6 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er seks uker gammel?

Det har vært seks uker siden du fødte, og selv om det sannsynligvis virker som i går, er vi sikker på at du ikke kan forestille deg verden uten din dyrebare nye ankomst. Som babyen din fortsetter å slå nye milepæler i sin kognitive og fysiske utvikling, er vi her for å svare på alle dine spørsmål ...

Hvordan skal en 6 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Seks uker inn, vil babyen din fortsette å få rundt 140-200 gram i uken og øke en tomme per måned. De skulle komme til slutten av deres 4-6 uker vekstspurt denne uken; Selv om de kanskje ikke ser mye større ut i øyet, har du kanskje lagt merke til at den lille har virket vanskeligere de siste ukene.

Deres største fysiske utvikling så langt løfter hodet når de sitter oppreist eller ligger på magen, så hvis de ikke har gjort det ennå, vil denne uken trolig være den ene! Hvis de tar seg tid til å utvikle nakke muskler, oppfordrer dem ved å sette ansiktet foran seg når de er på magen, slik at de har noe å se opp til.

Hvordan skal en 6 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Om seks uker lar de seg minne om at de skiller deg fra fremmede, noe som betyr mye cooing og smilende når du kommer nært.

Med sin hørsel nå fullt utviklet, og deres evne til å fokusere bedre, bør de kunne lytte og se objekter rundt dem mer intensivt.

Hvilke jabs burde en 6 uker gammel baby ha?

Du har to uker til å forberede deg før babyen din trenger noen jabs, som kommer på to måneder, så sjekk ut de beste tipsene for å håndtere de første jabene her.

Hvor mye skal en 6 uker gammel baby sove?

Det nyfødte stadiet av avbrutt søvn i 18 timer om dagen kommer til slutt til en slutt. Fra seks uker blir babyen mer våken og sover bare mellom 10-14 timer om dagen. Dette betyr at din sovende rutine endelig kan begynne å ta tak i, og du kan lære dem forskjellen mellom natt og dag. Sørg for at dagtidslippene er forskjellige fra nattetid, ved å holde lydnivået normalt og huset lyse. Hvis de våkner om natten, ikke oppstyr eller lek med dem og hold huset fredelig og mørk. Når de forstår disse forskjellene, kan ditt sovemønster komme tilbake til et visst nivå av normalitet. Ta en titt på våre sovende rutinemessige råd her ...

Hvor mye skal en 6 uker gammel baby spise?

Da babyen din nærmer seg enden av en vekstspurt, bør ikke fôringen være så overveldende som i de siste par ukene. I tillegg, med deres sovende forbedring gjennom natten, kan du finne mindre nattfeeder er nødvendige. Hvis du er bekymret for hvor mye du spiser barnet ditt, er en veilednings mengde 150-200ml per kilo av vekten. Men ikke bekymre deg for mye, da babyen din bare vil spise det de trenger til akkurat nå. Bare følg ledelsen deres.

Hvis du ammer og du ikke har begynt å uttrykke melk ennå, er dette en god tid å begynne da babyen din nå skal brukes til å amme nå. Det finnes mange forskjellige muligheter når det gjelder å finne den beste brystpumpen for deg.

6 uker gammel baby: Dealing med kolikk

Colic gjør seg vanligvis kjent med seks ukes merke, så hvis du ikke har lagt merke til ukontrollabel gråt i timevis, tre ganger i uken i tre uker, kan du være klar. Hvis du har å gjøre med kolikk, som 40% av babyer gjør, her er våre tips for å lette gråtene.

Hvor mye skal en 6 uker gammel baby være på pooing?

Med alle de ekstra matene kommer det mye mer pooing, men mellom en og ti om dagen er det fortsatt normalt så lenge de vasker blæren rundt seks ganger om dagen også.

Som nymor vil du sannsynligvis føle at du bruker mesteparten av tiden på å undersøke innholdet i babyens bleie. Ikke bekymre deg, du er ikke alene. Faktisk har vi laget et poo fargeguide som vil hjelpe deg å skille den rare fra det bekymrende.

Milepæler av en 6 uker gammel baby

  • Helt utviklet hørsel: Å være mer våken betyr en ting, det er på tide for deg og din baby å binde seg over noen musikk. Å bruke musikk til å utvikle sine sanser er et flott verktøy for undervisning og en godbit for deg. Snart nok vil babyen din svare på sine favoritter, og du vil vite om du har en Ed Sheeran eller en baby Beyonce-fan på hendene!
  • De første uttrykkene: Ikke bare begynner babyen å smile mer (og ikke bare på grunn av vind), men de bruker også ansiktsmuskler for å skape en hel masse nye uttrykk. Gjør deg klar for litt furry browed forvirring, pursed lip snarling og øyenbryn heve sjokk. Dette er førsteklasses tid for å få kameraet ut og fange de Instagram-verdige øyeblikkene.
  • 6 ukers sjekk opp: Mellom 6 til 8 uker er det perfekte tidspunktet å gå tilbake til legene for å sjekke opp for babyen din og deg selv. Din lege vil kontrollere babyens ben- og hofteledd, ryggrad og lytte til hjertet. De vil også se på deres reflekser, øyne og kjønnsorganer. Det er en flott tid å stille spørsmål hvis du er bekymret for noe, som din lege vil vite om babyens utvikling, samt hvordan du håndterer. Hvis du har slitt med noe spesielt, enten det er kolikk, sover eller dine egne følelser, er det ikke synd å innrømme at du trenger litt hjelp.I løpet av denne avtalen kan din lege sjekke hvordan du gjør fysisk også, enten det er stiches eller bare blodtrykk. Men du bør også ha en postnatal avtale hvor de kan sjekke deg over fullt og sørge for at kroppen din blir frisk etter fødselen.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 6 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • Postnatal Depresjon: Postnatal depresjon kan begynne når som helst i løpet av det første året av babyens liv, og hvis du har lagt merke til at du sliter med å håndtere følelser av skyld eller feil, kan det hende du vil ha en prat med legen din. Du har fått babyen blues i de første par ukene etter fødselen, men nå har hormonene avgjort, så hvis du er overveldet av frykten for at alt kan gå galt, må du se legen din og be om råd på hvordan å håndtere det. Det er ingen skam å spørre om hjelp, det er det beste du kan gjøre for deg selv og din familie.

Ta meg tilbake til uke 5

Ta meg til uke 7

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar