6 måter å bryte dårlige vaner og vinne på livet

Innholdsfortegnelse:

6 måter å bryte dårlige vaner og vinne på livet - øVELSER 2023
6 måter å bryte dårlige vaner og vinne på livet - øVELSER 2023
Anonim

Vi har alle noen ganske åpenbare oppførselsmønstre som går gjennom våre liv. Noen mønstre er fordelaktige: børsting av tennene, trening, videreutvikling av vår kunnskap og tilbringe tid med våre kjære, for eksempel. Andre er skadelige: Oppholder seg sent på natten og utmattende oss, går inn i gjeld, tillater oss å bli påvirket av stressende situasjoner og, ikke, børster våre tenner.

Disse dårlige oppførselsmønstrene kan føre til forhold fra angst og kjedsomhet til stress og sinne, og du finner deg snart reagert på hendelser på forutsigbare måter, noe som betyr at du vil se de samme uønskede resultatene igjen og igjen. Tenk på en situasjon du har vært i nylig hvor dine tanker eller handlinger gjorde det verre, ikke bedre. Ikke bra, var det? Men med riktig tilnærming er det mulig å bytte de uønskede tankene og atferdene for nye som vil tjene deg bedre. Her er noen enkle ting å vurdere.

1. Bli 100% ansvarlig

Ta noen minutter å vurdere et aspekt av livet ditt som ikke fungerer for deg. Det kan være økonomisk, et forhold, helse, karriere, noe. Med den spesielle konteksten i tankene, spør deg selv: "Hvilke gjentatte tanker, atferd og handlinger er jeg oppmerksom på som fikk meg til dette nåværende utfallet?" Legg merke til de gjentatte tankene og handlingene som du vet, førte til et uønsket utfall.

Nå tenk på et aspekt av livet ditt som du anser vellykket. Dette kan være i stor skala, som et forretningsprosjekt, eller en liten skala, for eksempel et vennskap eller en lært ferdighet. Hvis du har vært ærlig om hvilke handlinger du tar, vil du se at uavhengig av utfallet - bra eller dårlig - det som førte deg til din nåværende posisjon, var en rekke konsekvente trinn, noen forsettlige og noen ikke. Alle disse handlingene var din å ta, uansett hvor mye du kanskje tror andre mennesker eller hendelser er ansvarlige for hva du gjør.

For å være en suksess i våre relasjoner, arbeid, helse eller ethvert aspekt av våre liv, krever vi at vi aksepterer 100% ansvar for handlinger som har oppnådd feil eller suksess.

ANBEFALT: Hvordan være mer produktiv

2. Dekk etikettene dine

Er du noen som bærer uhensiktsmessige etiketter? Eksempler kan være lat, sint, sjenert, hånlig, kjedelig, paranoid eller obsessiv. Som en øvelse skriv ned eventuelle etiketter du identifiserer med. Bare skriv ned "Jeg er …" hva du føler er merket. Nå, svar på disse to oppfølgingsspørsmålene: når og hvor har du det mest? Og når og hvor er du ikke slik?

Det er vanlig å anta at fordi vi utviser vanlige mønstre for atferd på bestemte tider og steder, eller med bestemte personer, at disse atferdene er hvem vi er. Men etiketter kan være veldig farlige, fordi vi kan forsterke dem med våre forstyrrelser og se etter bevis for å bekrefte våre feil, heller enn å se på alle motbevisene som er tilgjengelige for hvordan vi også kan være.

3. Handlinger snakker høyest

Tenk på noen vellykket person du kjenner. Gjennom sin typiske dag vil de, som deg, følge visse mønstre av handlinger og atferd. Ingenting i den materielle verden kan ta form dersom det ikke skjer noe, til tross for det du kan bli ledet til å tro på viktigheten av å visualisere hva du vil, i stedet for å komme deg unna og jobbe for det. Tro ikke på meg? Sitt for neste måned og gjør ingenting, men visualiser bare om hva du vil. På intet tidspunkt bør du forlate huset ditt eller samhandle med noen andre. Dette handler om å sende den sterkeste og klareste meldingen til kosmos uten forstyrrelser fra plagsomme oppgaver som arbeid og betaling av regninger. Er noen gal nok til å gjøre det?

Det er ikke å si at å visualisere hva du vil, er ikke en delvis effektiv måte å lede din nevrologi til rette handlinger. Det er bare at ordet "handling" må være i forkant av tankene dine.

ANBEFALT: Slik fokuserer du ditt sinn

4. Lær av feil

Se tilbake til en tid før du aksepterte etiketter av dine egne evner, og du vil se at ditt yngre selv nærmer seg et bredt spekter av oppgaver med liten eller ingen vurdering for å feile. På et tidspunkt i utviklingen vi nærmet seg læring som et spill hvor utilsiktede feil ble ønsket velkommen, slik at kanten av våre nåværende evner kunne bli kjent og gitt ny oppmerksomhet før de ble utvidet. Nå vurder effekten på livet ditt hvis du kunne velge å ikke føle frykt eller forlegenhet når du ikke klarte å få en oppgave riktig i første, andre eller tiende forsøk.

Fullfør denne setningen: "Hvis jeg hadde absolutt ingen frykt for fiasko, ville jeg fokusere min innsats på å oppnå …" Hvis du ikke var redd for noe uhell, hvordan ville det påvirke forholdet ditt til å drive disse nye aktivitetene? Vil du nyte dem, som et barn med et nytt puslespill? Jeg tror du ville.

5. Ikke vær Mr Right

Noen avviser bevis som går imot deres tro så sterkt at det styrker deres eksisterende syn, uansett hvor klart det er beviset. Men det som den troende virkelig presenterer er deres behov for å være riktig om emnet. Spørsmålet mitt er: Hva er så bra med å være rett hele tiden? Å være "riktig" kan holde oss i et holdemønster for å føle seg trygg og overlegen, men det gir lite plass til nye erfaringer, læring og utvikling.Bevisst utfordrende antagelser og overbevisninger vi holder om oss selv og verden, kan vel være den raskeste og mest givende ruten til frihet - den slags frihet som gjør at vi kan være som vi virkelig ønsker å være.

6. Vedta positiv holdning

Når vi tar sikte på å gjøre positive endringer i våre liv, er det viktig å huske at vi grenser til verden som en hel person - sinn og kropp. Når vi er fysisk godt, følger våre tanker og handlinger i orden. Faktisk er våre tanker og handlinger avhengig av hvordan vi eksisterer i synergi, ikke deler. Hva dette betyr for oss på et praktisk nivå er at ved å forandre vår fysiologi, kommer vi til å forandre våre tanker og omvendt.

Som et eksempel, kan du forestille deg at en velutdannet idrettsutøver føler seg deprimert når de engasjerer seg med sin sport, eller en vellykket sanger utfører seg så godt som mulig? Prøv det nå. Krymp deg selv i et øyeblikk og opplev hva det gjør med din tilstand og tanker. Neste, utvide armer og kropp skyward i en mild, bred åpen strekk. Ser du en forskjell i mer enn bare musklene dine? Husk hvordan du håndterer verden, er den samme som hvordan du samhandler og står overfor verden.

Un-train Your Brain: En Formel For Frihet av Mike Uker er ute nå. Kjøp på amazon.co.uk

Populært emne