7 grunner Leeds er ikke bare for studenter

Dens blomstrende universiteter har gitt Leeds den fjerde største studentpopulasjonen i Storbritannia, men det har også et travle sentrum, ølproduksjon rundt hvert hjørne og spektakulær natur på dørstokken. Med nok shopping for å maksimere Kanye Wests kredittkort og Yorkshires grønne, bølgende åser bare et steinkast (vel, ok, en togtur) unna, er Leeds en av Storbritannias beste og mest undervurderte byer. Her er hvorfor du burde tenke på å flytte dit akkurat nå.

1. Keeping Fit har aldri sett så bra ut

Hvis antall forespørsler om innsamling av penger på Facebook er noe å gå forbi, synes folk i Leeds ikke å gjøre mye annet enn å bruke livet sitt til å gjøre 10k morsomme løp. Hvis du allerede har gjort kretsene dine i Roundhay og gagging for beitemarker, er Golden Acre et mindre, men super idyllisk alternativ. I tillegg er det en innsjø, lynghage og et arboretum, slik at du kan beundre løvverket mens du trykker på din PB rundt det grønne.

2. Det er noen alvorlige spiser

Hvis du liker store røykfylte smaker, toppkvalitet grillet kjøtt og være en flerkulturell slags fyr, vil du føle deg hjemme i Leeds. Iransk restaurant Haftsins hakkede lammespissede kebaber er legendariske i området. Prøv Bundobust for veggie indisk mat - det er også en håndverk ølbar med et gatekjøkken med kjøkken, så sørlige hipsters vil ikke føle seg ute av sted. Det er også nok av gatemat til å knuse på Trinity Kitchen, det første kjøpesenteret for å ha gatematsboder på stedet. Prøv små tapasplater ved helt ny grill. Okseklubben, som inneholder kjøtt og fisk tilberedt over tre og trekull, for å lage små tallerkener som pakker en stor smakpunch. For krydder elskere, serverer Neon Cactus litt munnblåsing meksikansk mat - deres fisk tacos blir snakket om hele byen.

3. Det er enda mat som maskerer som kunst

De som salivated over punk kokk Michael O'Hare sin siste debut på Great British Menu vil være overlykkelig å vite at de kan gå og spise sine grenseinntrykkende kreasjoner på Michelin-stjerne restaurant The Man Behind The Curtain. Dette dristige ventureet leder feltet når det gjelder nyskapende, britisk matlaging. Forvente å betale £ 42 for en syv retters lunsjen smaksprøver meny - det er ingen meny heller. O Hare trives på kreativt uttrykk, og dette kommer gjennom i bucketloads.

4. Indie Shopping er levende og sparket

Leeds spiller vertskap for noen ganske spektakulære shoppingarkader - tenk gull, forgyldt og høyt takkede glasstak. Og det er ikke alle kjeder heller - indie klær scenen er veldig mye blomstrende. Ta Hip Store for eksempel, populært i Leeds for siste kvartalet, og hjem til kult streetwear merker som Stussy og Norse Projects. Corn Exchange er en av Leeds 'destinasjons shopping steder. Til å begynne med er det vakkert vakkert innvendig og utvendig, og det er den slags shopping mekka som du kan tilbringe timer i gang. Fra moderne smykker på Simcha Gallery, for å plukke opp et stykke av verdens beste fylke på The Great Yorkshire Shop, Corn Exchange selger alt inkludert high end smykker og unike klær.

5. Du er aldri langt fra et flott musikksted

Uansett om du pusser i en ex-arbeidende menneklubb til Nord-Indie i Brudenell Social Club eller svinger til Southern blues på Smokestack, har Leeds mer enn sin rettferdige andel av konsertsteder. Selv uten stalwart Cockpit, som dessverre lukkede dørene i fjor, er det mer enn nok steder å tilfredsstille trommehårene dine, fra store navn på O2 til dype hus på HiFi Club - for ikke å nevne komedie på Belgrave Music Hall, som har også en takterrasse rett ut av Brooklyn.

6. Den store utendørs er innen lett rekkevidde

Bare en kjøretur eller togtur unna er noen av Storbritannias vakreste - og potensielt spennende - landskap. Enten du er i glidende, sykling eller til og med hesteridning, er det definitivt en grønn åpen plass som vil tilfredsstille dine behov. Prøv Edale i sør for turer, og hvor som helst rundt Burnsall i nord for storslåtte publunsjer og en bracing tur.

7. Du kan få filmen Fix i stil på hytta

Screening filmer siden 1912, er Cottage Road Cinema en av Storbritannias eldste kinoer - så gammel du nesten forventer at noen skal rulle ut et organ som følger filmene. Det var opprinnelig en garasje, men ble fullstendig modernisert i 1972, noe som gir noen ganske oppsiktsvekkende interiørdesign. Instagram filtre på klare, chaps. I tillegg til det vanlige kassekontoret treffer kinoen hver 6. uke en klassisk film som Cabaret eller The Godfather å beholde sin historiske legitimasjon i live.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar