6 Oppskriftsideer for oksekjøttrester

Fotografi: Travis Rathbone

Amerikansk kokk, forfatter og TV-personlighet James Briscione har kommet opp med denne planen for en ukes verdi for måltider som tar liten planlegging, bruker svært få ingredienser og - etter den første dagen - kan gjøres på ikke mer enn 15 minutter.

Det er ikke nødvendig å spise biff hele uken skjønt (spesielt i lys av fersk forskning om farene ved å spise for mye rødt kjøtt). NHS-retningslinjene foreslår at rester skal kjøles og spises innen to dager, så bung noen porsjoner i fryseren og trekk dem ut når og da. Bare sørg for at kjøttet er helt avfrost og deretter varmet opp før du spiser.

Kok opp en stor rumpesteg

Ses en 2,25 kg silverside med salt og pepper, så smør i en gryte på komfyren. Tilsett litt oksekjøtt og stek på 170 ° C / gass 3 til det indre tempoet er 63 ° C (ca. 40 minutter). Smør steksaften i en panne med litt soya saus til den tykner. Skær litt skiver og server med saus, dampet brokkoli og brunris eller quinoa.

Smart trekk: Spar tid ved å kjøpe friske brokkolifloretter i stedet for et helt hode. De er litt pricier, men trenger ikke å hakke.

1. Legg det til en Veg og kornskål

I en bolle, bland en kan av kikærter, hakkede agurker og vårløk, kirsebærtomater, sitronsaft og instant couscous. Cube litt biff, damp (vårt valg) eller mikrobølgeovn det i 30 sekunder og legg det til bollen. Topp med butikk eller hjemmelaget tzatziki.

Smart trekk: Lag din egen enkle tzatziki: Legg revet agurk, hvitløk og dill til gresk yoghurt. Gjort riktig (dvs. med masse hvitløk), det er veldig kraftig - ikke spis det på datoen natt!

2. Tøm det inn i tidsparende krydret tacos

Skjær et stykke oksekjøtt (eller rist det med to gafler) og bland det med salsa og limejuice. Mikrobølgeovn i 30 sekunder, deretter skje på varme tortillas. Topp med hakkede røde løk og tomater, noen skiver av avokado og fersk koriander.

Smart trekk: For å sjekke en avokadoens modenhet, trekk stammen ut. Hvis du har problemer, er det underjordisk. Hvis den kommer løs lett og er grønn under, er den klar til å spise. Hvis den er brun, har det blitt sett bedre dager.

3. Pak det inn i en Decadent Sandwich

Sauté skiver løk, sopp, peppers og litt hvitløk i en kasserolle. Tynn skiver litt biff, dryss med salt og pepper og legg til pannen med et stek av biffbehold eller vann og varme gjennom. Brun en frøet bun under grillen, skyll blandingen på innsiden og toppen med mozzarella (eller provolone, som er vanskeligere å finne), og grill deretter igjen til osten smelter.

Smart trekk: Skiv sopp i en eggskiver. Rengjør dine shrooms, legg dem i skiveren (skjær de store i halvparten), vend den over en bolle og trykk - voilà, pene skiver.

4. Konkyler en Savory Stew

Sauté hakket hvitløk og løk i en kasserolle, legg deretter til en kyllingekanne, kirsebærtomater, kyllingfisk, sitronsaft og pinch av pepper, gurkemeie, spidskommen, koriander, cayenne og ingefær. Kok og kok i ti minutter, og legg til biter av hakkede biff og friske persilleblader.

Smart trekk: Du kan lage rik biffsuppe raskt med en base som Better Than Bouillon. Når den blir tilsatt til vann, gjør denne konsentrerte pasta en lager som slår kuber om natten. Prøv nettbutikker som iherb.com eller well-healthy.co.uk.

5. Lag en Burrito Bowl

Smør litt løk og paprika i olivenolje. Skyll stykker av biff i den varme sausen du ønsker, legg den til pannen og varme den i ca to minutter. Hell blandingen i en bolle og legg hakkede eller kirsebærstomater, hermetiske bønner, hermetisert sukkermaime, hakkede salat, ris (mikrofargede rester gjenstår godt) og et sprut av limejuice.

Smart trekk: Når du skiver biff, sørg for å kutte den mot kornet, slik at du bøyer de lange linjene i muskelfibrene med kniven. Dette gjør kutt som rump og chuck mer øm.

6. Legg det inn i salat

Biff og salat gjør en flott kombinasjon når asiatiske smaker legges til. Kombiner sojasaus, litt sukker, litt limejuice, rapsfrøolje, hakket chili, hakket ingefær, hvitløk og et dash fiskesaus. Klipp tynne skiver biff, legg dem til sausen og server med en salat av blandet greener, kirsebærtomater, rødløk og agurk. Topp med fersk koriander og hakkede peanøtter, mandler eller valnøtter.

Smart trekk: Fiskesaus er en favoritt av mange topp kokker, som bruker den til å gi alt fra hamburgere til marinader til stekt veg en umami smak. Laget av saltet eller gjæret fisk, det er kraftige ting, så bruk det sparsomt til du vet ditt komfortnivå.

Denne artikkelen ble først oppført i den amerikanske utgaven av Menns Fitness

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar