6 fantastiske nyfødte hemmeligheter

Innholdsfortegnelse:

6 fantastiske nyfødte hemmeligheter
6 fantastiske nyfødte hemmeligheter
Anonim

Ditt nyfødte er smartere enn du kanskje tror. Vi avslører ferdighetene han allerede har og hva du kan gjøre for å hjelpe dem med å utvikle seg

1 Han kan gå (slags)

Etter hvert som babyens hjerne utvikler seg, vil områdene som styrer hodet og nakken styrke først, etterfulgt av overkroppen, og beina hans siste. Derfor vil babyen skyve opp og krype før han kan gå. Men han vil ha en stepping reflex når han er førstefødt, sier professor Alan Slater fra University of Exeter. «Hvis du holder babyen din i en oppreist stilling, løfter han beina opp og ned som om han går. Denne refleksen forsvinner rundt fire måneder. '

Prøv det Å la barnet sparke og gjøre sykkelbevegelse når han er i badet eller ved bassenget, vil bidra til å styrke beinmuskulaturen.

Han bøyer allerede musklene sine

"Gi ham mage tid, og det vil bidra til å styrke sin arm og nakke muskler"

Han har kanskje ikke det onde temperamentet ennå, men babyen din ligner allerede en liten ape. "Hvis du trykker på håndflaten av din nyfødte hånd, vil fingrene hans vikle rundt deg og begynne å gripe," sier professor Slater. "Det kalles palmar grep refleks, og det er en rest fra da våre forfedre var aper, og babyer måtte henge på moren mens hun bar dem rundt.

Prøv det Gi ham mage tid, og det vil bidra til å styrke sin arm og nakke muskler. Hvis han ikke er fan av dette, prøv å legge ham langs kroppen din mens du ligger på sengen slik at han kan se ned i ansiktet ditt.

3 Hans syn kan være uklart (men han elsker fortsatt ansiktet ditt)

«Din babys evne til å se detaljene vil utvikle seg i de første månedene av sitt liv,» sier dr. Andrew Bremner fra spedbarnslaben ved gullsmedhøyskolen, selv om han ennå ikke kan skille mellom bleke farger. "Øynene hans kan blinke frem og tilbake når de prøver å følge et objekt," sier dr. Bremner. "Det er fordi i de første tre månedene, kan han ikke spore ting jevnt med øynene sine."

Prøv det Ha ansiktstid for å forbedre hans sporingskompetanse. Ditt nyfødte trekkes automatisk til ansikter. Hold babyens blikk, så flytt hodet fra side til side slik at øynene følger deg.

4 Din stemme gjør ham lykkelig

Barnet ditt begynte å høre lyder mens han var i livmoderen, så lyden av stemmen din vil berolige ham nå, han er i omverdenen. 'Hvis du gjentatte ganger leser samme bok til barnet ditt før fødselen, vil han gjenkjenne og foretrekke stemmen din når han er født,' sier dr. Bremner. «Hvis en fremmed leser det, ville din baby si den forskjellige intonasjonen og ville ikke føle seg så rolig og glad.» Barnets hørsel vil bli fullt utviklet når han er en måned gammel.

Prøv det Du kan fange hans oppmerksomhet ved å snakke med ditt nyfødte i en høy stemme og forlenge vokalene dine (hellooo, baaaby!). Han vil stille inn dette enda mer enn en konsistent tone.

5 Hans smil betyr egentlig noe

'Barnet ditt smilende viser at han prøver å behage deg'

Når din lille griner for første gang, er det hele en del av hans innebygde overlevelsesteknikk for å få deg til å elske ham, men det viser også at han prøver å behage deg. Smilene det provoserer i deg oppfordrer ham til å gjenta det. «Det gjør ham også mer attraktivt for deg - og alle andre voksne i nærheten - slik at du bryr deg om ham,» sier dr. Bob Welch fra Royal College of Pediatrics and Child Health.

Prøv det For å oppmuntre til smil, se etter tider når han er rolig, men likevel advarsel. Snakk med ham eller spill peekaboo så du har sin oppmerksomhet, så smil deg selv. Din baby begynner å kopiere deg.

6 Han har allerede en superbrain

Din nyføddes hjerne inneholder alle cellene han noensinne trenger - og mer. "Hans hjerne inneholder to ganger så mange neuroner enn han faktisk vil bruke, men bare de beste forbindelsene og cellene vil overleve," sier Dr Welch. Din baby har allerede en forståelse av tall også. Når nyfødte spilles av sekvenser av fire lyder og 12 lyder, etterfulgt av bilder med samme antall objekter, ser de lengre ut på bildene som stemmer overens med antall lyder.

Prøv det Kopier hans handlinger og lyder, selv om det bare er gurgles - og det vil bidra til å utvikle hjerneforbindelser. For flere nyfødte funksjoner, abonner på Mother & Baby magazine her

Populært emne