5 måter å lære barnet ditt å snakke med

Langt før lite kan man forstå hva du sier eller svarer, det er fordeler å snakke med ham

1 Lær å lille

En lilting, sing-song-stemme - vi tenker The One Show-vert Alex Jones - vil fange opp babyens oppmerksomhet, spesielt hvis du er alene, så han blir ikke distrahert av bakgrunnsstøy. "Det er studier som viser at babyer gir mer oppmerksomhet til sang-songy stemmer," sier professor Caroline Rowland fra Liverpool University. Bare å høre på lydene er svært viktig for å hjelpe barnet ditt til å stille inn og begynne å lære å tolke språk. '

'Babyer gir mer oppmerksomhet til sang-songy stemmer'

LES: LÆR KONSERTEN AV "TODDLERESE"

2 Forleng dine vokaler

Du kan kanskje finne at du gjør dette allerede, men forlengende vokaler hjelper barnet ditt til å forstå deg. "Stretching vokal lyd, som i" shooooo "eller" baaaby ", gjør det lettere for barnet ditt å hente på ordet, sier Nairan Ramirez-Esparza, en av forfatterne av en amerikansk studie om virkningen av å snakke dette måte (kalt "parentes") på språkutvikling.

3 Illustrer deres verden

Se hva barnet ditt ser på, gjett hva han kanskje tenker på og snakk deretter disse tankene høyt, foreslår talespråklig terapeut Nicola Lathey. For eksempel, "Ooh, hva en støyende bil!" Eller "Se på hunden". "Du viser at du er interessert i hva han tenker, motiverer ham til å prøve å" snakke "om det, sier hun.

LES: DITT BABYS PERSONLIGHET - FRA SEV TIL 12 MÅNEDER

4 Følg blikket hans

Om lag åtte måneder vil din baby kunne følge blikket ditt slik at du kan lede ham til et objekt med øynene dine og deretter snakke om det. For eksempel, "Det er en ball, ikke sant? Kan du se ballen? '' Hvis du og barnet ditt ser på hverandre, er han mer sannsynlig å være oppmerksom på og prøver å kommunisere med deg, 'sier språkekspert professor Elena Lieven.

5 Vri omvendt

'Vis din baby at kommunikasjonen er en morsom toveis-prosess'

Når du har sagt noe til babyen din, vent et øyeblikk og se på ham for å se om han gjør en lyd, gir deg et smil eller en titt som viser at han lytter. Prøv å holde setningene korte og se om du kan fortsette samtalen, selv om hans del er ikke-verbal. 'Du viser babyen din at kommunikasjonen er en morsom toveis-prosess,' sier Nicola.For flere funksjoner som dette, abonner på Mother & Baby magazine

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar