6 Helsekost tips for å forbedre kostholdet ditt

1. Forstå næringsgrunnlaget

"Snarere enn å holde fast i en diett som bare forteller deg nøyaktig hva du skal spise og når du bør forstå hvorfor du spiser hva du spiser," sier nutritionist Shona Wilkinson. "Det betyr at du lærer minst noen grunnleggende om hvilke matvarer som er høye i protein eller sunne fettstoffer, og som er dårlige for deg." Tilbring noen dager med å spore din nåværende matinntak med MyFitnessPal-appen, og du vil kunne se hvor du går galt - og hvor det er lettest å gjøre store endringer.

2. Skred din diett til livet ditt, ikke omvendt

"Enhver diett du bestemmer deg for å følge, må passe din livsstil," sier ernæringsekspert Vicki Edgson. "Å prøve å gjøre for mange endringer på en gang gjør det mindre sannsynlig at du holder deg til noen av dem." Hvis du planlegger å trene første om morgenen, for eksempel en 16/8 fastplan (fastende for 16 timer og spiser bare i et åtte-timers vindu) hvor du ikke spiser til lunsj kanskje ikke er best for deg - men hvis du vanligvis spiser underveis uansett, kan det være akkurat det du trenger. Gjør din forskning, og velg din spiseplan tilsvarende.

3. Oppgrader din matlagingsevne

Du trenger ikke å hoppe rett inn med en sous vide-maskin eller til og med en spiraliser: Noen grunnleggende som lar deg piske opp enkle måltider i minutter er nøkkelen. "Fokus på stifter som vil mate deg og dine kjære hver dag," sier J Kenji López-Alt, kulinarisk direktør på Serious Eats-siden. "Det kan være å lære hvordan man skal koke eller krypse egg, eller hvordan man lager en vinaigrette, slik at salater blir et måltid." For vinaigrette på toppnivå, bland sammen en spiseskje hver av hvitvineddik og olivenolje med en dash Dijon sennep. Påfør straks.

ANBEFALT: Lær hvordan du lager enkle, sunne oppskrifter med kokk Adam Gray

4. gjenkjenn spiserommet ditt

Ikke stole på viljestyrke. I en 2015-studie veide amerikanere som hadde kornkasser sittende på kjøkkendiskene, gjennomsnittlig 9 kg mer enn de som ikke gjorde det, mens de som holdt en fruktskål på bordet, var i gjennomsnitt 9 kg mindre. Det er også bevis - fra Cornell Universitys Food and Brand Lab - at rotete kjøkken pleier å forårsake overeating. Ta en time for å omstrukturere ditt spisemiljø, og unngå tankeløs snacking.

5. Invester i noe god kvalitetskit

Du trenger ikke mye for å forbedre kjøkkenet ditt. Hvis du aldri har gjort mer enn å varme opp en takeaway, start med det grunnleggende. "Jeg vil bruke £ 50 på en Tojiro-Pro kniv, £ 15 på et stort skjærebrett, og £ 20 på en anstendig rustfritt stålkanne som er stor nok til å lage supper, koker bønner og blanchegrønnsaker, sier López-Alt. "Ikke bekymre deg for å lage måltider i restauranten." Du kan legge til flere når du forbedrer repertoaret ditt.

ANBEFALT: De eneste fire tingene du trenger å begynne å lage matlaging

6. Lag en solid back-up plan

Det vil alltid være en tid når ting går galt: din forsiktig matpakke faller fra hverandre i vesken din, den vanlige salatplassen er stengt, sjefen din insisterer på en brainstorming på den lokale vingene 'n' brews shed - og hvordan du reagerer på disse øyeblikk er nøkkelen til suksess. Gjør dine planer forut for tiden: "Hvis jeg går til puben, vil jeg bestille brus og kalk", eller "Hvis jeg blir fanget uten en matbit, tar jeg en pakke mandler". Ikke ta avgjørelser når du er sulten.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar