein lurer i litt brus og sjokolade.

>> 21 CAFFEINE OG ALCOHOL-FREE DRINKS FOR Å GJØRE UNDER FREKVENS

3. Fortsett å flytte

Unngå å sitte opp i sengen eller surfe på nettet, da denne inaktiviteten kan føre til RLS-symptomer. Det er antatt at denne "normale" hvilen utilsiktet utløser et svar i hjernen, som vanligvis sparker inn med langvarig immobilitet for å beskytte kroppen mot problemer som trykksår. Sikt å være opp og flytte til du er klar til å gå i seng for å sove.

4. Påfør varme eller kulde

Å bade eller ta en lang dusj kan hjelpe roen på beina. Eksperimenter med vanntemperaturer for å se hva som gir mest lettelse. Sannsynligheten er at temperaturendringen kan slå av noe av det unormale reaksjonsresponset. Lett varme fra en oppvarmet pute hjelper noen mødre til å være.

Prøv den super-myke Dreamland Intelliheat Heatpad, som tilbyr justerbare temperaturinnstillinger for en tre timers behandling og har en automatisk sikkerhetsavstenging (£ 29.99, dreamlanduk.co.uk). Hvis varme ikke hjelper, kan du prøve å kjøle bena med et utrullet, men likevel fuktig tehåndkle som har vært i fryseren i to minutter.

5. trene muskler i bena

Wriggling eller sparker beina vil gi litt umiddelbar lindring. Eller prøv denne enkle øvelsen: kontrakt alle musklene rundt det rastløse området i 10 sekunder, og slapp dem av i 20 sekunder. Gjenta fem ganger mens du puster sakte.

6. Distrahere hjernen din

Appen Naturespace app lyder fra oceans til regnskoger, og vil hjelpe deg med å berolige deg til å sove (gratis, naturespace.com)

7. Slapp av med massasje

En mild gni kan tilby midlertidig lindring av symptomer. Be partneren din om å massere bena dine ved sengetid, mens du går av, for å kjeve tiningen lenge nok til at du sovner.

Les mer om fordelene med graviditetsmassasje

Ingen av reseptbelagte legemidler som brukes til å lindre alvorlige tilfeller av rastløse bensyndrom, har ennå ikke blitt tilstrekkelig testet for bruk under graviditet.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar