5 uker gammel baby utvikling

Hva kan du forvente når babyen din er fem uker gammel?

Du er allerede i den andre måneden av babyens nye liv, og vil sannsynligvis føle at tiden flyr forbi. Som dagene fortsetter, er vi sikker på at du har noen spørsmål om den lille utviklingen din. Her finner du alle svarene du trenger om uke fem ...

Hvordan skal en 5 uker gammel baby utvikle seg fysisk?

Babyer har vanligvis sin første reelle vekstspurt mellom 4-6 uker. Får vanligvis rundt 140-200 gram per uke, denne uken vil barnet ditt sannsynligvis være nærmere 200 gram markeringen.

Med sin høreapparat fullt utviklet, er øynene nært nede, det er en flott tid å få ut de fargerike, musikalske babylegene og teste de nye sansene.

Hvordan skal en 5 uker gammel baby utvikle seg kognitivt?

Barnets evne til å fokusere bør forbedres nå, og de vil sannsynligvis kunne fokusere begge øynene på ett objekt. Du kan legge merke til at de er mer interessert i komplekse farger og mønstre når de begynner å se flere detaljer i verden. Selvfølgelig utvikler deres minne fremdeles, og de vil raskt glemme gjenstandene de kunne fokusere på. Men de er sikker på å huske stemmen din og duften nå, så hold kjeft og snakke med dem for litt beroligende babybinding.

Hva skal du ha en 5-ukers baby?

Du har fortsatt tre uker å forberede seg på denne, siden babyer ikke trenger noen jabs før de to måneder gamle. I mellomtiden er det noen tips for hvordan du skal holde babyen rolig under rutinemessige vaksinasjoner.

Hvor mye skal en 5 uker gammel baby sove?

Til slutt begynner du å merke at babyen din er mye mer våken. De er nå sannsynlig å være våken i rundt ti timer om dagen, i motsetning til seks i tidligere uker. Det betyr at det er en flott tid å begynne å etablere en sovende rutine, da du definitivt er på grunn av litt hvile nå! Du kan hjelpe dem å finne forskjellen mellom natt og dag ved å følge enkle trinn som å holde huset lyse og støynivåene normale på dagtid. Selvfølgelig er hver baby annerledes og hva som fungerer for en, kan ikke fungere for babyen din. Det handler om å finne den beste sovende rutinen for deg.

Hvor mye skal en 5 uker gammel baby spise?

Siden denne uken er en for vekstproblemer og forbedret kognitiv utvikling, er det normalt å finne at babyen din er sultenere enn vanlig. Hold deg i tråd med generell rådgivning for å mate ca 150ml-200ml per kilo av vekten, men sørg for å følge babyens ledelse - de vet fortsatt hvor mye mat er riktig for dem på dette stadiet.

Hvis du ammer, kan det også være en god tid å tenke på å uttrykke. Det er best å vente til barnet ditt er vant til å amme før du introduserer en ny variasjon, men etter fem uker vil du forhåpentligvis få tak i tingene. Hvis du fremdeles sliter, kan du søke etter noen medisinske råd og sjekke ut disse topptipsene og svarene på disse bivirkningene fra laktasjonsekspert, Sioned Hilton.

5 uker gammel baby: Å håndtere Colic

Colic er definert som ukontrollabel gråt i timer på slutten, tre ganger i uken i minst tre uker. Hvis du sliter med kolikk vet at du ikke er alene, og det er ingenting du gjør - faktisk er dette en tilstand som rammer opptil 40% av babyene. Ta en tur til legen din og les vårt beste råd for å hjelpe barnet ditt gjennom kolikk.

Hvor mye skal en 5 uker gammel baby være på pooing?

Det høres kanskje tydelig ut, men med økningen i mat kommer økningen i poo! Når det er sagt, er du mer sannsynlig bekymret for hva barnet ditt pokker, ikke hvor mye de er ... I så fall har vi et flott poo-fargediagram for at du skal undersøke.

Milepæler av en 5 uker gammel baby

  • Holder hodet oppe: Barnets nakke blir sterkere, noe som betyr at de endelig holder hodet oppe. Gitt det mest sannsynlig bare for noen få øyeblikk mens de lå på magen eller sitte i bilseteret, men det er fortsatt en milepæl å være stolt av.
  • Første smil: Hvis du ikke allerede har denne uken, er det mer enn sannsynlig at du ser babyens første smil. Stol på oss, det vil gjøre fem uker med søvnløshet, virke som et fjernt minne.

Hvilke problemer burde foreldrene til en 5 uker gammel baby være oppmerksom på?

  • forstoppelse: Er alt det ekstra mat tilsynelatende å gå ingensteds? Barnet ditt kan være forstoppet. Se opp for tap av appetitt, gråt og ubehag før du gjør et poo, mindre enn tre tarmbevegelser i uka eller et tørt hardt poo. Hvis du merker disse tingene, kontakt legen din.
  • Søvnmangel: Avbrutt søvn får deg ned? Sjekk ut vår liste over energiforbedrende matvarer og hvordan du forkler de søvnløse nettene med noen fantastiske mummies skjønnhetskjøp. Ingen vil klandre deg for å se og føle deg utmattet, men disse kan gi deg et løft for de ekstra lange dagene.
  • Postnatal Depresjon: Med babyblåen er det virkelig i fortiden, bør du begynne å føle seg mer avgjort i hormonene dine. Men hvis du overveldet av følelsen av at alt kan gå galt og det er all feil, kan du oppleve postnatal depresjon. Det skjer med en av ti kvinner, og er ikke noe å skamme seg over. Snakk med legen din dersom du er bekymret og sjekk ut våre tips for å merke de viktigste forskjellene mellom baby blues og postnatal depresjon.

Ta meg tilbake til uke 4

Ta meg til uke 6

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar