6 trinn for å få 5-stjerners antenatal omsorg

OK, så vi kan ikke gjøre en seng ved siden av en Hollywood-stjerne i arbeidsavdelingen - men det er måter å få fem stjerner ut av graviditeten din.

Mens du sannsynligvis ikke har Kim Kardashian's penger eller Kate Middleton sine forbindelser, er det faktisk enklere enn du kanskje tror å få en fødsel som er verdt fem stjerner. Alt du trenger å gjøre for å få riktig antenatal omsorg for deg og din baby er å navigere i medisinsk labyrint.

Velg det perfekte stedet

Hvis du går ned på NHS-ruten, er du i gode hender. Skuespillerinne og Storbritannias Got Talent dommer Amanda Holden beskrev hennes andre fødsel på NHS som "langt overlegen" til den hun hadde privat.

Så, hvordan velger du ditt ideelle sted? I teorien kan du få babyen din til enhver sykehus eller jordmor-ledet enhet, men det er ikke en god ide å gå hvor som helst enn en 20-minutters kjøretur.

- Et langt unna sykehus vil ikke være et godt alternativ i arbeidskraft, uansett hvor imponerende fasilitetene er, sier uavhengige jordmor Helen Taylor. For å sammenligne nærliggende sykehus, se opp delen om fødselspermisjon på NHS-trusts nettsted. Det bør være en liste over fasiliteter, samt en videopresentasjon og en virtuell tur.

BirthChoiceUK, en frivillig offentlig informasjonstjeneste, har et kart over sykehus og fødselssenter på Which? Fødselsvalg nettsted; Du kan også finne lokal og nasjonal fødselsstatistikk på BirthChoiceUKs nettsted.

Du er velkommen til å forandre deg

Hvis du har funnet noe bedre for deg, ikke vær sjenert om å gjøre bryteren. 'Du kan ombestemme deg om fødselen du vil når som helst - bare ta kontakt med det nye møtet og be om overføring av omsorg, sier Helen. Du kan selv bestemme at du ikke vil gå til sykehus i det hele tatt. Hvis du vil ha en hjemmefødt, diskuter den med jordmor.

Så lenge graviditeten din er lavrisiko, burde hun ikke ha noen innvendinger. Og hvis du noen gang er fornøyd med jordemor-omsorg, snakk du opp. Personen til å snakke med er tilsynsførende for jordmødre - det er hennes jobb å sikre at forventede mødre får det de trenger - og du finner henne kontaktinformasjon på sykehusets nettside.

Sjekk hva du får

A-listen vil ikke gjøre noe uten å vite hva de forplikter seg til, og det er en god tommelfingerregel for din tidsplan for antenatalbehandling. Du mottar en sammenbrudd ved din første jordemoravtale, og første gangs mødre tilbys vanligvis to skanninger - en dataskanning på 12 uker og avviksscanene på 20 uker. Du vil også bli tilbudt 10 antenatale avtaler. Booking-in har en tendens til å finne sted på rundt 10 uker, så vil du bli sett på 16 og 25 uker. Etter det er de omtrent tre uker fra hverandre til 34 uker, deretter to uker.

Dra nytte av freebies

Kjendiser vet alltid når du skal bære et røverkjøp, så sørg for at du gjør det også. De fleste sykehus tilbyr gratis NHS Parentcraft klasser - spør hos legen din kirurgi eller snakk med jordemor. Disse starter vanligvis rundt 28 uker, og dekker alt fra smertelindring til fødselsposisjoner i en gang i uken.

Vanligvis holdt om kvelden, har de en tendens til å bli bestilt veldig fort, så det er en god ide å begynne å gjøre henvendelser tidlig. National Childbirth Trust tilbyr også klasser for rundt £ 10 til £ 15 en økt.

Vet hva som er verdt å betale ekstra for

Har du litt ekstra penger til å plaske? Noen forventende mødre supplerer deres NHS-omsorg med en privat jordemor.

"Den gjennomsnittlige rutinemessige avtale med jordmor er bare 15 minutter, så selv et par private økter kan være nyttig, spesielt for å gå gjennom fødselsplanen din i detalj," sier Helen.

De fleste vil besøke deg hjemme, og koster fra rundt £ 80 en time. Du kan også betale for ekstra skanninger privat når som helst, med priser som starter fra £ 99 - Ultrasound Direct har klinikker over hele Storbritannia.

Snakk om du ikke er glad

Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten du får, gjør du som en A-lister og klage. Pasientrådgivnings- og forbindelsestjenesten ble opprettet av NHS for å sikre at pasientens bekymringer blir lyttet til.

For en katalog av lokale representanter, besøk nettsiden. Din lege vil også gjerne diskutere eventuelle problemer du har med din omsorg.

>> LES MER FRA NHS OM ANTENATAL CARE

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar