7 sunne måter å ha det gøy i graviditet

Mens vi ikke ville komme mellom deg og din juicer eller yoga mat, er det andre overraskende morsomme måter å øke helsen din nå du er gravid

Å forsøke å være perfekt når du er gravid, kan føle seg litt for mye som hardt arbeid. Tross alt, mens du er opptatt med å spise riktig mat, trene og utstråle det, kan det noen ganger virke som om det ikke er tid å bare nyte alt. Men ikke stress fordi det ofte er enklere å gjøre det rette enn du tror. Og vi elsker disse minste innsats ideene ...

1 ha en burger

Mens vi ikke foreslår at du tilbringer hver natt i din lokale fastfood-ledd, er det gunstig for å spise rødt kjøtt under graviditeten. - Det sørger for din voksende blodtilførsel ved å levere jern til kroppen, et mineral som kroppen ikke kan få naturlig, sier Lovisa Nilsson, ernæringsfysiolog for helse- og treningsappen Lifesum. 'Jern hjelper med å bygge hemoglobin i blodcellene, som er ansvarlig for å transportere oksygen via blodet til den voksende placenta og babyen.'

Gå for det beste kjøttet du har råd til, fordi billigere bearbeidet kjøtt har et høyt fett- og natriuminnhold. Og ikke glem toppene dine! Hard, pasteurisert ost, som Cheddar, vil legge til kalsium, mens skiver avokado vil hjelpe babyens utvikling - takket være den høye dosen folater.

'Gå for det beste kjøttet du har råd til - billigere bearbeidet kjøtt har høyt fett og natriuminnhold'

2 Sett føttene dine opp

Ja, det lyder for godt til å være sant, men ifølge dr. Susan Turner, GP og seks-mødre, bruker tid med føttene oppe på sofaen, hjelper ikke bare deg med å få avgjørende hvile, men reduserer også risikoen for hovne ankler . Å hvile i minst en time om dagen med føttene over hjertet ditt, hjelper virkelig å redusere risikoen for vanninnsamling i kroppens nedre deler, sier hun.

Så lenge du har gjort noen korte treningsøvelser i dag, ideelt rundt 15 minutter lang, er det absolutt det du bør gjøre. Når du har mer enn ett barn, blir det vanskeligere å hvile i løpet av dagen, så under første graviditet er dette noe du bør få mest mulig ut av.

3 Spis sjokolade

Og nå, for de beste nyhetene du har hørt siden du fant ut var du gravid. - Det er betydelige helsemessige fordeler ved å spise noen få firkanter sjokolade hver dag som en del av et balansert kosthold under graviditeten, sier Lovisa. Ikke bare gjør det lettere stress, det kan også redusere risikoen for å utvikle pre-eclampsia ved høy blodtrykk, noe som kan forårsake en rekke alvorlige helsekomplikasjoner, inkludert blodpropp og tidlig fødsel. Woo hoo!

'Sjokolade kan redusere risikoen for å utvikle høyblodtrykksbetingelsen pre-eclampsia'

I tillegg er det ifølge en rapport publisert i New Scientist den kjemiske fenyletylaminen som er funnet i sjokolade, som gjør hjernen frigjør endorfiner, overført fra mor til baby, noe som resulterer i en lykkeligere og livligere baby. Velg mørk sjokolade, med ikke mindre enn 70% kakao, da dette vil gi fordelene med bioflavonoider og antioksidanter som øker immunforsvaret.

4 hodet til puben

Nei, tydeligvis ikke å nakke et rykte av rosé, men å tilbringe tid med vennene dine. Graviditet kan være en ensom tid, med forskning som tyder på at opptil en tredjedel av kvinnene kan oppleve angst eller stemningsforstyrrelser, så alt du kan gjøre for å føle seg som deg selv er viktig.

LES: DEN OVERTRYKKENDE EFFEKTEN AV FREKVENS PÅ DITT SOCIALE LIV

"Da bumpen din vokser, kan det føles at det skaper en barriere mellom deg og de rundt deg," sier psykolog Dr Emma Svanberg. «Du kan legge merke til at noen venner blir fjernt, men du kan ikke forvente at dine ikke-gravide venner skal forandre livet for å imøtekomme ditt livsforandring.» Prøv å fortsette til den rare natten, selv om du går tidlig.

5 ha sex

Mer moro enn å sklei til treningsstudioet, sex kan gi deg en graviditetshelseforhøyelse. Det forbrenner kalorier, øker immunsystemet, reduserer stress, og til og med senker blodtrykket. I tillegg har en dansk studie publisert i 2011 funnet at å ha sex oftere kan redusere risikoen for preeklampsi, på grunn av et protein som finnes i sæd, HLA-G, som kan regulere kroppens immunsystem. En annen studie viste at kjønn under sen graviditet var forbundet med redusert risiko for å levere for tidlig.

LES: DIN PREGNANCY SEX WORRIES SORTED

6 ligge inn

Ikke føl deg skyldig i å slappe av i sengen. Kvinner som sov mindre enn seks timer i natt i løpet av den siste måneden av svangerskapet arbeidet i 11 timer lenger og hadde fire seksjoner hyppigere enn kvinner som sov sju timer eller mer, ifølge en amerikansk studie.

«Det er ikke lett for hver gravid kvinne å få mye søvn, men hvis du kan, så bare nyt det,» sier dr Susan. Å være gravid legger mye ekstra krav til kroppen. Å vokse en ny person utfordrer mange deler av deg, fra ryggen til føttene, slik at du får nytte av nedetid, uansett om du egentlig sover.

7 Glem at du er gravid

Foruten å spise godt og ta vare på deg selv, er det en av de beste tingene du kan gjøre, bare la kroppen din fortsette å vokse barnet ditt."Uten at vi betaler for mye oppmerksomhet, vet kroppen din hva du skal gjøre," sier klinisk psykolog Mia Scotland.

Prøv en dose av eskapisme ved å lese en roman fra en annen epoke, kanskje noen Jane Austen. Eller ta en svømmetur. Mens du er i vann, vil du føle deg vektløs og støtfri. "Kikk tilbake og stol på at kroppen din vil fortsette med viktige ting," sier Mia. For flere funksjoner på graviditet, abonner på Mother & Baby magazine her

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar