6 øvelser for å være en bedre løper

Innhold

Robbie Britton er et team GB ultrarunner og trener, og er nå rangert som nummer 17 i verden for ultras. Han gikk fra å kjøre sitt første maraton for å konkurrere om Storbritannia i verdens ultra maratonmesterskap på bare fire år.

Målet

Å bli raskere og mer motstandsdyktig på stiene er målet ditt, men denne treningen kan støtte og forbedre ytelsen din, sier Britton. Å kjøre på stier og åser gir allerede kroppen din en mer variert trening enn en flatt veikanne. Ved å blande terrenget og ruter vil kroppen din gjette og jobbe hele kroppen, ikke bare beina. Men å supplere løpene dine med disse kjerne-, mobilitets- og styringsøvelsene vil hjelpe deg med å holde skjemaet ditt i de siste stadiene av et løp. De vil holde deg i gang raskt og effektivt. '

Bruk de beste kjernestabilitetsøvelsene for å kjøre

Treningen

'Utfør øvelsene i denne seksflytskretsen tre ganger, hviler i to minutter mellom hver krets,' sier Britton. «Gjør det en gang i uken først, bygg til to ganger i uken for å supplere arbeidet du gjør på stiene. For eventuelle bevegelser som involverer vekter, unngå å gå for tungt. Eksplosive eskehopp er langdistansløperens ekvivalent med å løfte store vekter.

Du vil tjene all den kraften du trenger for stiene uten å måtte gå for tungt i vekterrommet. 'Robbie Britton hadde Inov-8 løpesko for å konkurrere i ultra races over alle terrengene i 2015. Les blogger fra ham og andre Inov-8 idrettsutøvere her.

Squat til verden

Hold en medisinball i begge hender og sett ned i en knebøy. Kjør opp igjen, så sakte sirkel ballen rundt hodet ditt i en retning, deretter den andre, holder kjernen stramt.

Nybegynner 8 reps hver side

mellom~~POS=TRUNC 10 reps hver side

Avansert 12 reps hver side

Planke

Kom inn i en plankstilling med vekten din støttet av føttene og underarmene. Hold kroppen din i kø, føttene sammen og albuene rett under skuldrene dine. Klem abs og kjerne for å hjelpe deg med å holde hoftene oppe.

Nybegynner 30sek

mellom~~POS=TRUNC 60sec

Avansert 90sec

Enkelt ben knep

Stå på ett ben, med den andre hevet bak deg og armene dine foran for balanse. Holde brystet opp, senke ned i en knebøy. Hold kneet i tråd med tærne, og gå så lavt som mulig uten å miste balansen.

Nybegynner 6 reps hver side

mellom~~POS=TRUNC 8 reps hver side

Avansert 10 reps hver side

V-sit

Ligg på ryggen med armene og benene utstrakt. Kontrakt kjernen din og ta med bena og armene sammen, hold dem rett, og senk til start under kontroll.

Nybegynner 8 reps

mellom~~POS=TRUNC 10 reps

Avansert 12 reps

Kettlebell step-up

Holder kettlebells, brace kjernen din og plasser en fot på en benk. Kjør gjennom hælen for å gå opp på benken. Ta forsiktig ned igjen, før du legger først før. Alternativ side.

Nybegynner 8 reps hver side

mellom~~POS=TRUNC 10 reps hver side

Avansert 12 reps hver side

Boks hopp

Stå overfor en kneehøy boks eller benk. Hopp kraftig på den, bruk armene dine for å skape momentum hvis du trenger og bøy knærne for å myke landingen. Trinn i stedet for å hoppe ned, gjenta deretter.

Nybegynner 3 reps

mellom~~POS=TRUNC 4 reps

Avansert 5 reps

For mer maraton trening tips, bruk denne komplette veiledningen

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar