7 Vanlige barndomsulykker og hvordan å hindre dem

Hold det lille trygt ved å vite hvilke farer og ulykker du skal se etter, og de barnsikkerhetsforanstaltninger du kan ta for å gjøre babyens miljø tryggere

Når du har en liten person som kjører - eller kryper - rundt huset, åpner det muligheten for en rekke ulykker. Selvfølgelig er det noe som er vanskelig å unngå når du har en nysgjerrig ungdommer som er desperat etter å utforske verden, men du kan ta skritt for å forebygge ulykker og være forberedt dersom noe skjer. Men hva skal du se etter?

Hvor skjer ulykker?

Det største antallet ulykker skjer i stue eller spisestue, men de alvorligste ulykkene skjer i kjøkkenet og på trappene. "Hvert år opplever flere enn 67 000 barn en ulykke i kjøkkenet, og 43 000 av disse er under fire år," sier Sheila Merrill, folkesundhedsrådgiver ved Royal Society for Prevention of Accidents (RoSPA).

Hvem er mest utsatt?

Barn under fire år har de fleste ulykker hjemme og gutter er mer sannsynlig å ha ulykker enn jenter. Eldre barn er mer sannsynlig å opprettholde brudd enn yngre kolleger. Yngre barn har en høyere prosentandel av brannskader og skler samt forgiftning og inntak av ulykker.

Hvorfor har barn ulykker?

Ofte blir barn absorbert i sine egne umiddelbare interesser og kan være uvitende om deres omgivelser. «De har bare en begrenset oppfatning av miljøet på grunn av mangel på erfaring eller utvikling,» sier Sheila. 'De er ikke klar over konsekvensene av de mange nye situasjonene de møter. Pluss at de er små, nysgjerrige og har en tendens til å vise seg eller overgå sine evner, kan bety at de er mer sannsynlig å sette seg i fare.

Falls

Faller er langt de vanligste årsakene til ulykker i hjemmet og står for 44 prosent av alle barnas ulykker. "De fleste fallene innebærer å snuble over på samme nivå, men de alvorligste konsekvensene skyldes fall mellom to nivåer, som å falle ut av en barnevogn eller barnestol eller faller fra en seng eller ned trappene," sier Sheila.Pass på at du monterer en sikkerhetsport på toppen og bunnen av trappene, og sørg for at skadet eller slitt teppe er reparert eller fjernet for å unngå truende farer. Likeledes, ikke la ting på trappen som de kunne bli tråkket på, noe som resulterer i et fall for alle. "For å unngå farer i nærheten av åpne vinduer, unngå å sette noe under vinduskarmen som kan gi et oppvekst for barn, sier Sheila.

Skyll og brenner

Varm drikke gir de fleste scalds til barn under fem år. Et barns hud er mye mer følsomt enn en voksen, og en varm drikke kan fortsatt skje et barn 15 minutter etter at det er gjort, sier Sheila. 'Hold aldri en varm drikke og et barn samtidig, og legg de varme drikker utenfor rekkevidde og bort fra kantene på bord og benkeplater.'

En varm drikke kan fortsatt skje et barn 15 minutter etter at det er gjort

Varmt bad vann er ansvarlig for det høyeste antallet dødelige og alvorlige skoldskader blant små barn, så når du kjører et bad, slå på kaldt vann først og prøv alltid vanntemperaturen med albuen din før du får et barn inn i badekar eller dusj ."Mange skoldulykker skje når et barn kommer inn i badekaret før det er klart, spiller med varmt vannkran når de er i badekaret eller lener seg over for å plukke ut leketøy og faller inn, sier Sheila. Å holde seg med barnet ditt hele tiden når de er i badetiden, betyr at du kan holde dem trygge og dele litt kvalitetstid.Barn kan også lide brannskader etter kontakt med åpne branner, en komfyr, strykejern, krølletang og hårrett, sigaretter, kamper og sigarettenner, så hold dem utilgjengelige for barn, selv når de kjøler ned.Oppbevar små barn ut av kjøkkenet når det er mulig, og bruk bakkekarmer når det er mulig, med panhandlene vendt bort fra ovnen, slik at de ikke kan bli tatt og trukket ned på toppen av barnet ditt.

Bruk bakdeplater når det er mulig, med panhandlene vendt vekk fra ovnen foran

Glassrelaterte ulykker

Den økte bruken av glass i hjemmet har ført til flere glassrelaterte ulykker. Dette kan være glass kaffebord, glass-fronted skap og patio dører."Når du kjøper møbler som inneholder glass, se etter BS-kite merker som viser at det er spesielt forsterket og alltid rydde opp ødelagt glass raskt og kast bort det trygt, sier Sheila.

Forgiftning

De fleste forgiftningsulykker omfatter medisiner, husholdningsartikler og kosmetikk. Noen forgiftningsmidler kan forårsake pustevansker, så kontakt lege umiddelbart."Pass på at du beholder medisiner og kjemikalier utenfor synet og rekkevidde av barn, helst i et låst skap," sier Sheila. Dette er spesielt tilfelle i vaskeromskap, da de pleier å inneholde potensielt farlige rengjøringsprodukter og er i perfekt høyde for en nysgjerrig pjokk. Vær forsiktig med vaskerom og oppvaskmaskin. Til et lite barn ser de ut som fargerike søtsaker - til tross for at de er spesielt giftige - og antall barn som ved et uhell har spist dem, har økt de siste årene.

Hold medisiner og kjemikalier utilgjengelige for barn, helst i et låst skap

Se opp for planter, da barn vil elske å trekke av blader, blomster og bær, så hold noen med giftige blader eller bær eller de som kan irritere huden som hortensia, syltetøy og liljer utenfor barnets rekkevidde.

Suffocating og choking

Barn kan svelge, puste inn eller kvele på ting som små leker, peanøtter og kuler.Hold bleie sekker, som brukes til å avhende skitne bleier, også utenfor rekkevidde. I motsetning til mange supermarkeder og handbags, har de ikke hull i dem (forståelig), så det kan utgjøre kvelningsrisiko hvis barn trekker dem over hodet. "De er også laget av et flimsier materiale og ikke ryser på samme måte som de lett greps og pustes inn av unge småbarn uten foreldre innser," sier Sheila.Spedbarn og små barn er mest utsatt for kvelning fordi de undersøker ting rundt dem ved å sette dem i munnen, så velg leker som passer for barnets alder - de med små deler kan utgjøre en kvelningsrisiko.Hold dyr, spesielt katter, ut av soverommet og bruk et net på en barnevogn. Uansett hvor kjære kjæledyret ditt, kan det utgjøre en kvelningsrisiko hvis den bestemmer seg for å ligge over det nyfødte.

Velg leker som passer for barnets alder - de med små deler kan utgjøre en choking risiko

Strangulering og blinde ledninger

Looped ledninger som blinde ledninger og kjeder kan utgjøre en risiko for små barn. Ledninger bør holdes utenfor rekkevidde av barn, eller enda bedre, installer persienner som ikke har ledninger.Forskning tyder på at de fleste tilfeldige dødsfall med blinde ledninger skjer i soverommet og forekommer hos barn mellom 16 og 36 måneder, sier Sheila. «Disse smårollene er mobile, men hodene deres veier fortsatt forholdsmessig mer enn kroppene deres sammenlignet med voksne, og deres muskelkontroll er ennå ikke fullt utviklet, noe som gjør dem mer tilbøyelige til å ikke kunne frigjøre seg hvis de blir innblandet. ' For å redusere risikoen, ikke heng med snøreposer hvor et lite barn kan få hodet gjennom løkkenes løkke. Ikke plasser barnas barneseng, seng, lekegrind eller barnestol i nærheten av et vindu, og eventuelle trekkledning på gardiner og persienner i hele huset skal holdes kort og uten rekkevidde ved hjelp av klammer, ledningsneder, klips eller bånd.

Ikke plasser barnas barneseng, seng, lekegrind eller barnestol i nærheten av et vindu

En endring av blinde ledningslovgivning trådte i kraft i februar 2014 og krever at alle persienner må være "trygge ved design" eller forsynt med en passende barnesikkerhetsenhet. Dette betyr at når det er en sløyfe som er tilstede eller kan opprettes, må en sikkerhetsanordning installeres på produksjonspunktet. De har også pålagt maksimal ledning og lengde på kjedet.

drukning

Barn kan drukne i mindre enn 3 cm vann så de burde alltid Vær under konstant tilsyn når du er i eller i nærheten av noe vann.«Ikke la barnet ditt stå i badet uten tilsyn, selv for et øyeblikk, og selv om han eller hun har en eldre søsken å se på dem, sier Sheila. Ikke la avdekkede boller eller bøtter med vann rundt hjemme og padlebassenger skal tømmes og lagres vekk når de ikke er i bruk. Hvis du har en hage dam, bør den være sikkert inngjerdet og passe deg når du besøker andres hager.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar