7 tips om hvordan du velger ditt tots første par sko

Din lille skal begynne å ta sine første dyrebare trinn mellom 9 og 18 måneder. En av de viktigste milepæler som din lille vil nå, selvfølgelig, vil du gjøre alt du kan for å holde dine små føtter sunne.

Når din lille kan ta unidated skritt, er de klare til å ha på seg deres første par sko. Dette kan høres enkelt nok ut, men i en nylig undersøkelse, The College of Podiatry, den akademiske myndigheten på føttene, fant rundt 4 millioner barn i Storbritannia slitasje skikkelig fottøy.

I lys av dette spurte vi The College of Podiatry for mer råd om hvordan du finner det perfekte paret sko for den lille:

Sørg for at skoene deres har plass til å vokse

Du vil nok ikke merke det, men mellom en og tre år vil din lille vokse i et raskt tempo. College of Podiatry anbefaler at du får føttene målt hver 8. uke for å sikre at skoene deres fortsatt har plass til å vokse.

Finn riktig skobutikk

Som voksne velger det å velge et par sko en relativt rask beslutning, men for de små er det tilrådelig å finne en butikk som har opplært montører som vil bruke litt tid på å hjelpe deg med å velge riktig sko. Husk at føttene vokser fra alle forskjellige områder av foten, ikke bare fra tærne. En god montør vil måle lengden og bredden på den lille ens føtter og sørge for at skoene deres passer godt.

Følg denne kjøpsguiden når du velger sko

Uten å bli overveldet, har The College of Podiatry satt sammen disse syv tingene for å se etter når du velger sko for den lille:

  • Pass på at det er plass til bevegelse og vekst.
  • Forsikre deg om at de har tett beskårne såler for å hindre at den lille drar ut.
  • Pass på at skoene er laget av et mykt, pustende materiale - skinn eller ruskind er et godt valg.
  • Ta en titt på sålen - dette er like viktig som selve skoen. Pass på at den er lett og fleksibel for å hjelpe utviklingen av turgåing.
  • Prøv å velge en modell som har et utvalg av hele og halve størrelser, og et utvalg av bredder for å sikre at du finner den perfekte passformen.
  • Se etter fullt justerbare fester som sikrer at skoen passer riktig og foten ikke kan glide ut.
  • Se etter design som har en polstret ankel - dette bidrar til å beskytte og støtte føtter.

Lag ballettpumper for når hun er eldre

Helt flatt, slipp på ballettpumper, så mye som hun kanskje elsker dem, er ikke ideell for hverdagsbruk eller til og med hyppig bruk. De gir liten støtdemping og med ingen stropp eller festing for å holde foten på plass, vil den lille kløen tærne for å holde skoen på.

Sjekk føttene dine

Det er ikke bare opp til skoen montører å sjekke den lille ens føtter! Kontroller regelmessig for betent vev rundt neglene, røde trykkmerker på toppen av de små leddene i tærne, under ankelbenet og på baksiden av hælen - dette er alle tegn på at skoene ikke passer riktig. Barnet ditt vil ikke fortelle deg om føttene har vondt eller at skoene deres er for stramme, så hold øye med føttene for disse fortellingsskiltene.

Pass på at sokkene passer

Husk at det ikke handler om skoene. Hvis den lille sokker eller babygrow er for stramt, kan dette også føre til problemer for følsomme føtter. Din tot bør være i stand til å bevege tærne fritt i deres sokker eller babygrow, og tærne deres bør ikke være trangt.

Se opp for mini-meg sko

Så søt som mini-versjoner av voksensko kan se ut, sørg for at de krysser alle boksene som er skissert over i hva du skal se etter i en barnesko. Noen små versjoner av skoene dine kan se bedårende, men kan egentlig ikke være egnet for den lille til å ha på deg hver dag.

Hvis du er bekymret for at barnet ditt går (kanskje hun vender føttene ut når hun går), eller hvis den lille en fortsatt ikke har begynt å ta disse wobbly første trinnene med 18 måneder, er det en god ide å se en podiater eller din lege . Besøk feetforlife.org for mer råd om hvordan du holder barnets føtter frisk og å finne en registrert podiater i ditt område.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar