50 nyanser av grå: en ny grense i kink på film?

Innholdsfortegnelse:

50 nyanser av grå: en ny grense i kink på film?
50 nyanser av grå: en ny grense i kink på film?
Anonim

Den siste blockbuster å treffe sølvskjermen, gjennomgår vi filmen â € œ50 Shades of Grayâ € og diskuterer temaer og kunstneriske verdier i en Lovepanky-stil. Av Philip Hegarty

For noen år siden nå skjedde et merkelig fenomen i kontorer opp og ned omtrent hvert land på planeten. Mange trodde det var en slags masshysteri, en slags tankekontroll som førte kvinner til å samle i huddlede grupper, fnise og hviske, formidle ærbødig ærbødighet i deres utseende og ord for det hemmelige emnet for hva det var så fortjent av deres tilbedelse.

Noen trodde det var en kult av noe slag, basert på det faktum at en ærverdig tome, noen ærverdige grimoire, alltid holdt sving i midten av deres midter. Selvfølgelig vet vi at tommelen i spørsmålet ikke var noe annet enn den beryktede, og mye diskutert, 50 nyanser av Grey.

Den store skjermen

Det er sannsynligvis noen geiter som bor i en stråhytte et sted oppe i Himalaya, som ikke er klar over den nylige filmtilpasningen av bøkene, men resten av oss har uten tvil vært gjenstand for det samme spjæret med reklame, for å sikre at faktumet ikke hadde rømt vår kollektive varsel. Målrettet på et voksent publikum, passer emnet veldig mye inn i Lovepanky-feltet av fascinasjon. Så for å gi deg, våre lesere * spesielt mannlige lesere ved denne anledningen * en hoveder opp, har vi gitt en gjennomgang av filmen og en uformell utforskning av temaene.

Synopsis

Historien dreier seg om utnyttelsen av en Christian Gray, en millionær med ganske ekstrem seksuell smak og det sado-masochistiske forholdet han forsøker å danne med det kvinnelige gjenstanden for sine ønsker, Anastasia Steele, en universitetsstudent som intervjuer ham i stedet for en syk venn. Grå forstyrret av en rekke årsaker som blir tydelige når historien utvikler seg, forsøker Grey å forføre Steele inn i sin verden av piske, kjeder og andre bevegelser av mild tortur, selv om han må overvinne sin ganske motstandsdyktige holdning til sine seksuelle forbrytelser underveis.

Kritikerne

Resepsjonen til filmen har blitt blandet for å si mildt, og ja, det er noen feil med det. Tegnutviklingen er ikke helt på ballen, for å være ærlig. I det moderne medieuniverset har standarder blitt forandret om hvordan tegnene håndteres, hovedsakelig og perifert, med TV-studioer og kanaler som HBO og Netflix, og legger filmstudioene i skam på mange anledninger.

Dette er en slik anledning. Karakteren Anastasia gjør nok ikke nok til å trekke publikum inn, ikke helt fortjener empati eller interesse. Gray's karakter er litt sterkere, men likevel litt mono-dimensjonal og ikke helt brooding nok til å virkelig ha oss på kanten av våre seter. Forholdet mellom dem klarer likevel å være ganske intens, selv om det er mer enn en liten selvbevissthet i hvordan dette spilles ut.

Hva vi vil!

La oss innse det, det er mindre viktig at tegning og karakterutvikling er viktig for de fleste filmgjennere som viser en visning av dette Hollywood-tilbudet enn den godt annonserte dampende gåten på innsiden. På den fronten gjør filmen ikke for mye til å skuffe. Leserne av boken kan føle at det er altfor tammet, men la oss innse det, det er bare så mye at en vanlig film kan komme seg unna, og det kommer unna med omtrent like mye som mulig.

Fra dette perspektivet er kjønnsscenen virkelig dampende, raunchy og ganske eventyrlystne. Du må være tålmodig skjønt. Det tar til rundt 35 årth minutt markering for å få enda en sniff av Mr Grays enestående smak, og det er bare fire ekte sexscener - to av dem er typiske Hollywood, en som inneholder svært mild bondage og bare den siste som gir noen form for smak av sado-masochism. Så hvis du er etter en S & M porno fest, så kan du ønske å vende tilbake til PCen i stedet!

Det ideelle publikum

Hvis du som tidligere nevnt er en erfaren S & M-mester eller elskerinne på jakt etter en ekstrem visuell spenning, er dette virkelig ikke for deg. Realistisk sett kunne det aldri vært, hva med de nåværende visningsbegrensningene som er ganske mye på plass over hele verden. Det som gjør det bra, er imidlertid å gi en virkelig interessant smak av den hele scenen i en situasjon der den dype enden først tilnærmingen bare er ikke riktig.

Kanskje du er allerede ganske au-fait med scenen, for eksempel, men prøver å forsiktig introdusere det til et nytt objekt av interessene dine på så uskyldig måte som mulig. Kanskje du er helt ny på scenen selv, men er nysgjerrig på hva det egentlig betyr. Uansett er det et flott medium for å utforske S & M, og introduserer også noen viktige konsepter for de som ønsker å nyte for første gang i godt, morsomt og trygt bondage-spill. [Les: 14 tips for å hjelpe partneren din til å åpne opp om sex]

Nøkkelkonsepter

50 nyanser av grå, selv om innholdet har vært noe begrenset på grunn av bredden til publikum som det kan komme i kontakt med, gir likevel et perfekt startpakke for de interesserte, men uerfaren S & M wannabe. I de følgende avsnittene beskrives det mest relevante og fremtredende av disse punktene.

# 1 S & M spektret. Det er så mange nyanser av S & M som det er nyanser av Grey, skalering nyere, mer dristige og enda farligere høyder i hver tur.Disse spenner fra mild dominans, ekstrem smerte og tortur. En av sexscener i 50 nyanser viser den tidligere, med Anastasia bundet til en seng og blindfoldet mens Grey strekker huden med fingrene og driver en isbit forførende over kroppen hennes.

På den mer ekstreme enden har han festet seg aggressivt tilbake på sengen med stålbeslag, før han senere pisker kroppen sin med en flogger, en kort pisk med en rekke haler. Noen par finner seg selv jobber på veier opp i spekteret over tid, da interessenivåene mislykkes med mildere aktiviteter, mens noen holder fast med ett nivå og aldri avviker fra det. Det som er viktig er at enhver bevegelse som gjøres fra ett nivå til det andre, aksepteres lykkelig av begge involverte parter.

# 2 Rollene. For noen form for dominans eller S & M for å fungere ordentlig, må rollene være klart definert. Som en tommelfingerregel bør det alltid være en dominerende og en underdanig partner. Selv i avanserte S & M er det også variasjoner på disse rollene. Det er fint å bytte mellom disse rollene fra tid til annen, og det er vanligvis det som faktisk skjer, men det kan alle gå galt når begge halvdelene av paret er avowedly av samme betegnelse.

Hvis du virkelig ikke finner noen glede i å spille motsatt til partneren din valgte rolle, så vil det trolig ikke være veldig morsomt for noen og i filmen, det er ingen tvil om et sekund om hvem som spiller hvilken del. Selvfølgelig kan du alltid ta med en tredje person til å spille den forsømte posisjonen, slik at du både kan nyte din favoriserte rolle sammen. [Les: 10 tips om hvordan du har ukomplisert treveis moro]

# 3 Verktøyene til handelen. Pisker, håndjern, stropper på dildoer, floggers, nippelklemmer, kostymer, gags, restraints, øye masker, elektrostenger, f * cking maskiner, stikkontakter, kuberburer, spanking padler: S & M-elementlisten er uendelig.

Trikset er å ta et tips ut av Grays bok, og lære å gå før du kan kjøre. Lær om de forskjellige nivåene av ubehag, smerte og / eller glede hver årsak, og introdusere dem på en forsiktig og gradvis måte. Å slå på en første date med en gimpmaske, storfe og katt, er ni haler mer sannsynlig å få deg en kriminell rekord, eller i hvert fall et raskt spark i testiklene, enn et annet hakk på bedposten!

# 4 Kontrakten. I filmen nærmer Gray Anastasia en kontrakt, forhandlinger om alle seksuelle avvikene de begge er villige til å underkaste seg. Ideen er en roman, men ganske smart hvis du tenker på det, men prinsippet er helt klart: du må begge ha en klar ide før du følger med på sado-masochistisk sex hvor langt du er villig til å gå, og hvor grenser ligger.

Selv da kan avtalte aktiviteter noen ganger virke for mye til å takle, i selve selve varmen, og det må være en mekanisme for å stoppe saken, hvis en av de involverte parene føler seg ubehagelig â € "Spesielt hvor bondage og fastholdelse er involvert. I dette tilfellet bør paret være enige om et sikkerhetsord før sex, et ord som hvis det ropte ut, stopper alt i sporene og forplikter dom-partneren til å slippe ut suben. [Les: 15 skitne måter å ha det beste, raske kjøttet noensinne]

Dette er vanligvis noe uvanlig og utelukkende, hovedsakelig fordi en del av gleden av dominans er i forsettlig å ignorere ord som "ingen" og "stopp" som en del av prosessen. Selvfølgelig må slike ting avtales mellom begge parter, før de selv tenker på å begynne å handle selv. [Les: 10 tips for å hjelpe deg med å åpne opp om din kinky side]

Ikke for noe grunn har "50 nyanser av grå" nådd nye nivåer av filmisk beryktethet. Som en nybegynners veiledning til S & M spiller den en stor rolle. Men hvis den eneste betydningen for deg er at du bare har lyst på å se noe litt sexy og sensuell, så er vårt råd å få deg til kinoen og se den. Vær forsiktig, men du kan aldri se på kjønn, det samme igjen!

Populært emne