5 måter å lage dine egne (juridiske) ytelsesfremmende stoffer

5 måter å lage dine egne (juridiske) ytelsesfremmende stoffer - øVELSER 2023
5 måter å lage dine egne (juridiske) ytelsesfremmende stoffer - øVELSER 2023
Anonim

Ved å utnytte kraften i din ukesbutikk og med litt kjøkkenprep, kan du øke din kondisjon ved å lage dine egne ytelsesfremmende stoffer - alt helt lovlig og uten ubehagelige bivirkninger

Legemidlet: Anabole

Dette er selvfølgelig hva folk flest mener når de sier "steroider" - de muskelsøkende stoffene som brukes av alle fra sprintere til kroppsbyggere. De øker muskelveksten, men de kan også forårsake infertilitet, skallethet og overflødig kroppshår. I tillegg til å være ulovlig, selvfølgelig.

Erstatteren: Bison

Denne beitehøyde økologiske biff er uten tvil verdens beste muskelbygger. Det er høyt i omega 3 fettstoffer - som forbedrer anabolsk signalering etter trening - og gir kroppsbygging kreatin, glutamin og glycin. Det er også høyere i protein enn biff, som inneholder 21,6 g mot 19,6 g per 100 g. Få to bison burgere for £ 4,30 fra keziefoods.co.uk.

Legemidlet: HGH

Kroppen din produserer veksthormon naturlig - men det er ikke nok for noen idrettsutøvere, som bruker den syntetiske versjonen for å øke muskelveksten. Uheldig bivirkninger inkluderer uventet ansiktsvekst, noe som gjør det vanskelig for dopere å nekte at de har brukt det.

Den erstatning: gresk yoghurt og ananas

Dette fungerer best som en pre-bed-snack. Ifølge forskning publisert i Journal of Clinical Endocrinology, øker ananas serotonin- og melatoninproduksjon på kveldstid, som hjelper til med produksjon av HGH. Yoghurt er full av L-glutamin, som mange studier har knyttet til HGH-boostende effekter.

Legemidlet: TRT

De dårlige nyhetene: Når du har truffet 30-årene, begynner testosteronnivået deres uunngåelige nedgang, noe som påvirker muskelmassen, kroppsfettnivået og viriliteten på måter du ikke vil like. Hvis det forårsaker et medisinsk problem, kan legene foreskrive testosteronbehandling (TRT), men det er en ulempe. Hvis kroppen din blir for mye T fra terapi, vil den nedgradere produksjonen ytterligere.

Den erstatning: Venison og brokkoli

Kjøtt er bra for testosteron, men en studie fra University of Utah tyder på at for mye av mettet fett som finnes i biff, kan redusere dets effekter. Venison sitter imidlertid rett i det søte stedet. Brokkoli inneholder indol-3-karbinol, en fytokjemisk som styrker testosterons muskelbyggende effekter og reduserer skaden forårsaket av østrogen. Tilsett smaken, lag både i smør og dryss parmesan på brokkoli.

Legemidlet: EPO

Det er en grunn at hvert skarve Tour de France-team holdt en syntetisk versjon av det naturlig forekommende hormonet erytropoietin (EPO) i deres sadeltasker - det regulerer rød blodcelleproduksjon, slik at mer oksygen blir båret til musklene, noe som forbedrer utholdenheten. Ulempen? Overdrive det og blodet ditt blir til slam.

Den erstatning: eggerøre og paprika

Den vanligste kostholdsintervensjonen for å øke produksjonen av rød blodcelle hos idrettsutøvere er lik den som behandler anemi, og det betyr at man får form av jern kjent som haem (eller heme) fra eggeplommer eller rødt kjøtt. For en ekstra boost, forbedre kroppens evne til å absorbere den med vitamin C-rik peppers.

Legemidlet: Adderall

I utgangspunktet foreskrevet for ADHD-rammede barn, er dette "smarte" stoffet nå det hemmelige våpenet for overachieving high schoolers og ledere. Men det er en sjanse for at effekten er all placebo - i en amerikansk studie gjorde brukerne ikke bedre i kognitive tester.

Den erstatning: Blåbær og mandler

Blåbær er frukten høyest i anthocyaniner, flavonoider som kan forbedre hukommelsen, bidra til å forynge hjerneceller og redusere risikoen for demens. Mandler er høyt i tyrosin, en aminosyre som hjelper til med produksjon av dopamin - den kjemikaliet av følelsesvann som produseres av adderall.

Populært emne