6 Viktige grunner til at du bør introdusere fingermat i barnets diett

Å tilby din lille mat som de kan hente med fingrene, er avgjørende for deres læring og utvikling. Til å begynne med vil det legge stor vekt på matutforskning i små porsjoner av fingerfôr i babyens diett fra rundt 6 måneder. Som de forbruker mer og mer teksturer og smaker, vil fingerfôr også mate inn i ernæringen. Baby-ledet avvenning er viktig for en rekke forskjellige utviklingsmiljøer, inkludert følgende ...

1. Fingerfôr oppfordrer grepet på grepet

Babyer har en tendens til å prøve ut "pincer grip" (evnen til å holde gjenstander mellom pekefingeren og tommelen) fra rundt 7-10 måneder. Mens de lærer denne teknikken, vil de ofte forsøke å bringe mat opp til munnen, og det sier seg selv at fingermat er det enkleste for dem å gripe.

2. Fingerfôr er avgjørende for taleutvikling

Bittende og tygge bevegelser kan hjelpe barn til å utvikle muskler og ferdigheter som er nødvendige for tale og språk, samt forbedre kjeve muskler. Inkluder en rekke forskjellige teksturerte matvarer - fra myk frukt til klumpete, fastere grønnsaker og smelte-i-munnen-wafer-snacks - i babyens diett for å stimulere til taleutvikling.

3. En rekke smaker og teksturer gjør babyer mindre masete i fremtiden

Å introdusere varierte smaker i barnets kosthold tidlig på fingermat har blitt bevist å gjøre dem mer eventyrlystne og mindre kresenere i fremtiden.

På rundt 6 måneder vil barn sannsynligvis godta smak og tekstur lettere, så dette ville være en god tid å introdusere dem til forskjellige teksturer. Prøv å mate den lille Kiddylicious Wafers på snacktid. Deres tekstur er trøstende mot sårgummene, oppløser seg lett og de er subtilt flavored med hint av frukt og grønnsaker. Tilgjengelig i gulrot, jordbær, banan og blåbær smaker.

4. Fingermat hjelper babyer å utvikle hånd-øye koordinering

I tillegg til å forbedre knivgrepet vil oppkjøling av fingerfôr gi barnet muligheten til å utvikle sin hånd-øye-koordinasjon. Gi dem bittestørrelser, lettplukkede stykker først, og når de har mestret å gripe dem, kan du flytte på matvarer som er litt vanskeligere å plukke opp, som glatte bananbiter.

5. Fingermat vil forbedre sensorisk behandling

Når du spiser babyfingermat, kommer ting til å bli litt rotete! Men ikke bekymre deg - dette er en del av opplevelsen. Når du introduserer nye og spennende matvarer til babyen din, vil de smelte den, lukte den, produsere den og leke med den, som alle vil forbedre sine sensoriske ferdigheter.

Heldigvis må ikke alle fingerfôr være rotete. Kiddylicious Fruity Puffs er praktisk og enkelt for babyen din å holde, så du trenger ikke å tørke ned veggene etter lunsjtid!

6. Fingermatvarer vil utvikle uavhengighet rundt å spise

Noen babyer liker ikke å bli matet med en skje, så gi dem kontroll ved å la dem mate seg med fingermat. Stol på oss: De vil være mye mer sikre på å spise enn deres skje-matede kolleger!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar