7 matvarer som hjelper til med å forhindre småpigmenter

En pose med Revels til frokost, og du vil sannsynligvis krasje klokka 9.00. Så ikke overse effekten barnets kosthold kan ha på sin oppførsel. Hvis han regelmessig slår seg på gulvet, kan måltidene trenge en sminke

Hvis du er clued opp på hvilke matvarer som har en positiv effekt på barnet ditt, blir det lettere å holde ham avslappet og fokusert. «Som voksne vet vi at det er viktig å spise regelmessig for å opprettholde konsentrasjon og humør, men dette er like viktig for barn,» sier Amanda Ursell, forfatter av Baby And Toddler Food Bible (£ 11,99, Hay House). Så, så vel som å sikre at din tot er matet regelmessig, legg disse til menyen for en lykkeligere liten.

1 grøt

'Oats frigjør sin energi sakte, så hans energinivåer skyter ikke opp som et rakett, så krasjer'

En bolle med grøt eller annen havrebasert frokostblanding er en fin måte for småbarnet til å starte dagen. "Oats frigjør sin energi sakte, slik at energinivåene ikke skyter opp som en rakett etter frokost og krasjer raskt etterpå, noe som får ham til å føle seg sulten, humør og mer utsatt for tantrums, sier M & B ernæringsekspert Lowri Turner.

Havre kan også få ham til å føle seg avslappet. 'De er en kilde til glutaminsyre, som kroppen bruker til å lage en hjernekjemikalie kalt gaba - en anti-angst substans,' sier Lowri. Prøv å legge til rosiner, revet eple eller friske jordbær for litt naturlig søthet.

2 laks

Det kan være en utfordring å få den lille til å spise den, men fet fisk vil være til nytte for sin oppførsel. Laks, makrell, sardiner og annen fet fisk inneholder omega-3-fettsyrene, inkludert DHA. 'Dette hjelper elektriske signaler i hjernen din til å passere lettere fra en celle til en annen, hjelpemidlerskonsentrasjon og hjernefunksjon, sier nutritionist Saidee Bailey.

Dette betyr at din tote blir roligere og mer fokusert. Når det gjelder å servere det, prøv fiskekake med ostemass på toppen, eller røkt makrell med moskremost og sitronsaft for å lage pâté.

3 egg

Gi dine småbarnsegg til et enkelt, billig og humørsvingende måltid. Og siden de kan serveres i så mange forskjellige former, er de perfekte hvis han går gjennom et masete stadium.

"De er også rike på tyrosin, som vi bruker til å gjøre hjernen kjemisk dopamin," sier Lowri. 'Dette har mange funksjoner - en av dem er motivasjon. Det er det som får barnet ditt oppover stigen på lysbildet hvis han faller av. 'Han er også mindre sannsynlig å gi opp og bli frustrert (og deretter ha en tantrum).

4 Oksekjøtt eller lammekjøtt

"Når babyen din er spist på kumelk, kan hans jernnivåer falle"

Når barnet ditt drikker bryst eller formel melk, vil han få alt det jern han trenger. Men når han er spist på kumelk melk, kan hans nivåer falle. - Mangel på kjemikaliet i et barns kosthold betyr at han kan miste fokus og konsentrasjon, sier Amanda.

En studie fra University of Minnesota i USA så på rollen som jern i læring og minne i et hjerneområde som kalles hippocampus. Det konkluderte med at lave nivåer kunne hindre at det fungerte effektivt. Å sørge for at barnet ditt spiser matvarer som hakkete, bakt bønner, mørk fjærkre kjøtt (fra bein og vinger) og tørket frukt kan bidra til å øke sin læringsevne og forståelse.

5 kylling eller Tyrkia

Hvis den minste omtale av sengetid forårsaker mindre wobbles med din tot, kan det bli mer rolig og søvnig å introdusere noen få nye ingredienser til sitt kveldsmåltid (ja, virkelig!)

'Fjærkre er en kilde til tryptofan, en aminosyre som brukes til å lage det lykkelige hormon serotonin. Dette bidrar til å sikre at pjokkens humør forblir positiv, og reduserer risikoen for tantrum, sier Lowri. Serotonin kan også forbedre lurketid, derfor er det godt å ha kalkun som et kveldsmåltid.

Kombiner den med pasta eller ris - de har en naturlig beroligende effekt fordi de også øker serotoninnivåene, sier Amanda. 'Faktisk har australsk forskning funnet ut at en risbasert tallerken om kvelden kan bidra til å fremme ro og fremkalle søvn.'

6 spinat

Smør grønne bladgrønnsaker, som spinat eller kale, inn i barnets måltid, og du vil hjelpe ham til å føle seg lykkeligere. "De er rike på sink og magnesium - mineraler som spiller en viktig rolle i hjernens utvikling og oppmerksomhet," sier Saidee. 'Spinat er også rik på B-vitaminer, som er forbundet med humørsvingende egenskaper.

Ikke bekymre deg hvis pjokket er masete om veg, som du kan forklare det ved å legge til en liten mengde til andre retter, for eksempel tomatsporsessaus, Bolognese eller omelett. '

7 Melk eller vann

"Det er viktig at barnet ditt blir hydrert gjennom dagen, fordi det hjelper disse reaksjonene til å fungere bedre," sier Lowri. "Squash, brus og fruktjuice kan få barnet ditt til å hoppe av veggene, så hold deg til melk eller vann." En annen god hydrator er kokosvann, som også er rik på kalsium.

For flere funksjoner om avvenning, mat og familie måltider, abonner på mor og baby her

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar