6 måter å beskytte småbarn mot vinterbugs

Selv om det er umulig å forsvare barnet helt fra vinterforkjølelse og sykdom, er det mange måter at du i det minste kan bidra til å bygge opp sine forsvarshindringer

Livet med en pjokk kan virke som en endeløs episode av nyser, hoster og dårlig tid. 'De fleste småbarn vil få 10-12 forkjølelser per år, og det store flertallet løser spontant etter en uke eller så, sier jordmor Karen Mardon fra Sleepthrough Limited. 'Småbarn bygger opp immunforsvaret, og etter hvert som de blir eldre, har antallet forkjølelser som er kontrahert, en tendens til å redusere.'Men inntil immunforsvaret har vokst opp, har vi avrundet de beste måtene som kan hjelpe deg med å holde deg frisk denne vinteren ...

1. Hold alt hygienisk

Sannsynligvis er den beste måten å hjelpe barna med å bekjempe bakterier, ved å lære ham viktigheten av hygiene."Vær oppmerksom på enkel hygiene, for eksempel å vaske hendene regelmessig og rense leker," rådgiver privat helsepersonell Julia Headland. 'Småbarn plukker ofte leker opp og legger dem rett inn i munnen, og i en småbarnsgruppesituasjon der leker deles lett, kan dette spre bakterier.'

'De fleste småbarn vil få 10-12 forkjølelser per år, og det store flertallet løser spontant etter en uke eller så'

Kjøp en morsom, barnevennlig såpe for barnet ditt å bruke før og etter å ha spist, og etter å ha gått til loo. Prøv å få ham til en rutine for å vaske hendene - gjør det til en del av hans morgen og kveldsrutine. Og når du er ute, bære en antibakteriell håndvask eller kluter med deg.

2. Hold øye med hans helse

Du kjenner din pjokk bedre enn noen, så du vil nok være første til å legge merke til om han kommer ned med noe. Vær oppmerksom på tegn og symptomer på sykdom og oppsøke lege hvis du mistenker at barnet ditt er uvel med noe alvorlig, sier Julia. Stol på dine instinkter da det er bedre å være trygg enn unnskyld.Å telle forskjellen mellom influensa og forkjølelse er lettere hvis du vet symptomene. Sørg for at du har alle de grunnleggende medisinske nødvendigheter i huset, for eksempel spedbarnsparasetamol og et termometer. Dette vil være en stor hjelp hvis småposten blir syk midt på natten.

3. Hold kostholdet sunt

Et godt og næringsrikt kosthold vil bidra til å holde barnas kampene passe hele vinteren. «Helseinstituttet anbefaler at alle barn fra seks til fem år får tilskudd som inneholder vitaminer A, C og D i form av vitamindråper, forklarer Julia. 'Dette vil være spesielt viktig for de med masete eaters, men selv for de barna som spiser et godt balansert kosthold. Det er fortsatt vanskelig å få nok vitamin D fra mat alene. 'Prøv å få familien din til en god matrutine med en diett som inkluderer alle matgrupper og rikelig med frukt og grønnsaker - få noen måltidsideer fra vår oppskriftsseksjon. Og viktigst, sørg for at barnet ditt forblir hydrert, med sikte på fem kopper eller vann eller juice om dagen.

4. Hold ham borte fra sykdom

Mens du ikke kan holde pjokk bort fra hver hostende og nysende person på gaten, er det en god ide å utsette vennens planer om å komme over til middag hvis hun tror at hun kommer ned med noe. Det er mye bedre å være trygg enn beklager.Sjekk pjokkens barnehagepolitikk om sykdom for å se om de aksepterer uvelbarn.

5. Hold hans immuniseringer oppdatert

Å være på toppen av småbarns immunisering er veldig viktig. Det vil sørge for at han kan bekjempe noen sykdommer mye mer effektivt. Ditt barn kan nå få influensavaksinering også.

6. Hold hans søvnrutine i gang

En god natts søvn vil bidra til å holde den lille kampen din i orden. Tilstrekkelig hvile og søvn er viktig for å opprettholde et sunt immunsystem, sier Julia. Pass på at du har en god sengetid rutine på plass for å oppmuntre barnet ditt til å ha en god lang snooze hver natt. Hvordan prøver du å holde barnet ditt kaldt? Del dine tips nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar