5 måter å få småbarn til å mate seg selv (og ikke veggene)

Fed-up å lage mat for småbarnet bare for å se det smurt over veggene / gulvet / ansiktet deres? Vi har en smertefri plan for å få din mat til å mate seg selv, mens du fremdeles bevare din sunnhet

Spenning kan ha vært i gåtur i svingparken, men nå er den lille en som rammer de forferdelige smårollene, måltider er satt til å bli mye mer utfordrende. Fra flat ut å nekte å spise for å glede å smake maten du har omsorgsfullt tilberedt over din nyskapede gulv, vil den rotete virkeligheten av småbarns måltider ha deg lengsel etter dagene når du tilbrakte det meste av en time som spiste dine seks måneder gamle stuvet pasta!

Men før du begynner å blubbing inn i babyen ris, ta trøst i det faktum at du ikke er alene.

I følge Mor og baby's Feed the Family-undersøkelsen i forbindelse med Cow & Gate, sa halvparten av de 2000 foreldrene som intervjuet, at de taper tålmodigheten med småbarnet på måltider - sannsynligvis fordi 71% av de tosene de prøver å mate, kaster maten på gulvet og nesten tre fjerdedeler nekter å åpne munnen for å spise! Testetider! Men fortvil deg ikke fordi det er noen tips og triks som kan hjelpe deg med å spore din lille fra masete til foodie.

Toddler Foodie Fix - Start Small

Første snacks er en god måte å få din tote til å sitte på maten i munnen og ikke opp i nesen: frukt eller grønnsaker kuttes i hendige pinner, brødstikker og rosiner er gode snacks for å gi barnet ditt en slags eierskap over å mate seg .

Senere kan du flytte på riktig måltid når matvarer som toast, små smørbrød og hakkede biter av ost, kjøtt og grønnsaker, kan han prøve å plukke opp med en skje.

Første snacks er en fin måte å få din tote til å sikte på maten ved munnen og ikke opp i nesen

Toddler Foodie Fix - Lag mat = Moro

Når de bare begynner å selvmate, er det viktig å sørge for at mattid = morsom tid. Prøv å spille 'feed me'. Hakk litt fingermat og oppmuntre barnet ditt til å legge maten i munnen. Tygge hver bit entusiastisk, og mate den lille på samme måte. Småbarn elsker å lære ved eksempel.

Toddler Foodie Fix - Spille med maten din

Ja, du hørte riktig, vi fortalte deg bare å la barnet leke med maten. Men å røre og leke med maten på tallerkenen deres oppfordrer den lille til å være kreativ.

Spaghetti pick-up spill er en fast favoritt. Bruk kokt spaghetti oppmuntre pjokk til å lage en form før han legger den i munnen. Du kan hjelpe ved å bli med og vise ham hvordan han kan lage forskjellige former eller et smilende ansikt.

Toddler Foodie Fix - Lead by example

Den beste måten å oppmuntre barnet ditt til å selvmate er å vise ham nøyaktig hvordan det er gjort.

"Fingermat er den beste måten å hjelpe barn med å utvikle kontrollen med hånd og munn," sier utviklingsekspert og grunnlegger av The Good Toy Guide Amanda Gummer. 'Og tyngre matvarer som islollies styrker musklene i armen.'

Amanda foreslår også å vise pjokk hvordan du bruker bestikk. «Spis maten med bestikk først og la barnet ditt prøve med sin skje / gaffel mens du spiser din, da kan du hjelpe ham etterpå, men du har gitt ham / henne muligheten og motivasjonen til å prøve. '

Toddler Foodie Fix - Slå et blikk øye til rotet

Hvis din lille er rotete eater, prøv å lukke øynene dine til biter av mat som dekorerer gulvet / veggene / taket - redd rotet er en del av smårollingsårene. Og motstå å fortelle ham, med mindre selvfølgelig forsøker han å unngå å spise.

I så fall ta det rolig og gi ham litt av maten igjen, selv. Det kan være at han ikke er klar til å mate seg selv. Og det er alltid anti-bac kluter.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar