5 måter å overvinne ny mamma utmattelse

Er lørdagens dager løgn inn et fjernt minne? Og føler du deg litt jetlagged mesteparten av tiden? Det er helt normalt å føle seg som dette når du har en ung baby, men det er måter å håndtere

Livet er utmattende. Enkel som. Spesielt når du bærer rundt babyen din, støter 24/7 eller våkner for nattens strømmer. Men den gode nyheten er at følelsen sliten trenger ikke å ødelegge dagen din. Disse tipsene vil få deg til å føle deg mer energisk før du vet det.

1. Ikke trykk snooze

Så fristende som det er å slå snooze-knappen når alarmen går av om morgenen (for å gi deg selv flere minutter i sengen før du faktisk kommer opp), er det det verste du kan gjøre.Uavhengig søvnekspert Dr Neil Stanley sier at det kan føre til at du snakker av alarmen din, få deg til å falle tilbake til en dyp søvn. Det er et stort sjokk for kroppen å våkne opp og definitivt er ikke en god måte å starte dagen på.

2. Fisk for komplimenter

Å bli fortalt at du har sovet godt, kan hjelpe deg å føle deg mindre sliten, har amerikanske forskere funnet. For studien ble deltakerne fortalt at analytikk kunne finne frem til kvaliteten på søvnen natten før, og ble fortalt at søvn hadde vært bra, dårlig eller gjennomsnittlig. Deltakerne som hadde blitt fortalt at de hadde en god natts søvn, så scoret bedre på ekte tester satt av forskerne. Denne placebo-effekten kan gjøre en virkelig forskjell, så spør din partner for å fortelle deg at du sov som en baby og se frisk og våken - selv om du ikke gjør det.

3. Gå for en rask tur

En studie i Personality and Social Psychology journal viste at du vil føle energi i minst to timer etter bare en 10-minutters spasertur. Så legg barnet ditt i barnevognen og ta henne for en rask spasertur hver dag - det vil gjøre deg både verden av god.

4. Modig en kald dusj

Forskere har funnet ut at bare tre minutter under en kald dusj vil motvirke noen av effektene av kronisk tretthet og våkne opp musklene dine. Hvis du ikke har tid - eller ikke kan møte det - sprut litt kaldt vann på ansiktet ditt for en rask løsning.

5. Spis noen komplekse karbohydrater

Skrap dietten og la en bolle med fullkornspasta eller snack på en håndfull nøtter. Komplekse karbohydrater (ellers kjent som stivelse) er en strålende kur for døsighet. De tar lengre tid å bryte ned enn vanlige karbohydrater, slik at du blir fullere i lengre tid og gir deg rikelig med langvarig energi. I tillegg vil glukosemettet matre hjernen din, noe som gjør at du føler deg mer energisk og på ballen.

Hvordan gir du deg et energibruk? Del dine tips nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar