6 tips for en bedre arbeids-livssaldo

Å finne den balansen mellom arbeid og alt annet kan være en utfordring. Men vær ikke frykt, vi har dekket deg med disse seks tipsene fra eksperterne over på vårt søstermerke,Menns Fitness

Start dagen med en gjøremålsliste

Så snart du kommer til jobb, skriv en daglig gjøremålsliste med topp prioritet først. Emner som gjør det, har bedre krefter om minne og tilbakekalling enn de som ikke, ifølge Journals Of Gerontology, noe som betyr at de er mer sannsynlig å få dem gjort. Og bruk en penn og papir, ikke datamaskinen eller en app: Forskning fra Universitetet i Stavanger i Norge fant at man skriver for hånd i stedet for å tappe det ut med bare fingrene gjør det du skriver mer minneverdig.

ANBEFALT: Hvordan være mer produktiv

Gå for en tur i løpet av lunsj

Hvis du er oversvømt og ikke forventer å gjøre mer enn å spise en sandwich på skrivebordet ditt ved lunsjtid, ta deg tid til å gå ut og gå en tur. Forskning publisert i Skandinavisk Journal Of Medicine And Science In Sports fant at folk som gikk i 30 minutter gange tre ganger i uken i ti uker, rapporterte å føle seg mer entusiastiske, produktive og avslappede og bedre i stand til å takle ettermiddagsstress. Og bruk din spasertur for å hente en protein-pakket salat i stedet for en sarnie.

ANBEFALT: Fordelene med å gå

Slå av e-post og appvarsler

Å ha 24-timers tilgang til sin arbeids-e-postkonto, selv om en smartphone-app ble oppført som nummer ett mest stressende arbeidsrelatert problem i en undersøkelse på 2000 personer av det London-baserte fremtidige arbeidssenteret. De høyeste nivåene av stress var i de med meldingsfunksjonen slått på, og sendte dem et varsel hver gang en ny epost kom fram. Omtrent 30% av individene mottok mer enn 50 e-postmeldinger hver dag, og koster dem en time hver dag.

ANBEFALT: Hvordan håndtere stress på jobben

Ta en skjermbilde før sengetid

Det verste du kan gjøre når du prøver å glemme arbeidet, er å sjekke e-postene dine i sengen. Rundt 95% av folk bruker nå elektronikk i seng, ifølge Sleep Foundation, og leser en angstfremkallende e-post før sengetid er en god måte å gi deg en rastløs kveld. Selv om innboksen din er tom, vil eksponering for det blå lyset fra skjermen undertrykke nivåene av søvnhormonet melatonin, noe som betyr at du tar lengre tid å sovne, ifølge journalen Sleep Medicine Clinics.

Arbeid hjemmefra når du kan

Spør sjefen din om du kan jobbe hjemmefra en dag i uken, spesielt hvis du har en lang pendling, vil øke produktiviteten og redusere stressnivået, ifølge forskningen publisert i Journal of Applied Psychology. En meta-analyse på nesten 13 000 ansatte fant at de som kunne jobbe hjemmefra hadde større jobbtilfredshet, mindre stress og mindre familiekonflikt. Det var heller ingen negativ effekt på kvaliteten på relasjoner med kolleger.

ANBEFALT: Hvorfor du burde strømnap på jobben

Legg igjen arbeid på kontoret

Det kan være vanskelig å koble fra dagjobben, takket være internett, men her er en måte: hvis du noen gang må jobbe sent, må du være på kontoret i stedet for å ta det hjem. Å være fysisk løsrevet fra arbeid hjemme gjør at du kan slå av raskere og mer enn når du har arbeidsrelaterte ting spredt rundt, sier forskning fra Journal of Occupational Health Psychology. Hvis du jobber hjemmefra, setter du opp en dedikert arbeidssone der alt forblir.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar