6 måter Ny mums hud påvirkes av hormonene dine - og hvordan du får det til å lyse

Noen gang ønske du var gravid igjen? Ikke bekymre deg, det er enklere måter å få pre-baby glød tilbake

Som om tilstrømningen av hormoner, og ren utmattelse av moderskap ikke er dårlig nok for energi- og sunnhetsnivåene, har de sannsynligvis også stor innvirkning på huden din. Tenk plettene, sint tørre flekker og raske fremtidslinjer.

«Det ser ut til at et lite barn er et stort stress på kroppen din,» sier kosmetisk dermatolog Dr Sam Bunting. "Søvnmangel og å takle en gråtende baby er på nivå med en høyt presset jobb." Stresset av dette frigjør hormonet kortisol i kroppen, svekker huden og forårsaker problemer, som for eksempel tap av utstråling og tørrhet. Legg til dette på huden-sapping effekter av amming og overleve på energi rekvisitter (hei, sukker og koffein), og ditt utseende er bundet til å lide. Men vær hjertelig: det er håp.

1 Puffy Eyes

Problemet

Puffiness, mørke sirkler, fine linjer - øynene dine er det første stedet å vise effekten av dehydrering og sent netter. "Huden her er mye tynnere enn noe annet sted, så noen endringer i rutinen kan sende aldringsprosessen inn i fremover, sier Sam.

Løsningen

Hvis du ammer, drikk minst to liter vann per dag og se etter et øyeprodukt som inneholder antioksidanter og vitamin C for å beskytte kollagen i huden. Vi liker SkinCeuticals AOX Gel (£ 66.50, effortlessskin.com). Hvis huden rundt øynene dine føles dehydrert, prøv dette virker ikke rynker slitne øyne (£ 42, thisworks.com), en rik krem ​​som inneholder kjøling mentol for å berolige søvnige lokk. Og forvis av puffiness med såpe og herlighet Du vil ikke tro på dine øyne (£ 10.50, soapandglory.com). Rollespillapplikatoren hjelper avløp av giftstoffer og gjør øynene våken.

2 tørr og irritert hud

Problemet

'Pågående tretthet kan forverre dermatitt,' sier Imedeens Dr Lars Lindmark. Å la din sunne graviditet diett lys, pluss å nå for rask sukkerholdig fikser for å få deg gjennom dagen, kan påvirke din hudfarge.

Å la din sunne graviditet diett lys, pluss å nå for rask sukkerholdig fikser for å få deg gjennom dagen, kan påvirke din hudfarge

Løsningen

"Fjern døde celler, men ikke for å skade hudens barriere - unngå rensemidler som inneholder sterke sulfat vaskemidler og mineraloljer, som også kan tette porene, sier plastikkirurg Dr. Marko Lens. Prøv Avéne Extremely Gentle Cleanser (£ 8, boots.com). En fuktighetskrem rik på hyaluronsyre og fytosteroler, som Zelens Z Matrix Energy & Moisture Infusion (£ 85, zelens.com), vil bidra til å reparere hudens barrierefunksjon, og opptaket av hudfargeløs linfrøolje og fet fisk, slik som som laks. Hvis du fortsatt trenger ekstra næring, lag en ansiktsolje, som Aroma Actives Omega Rich Face Oil (£ 16, sainsburys.co.uk) under din fuktighetskrem.

3 pigmentering

Problemet

Pigmentering, eller melasma, er ikke bare en bivirkning av svangerskapet - hormonene er fortsatt ustabile i rundt seks måneder etter amming. «Vent til du stopper, så se en hudlege som kan foreskrive et tiltak,» sier Sam. Det er over-the-counter produkter for å hjelpe lyse mørke flekker også.

Løsningen

Syrebaserte tonere hjelper slough av mørke celler. 'Melkesyre og sitronsyre, i kombinasjon med salisylsyre, er gode for hudoppfylling,' sier Marko. Prøv Zelens PHA Bio-Peel Resurfacing Facial Pads (£ 65, zelens.com), som exfolierer uten irritasjon. Lancôme DreamTone (£ 69, lancome.co.uk) forbedrer også tone og misfarging. Solkrem er et absolutt must for å forhindre de mørke stedene forverres - prøv La Roche-Posay Anthelios XL Dry Touch Gel-Cream SPF 50+ (£ 14.99, boots.com).

4 linjer og rynker

Problemet

Raging hormoner spiller kaos med kollagen i huden. 'Utmattelse reduserer også frigivelsen av det menneskelige veksthormonet, noe som er svært viktig for hudtykkelse og celleomsetning, sier Marko. Hvis du har sluppet hudpleie rutinen, kan dette også begynne å vises på ansiktet ditt.

Løsningen

"Niacinamid er en god anti-aging ingrediens - det øker barriere funksjonen og bekjemper effekten av stress," sier Sam, som anbefaler Olay Regenerist 3-punkts Super Serum (£ 19,99, boots.com). Se opp for banebrytende 'telomerteknologi' i hudpleie også. Når det samles med plantestamceller, gjenoppbygger det, plumper linjer og beskytter mot ytterligere skade - prøv Aromatherapy Associates Rose Infinity Moisturizer (£ 95, aromatherapyassociates.com). Neal's Yard Frankincense Intense (£ 55, nealsyardremedies.com) bruker også plantestamceller, sammen med peptider, for å fremme kollagenproduksjon.

5 tap av stråling

Problemet

Når glødgivende graviditetshormoner forsvinner, kan ansiktet ditt plutselig se ut som om du har brukt en helgfest. "De fleste opplever kjedelig, sallow huden når de har en ung baby, på grunn av stress og tretthet," sier Debbie Thomas, Advanced Skin Care Therapist.

Når glødgivende graviditetshormoner forsvinner, kan ansiktet ditt plutselig se ut som om du har brukt en helgfest

Løsningen

Tenk på å investere i en rensebørste, for eksempel kult Clarisonic (fra £ 99, clarisonic.co.uk), som bruker sonisk frekvens for å få blodpumper igjen. Det tar bare 60 sekunder, og du kan bruke det i dusjen. Sett inn en exfoliator for å fjerne døde hudceller, eller erstatt morgenrenseren med en mild daglig skrubbe - prøv Aveeno Daily Exfoliating Cleanser (£ 5,99, boots.com). Og hvis du trenger øyeblikkelige resultater, gir Olay Total Effects CC Cream (£ 14,99, boots.com) huden en naturlig glød, ren dekning og hudpleiefordelene ved niacinamid.

6 plasser

Problemet

Høyere nivåer av kortisol skaper en økning i oljeproduksjonen, noe som kan føre til breakouts. Etter graviditet kan selvtillit ta en hit, men å legge til flekker i blandingen kan få deg til å føle deg som dvale. "Jeg ser ofte kvinner som tidligere har hatt stor hud som lider etter fødselen," sier Sam.

Løsningen

Å bruke ekstra minutter med rensing kan gjøre en stor forskjell, som kan bytte til en såpefri formel, så prøv Cetaphil Gentle Cleanser (£ 8.99, cetaphil.com). Unngå ansiktsoljer eller rike fuktighetskremer, da disse kan forårsake overbelastning - Dr Nick Lowe Oil Control Day Cream (£ 15,49, drnicklowe.com) er en lett hydrator for fet hud. For breakouts, se etter aktuelle behandlinger som inneholder benzoylperoksid og salisylsyre. Medik8 Betagel Serum (£ 30, effortlessskin.com) er trygt å bruke mens du ammer.

Har du noen topp hudpleie tips? Kommenter nedenfor!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar