Hvordan slutte å overdreven svette

Det er ikke noe galt med å få en svette på når anledningen krever, men når du finner deg selv drenket ved den minste anstrengelsen av anstrengelsen, kan det påvirke livskvaliteten ganske raskt.

Overdreven svette, eller hyperhidrose, er et vanlig problem som påvirker mennesker i alle aldre. For mer informasjon om hyperhidrose og hvordan å stoppe overdreven svette, snakket vi med dr. Steve Iley, medisinsk direktør i Bupa UK.

Hva teller som overdreven svette?

Alle svetter, så hvordan vet du om du svetter for mye?

"Svette er kroppens måte å regulere temperaturen på," sier Iley. "Det oppstår når svettekjertlene gir svette som er båret til hudens overflate."

"Det er ingen retningslinjer for å definere hva som er normalt, men hvis du finner at du svetter selv når det er kaldt eller finner det ukontrollabelt i varme temperaturer, kan du ha hyperhidrose."

"Hyperhidrose oppstår når noen svettekjertler ikke slår av og forårsaker at de svetter overdrevet. Det kan utvikle seg i alle aldre, men det starter vanligvis i barndommen eller puberteten. "

Hvor vanlig er hyperhidrose i Storbritannia?

Hyperhidrose er en vanlig tilstand som påvirker 2-3% av befolkningen i Storbritannia.

Er hyperhidrose farlig? Når skal du besøke en lege?

"Du kan bli dehydrert raskere hvis du er for svette, så det er viktig å holde væskene oppe," sier Iley.

"Jeg vil anbefale å se legen hvis den forstyrrer ditt daglige liv, eller hvis du begynner å svette plutselig. Legen din vil se på hva som kan føre til at du svetter og diskuterer behandlingsmuligheter med deg. "

Hva kan du gjøre for å redusere svetting?

Hvordan du takler overdreven svette, avhenger av om det er primær eller sekundær hyperhidrose.

"For noen med primær hyperhidrose blir svetten frigjort fra eccrine svettekjertlene," sier Iley.

"Disse utgjør flertallet av svettekjertlene i kroppen din, inkludert områder som føtter, palmer, ansikt og armhule.

"I de fleste tilfeller kan primær hyperhidrose behandles med ikke-kirurgiske behandlinger, inkludert over-the-counter eller reseptbelagte antiperspiranter som inneholder aluminium; medisiner som påvirker nervesignalene som sendes til svettekjertlene; lav intensitet elektrisk strømbehandling kalt iontophorese; eller Botox injeksjoner for underarm svette. "

Hvis du har sekundær hyperhidrose, er det viktig å forstå hva som forårsaker svette før du leter etter en kur.

"Svette fra sekundær hyperhidrose er ganske annerledes som det pleier å skje over hele kroppen eller i et generelt område i stedet for på hender, underarm, ansikt eller føtter.

"Sekundær hyperhidrose utløses av enten medisinering eller medisinsk tilstand. Flere vanlige medisinske tilstander, inkludert fedme og diabetes, kan forårsake sekundær hyperhidrose.

"I disse tilfellene, å avdekke den underliggende tilstanden bak svette og behandle den kan bidra til å dempe svette."

Hvilke livsstilsendringer kan du gjøre for å unngå overdreven svetting?

Utenfor spesifikke behandlinger for svetting, er det flere endringer i kostholdet ditt og livsstilen du kan prøve å dempe problemet.

"Unngå utløsere som alkohol og krydret mat, drikk rikelig med vann og prøv å bruke lette, lette klær," sier Iley. "Bruk av svarte eller hvite klær kan bidra til å redusere tegn på svetting."

Din diett spesielt er verdt å vurdere. Unngå disse fire utløsere kan bidra til å redusere svette.

"Alkohol kan øke hjertefrekvensen og utvide blodårene i huden, noe som øker kroppstemperaturen." Sier Iley.

ANBEFALT: OneYearNoBeer utfordringen

"Koffein stimulerer sentralnervesystemet ditt, øker hjertefrekvensen og øker hjertefrekvensen, som alle vil få deg til å svette.

"Spicy matvarer som varme vinger og jalapeño chillies inneholder et kjemikalie kalt capsaicin. Denne kjemikalien lurker kroppen din til å tenke temperaturen stiger, noe som gjør at du svetter.

"Fett eller høyt bearbeidet mat kan også føre til at du svetter fordi de er vanskeligere for kroppen din å fordøye, noe som får det til å jobbe hardere."

Er det flere ekstreme behandlinger tilgjengelig?

Hvis hyperhidrose er svært alvorlig og ikke reagerer på noen vanlige behandlinger, kan kirurgi være et alternativ.

"Kirurgi betraktes bare som en siste utvei for noen med alvorlig svette i hendene og underarmene, og kan innebære å fjerne svettekjertler fra det berørte området," sier Iley.

"Det er en annen kirurgisk prosedyre som kan vurderes - thoracic sympathectomy. Under denne operasjonen kutter en kirurg nerverne som er ansvarlige for svetting. "

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar